אני שונא קמטנים. שונאאא

אני שונא קמטנים. שונאאא

- כי בניגוד לרוב הנחשים, לדוגמא, שרובם יפים, וחלקם מדהימים, קמטן החורש (הבוגר, לפחות) זו חייה מכוערת! - מה קשור בכלל? חומט בלי רגליים שנראה כמו נחש!? מי המציא אותו? - כי יש לו מבט ומבע של דינוזאור, ולא במובן הטוב של המילה, הוא מסתכל עליך בעיניים של עוף, כאילו שואל"מי מחלק כאן את השכל והשבלולים? give me some" - כי הוא מגעיל!!!!! איכסס!!!! מחרבן ומכתים את כל האזור... - הוא מתחנגל. אני חושב שזו החיה היחידה בספר שלעולם, אבל לעולם, לא ינסה לנשוך אותך! (בכלל מפציע, בהתחשב בעובדה שאין לו גפים, או כל אמצעי אחר שהוא יכול להתגונן איתו. - ואחרון חביב! נמאס נמאס נמאס! בתור חובב הזוחלים השכונתי (המושבי?), כל פעם לקבל טלפון היסטרי מאמא של דוד של חבר של השכן, שיש לה נחש בחצר, ואז להגיע ולגלות שמדובר בעוד אחד מהבהמות האלה... זהו. שפכתי. ולמה אנ ימספר לכם כמה אני שונא קמטנים? כי אני קם לקול נביחות מטורפות של הכלב שלי, ומגלה את אחד מהיצורים תקוע בפינה של מבואת הכניסה. כמובן שהכל כבר מסביב היה מלא חרא. תפסתי צילמתי שחררתי.

ועוד אחת, מה שמחזיר אותנו לדיון

הקמטן האדום. מה אתם אומרים עליו? הגודל של זה הוא להערכתי בין 80 ל 90 סנטימטרים.הצבע נוטה לאדום... וסלחו לי, אני חייב, זה נתקע למטה באחד השרשורים הענקיים. וסליחה על האיכות. אין הרבה מצלמות סוני ביתיות ששורדות טביעה בכינרת. סלחו לה.

gaichuk

New member
את זה לא אהבתי.

זה שאתה מחזיק את הצפע בצנצנת,מילא. לא תמיד יש זמן במיידי לקחת אותו ולהרחיק מאזור הלכידה וצריך להחזיק אותו בכלי עד השיחרור. אבל מה הקטע עם המלקחיים והעגבניה? בשביל מה זה טוב? מספיק שהבייבי הזה לחוץ מהלכידה והסגירה בצנצנת בשביל שתפחיד אותו עוד יותר עם המשחקים הילדותיים האלו. להבא אני מצפה שתפגין קצת יותר אחריות ובגרות ותמנע מהשטויות האלו. או שלפחות תחסוך את הסרטים האלו מאיתנו... איכות הסרטון גם כן לא משהו ותמהני אם שווה בכלל להעלות סרטון כזה לרשת.

../images/Emo45.gifקיבלתי...

בהחלט נסחפתי קצת עם העגבניה, זה היה דבילי.... בשם כל אלה שחטאו להתלהבות ילדותית - אני מצטער. להגנתי אומר שהחמוד ישב יומיים בצנצנת (עם מי שתיה כמובן), ושוחרר בהזדמנות הראשונה. הצפע הקודם שנלכד, (80-90, צעיר בריא ורגוע בצורה קיצונית), ישב שלושה ימים בציידנית עד ששוחרר, ואפילו קיבל ארוחה, ככה בשביל לפתוח את עונת הקיץ ברגל ימין אחרי שהערתי אותו משנת החורף. מוזר אגב, כי אותו הצפע ישב במשך כמעט 36 שעות ביחד עם עכבר בצידנית שגודלה 30X80 בערך, ולא נגע בו. למישהו יש הסבר? ולא, הוא לא הולחץ ואולץ להכיש עגבניות שרי.

יתכן והנחש לא אכל

כי הטמ"פ לא התאימה לו, הוא היה לקראת נשל, עדיין לא התעורר לגמרי משנת החורף ועוד כל מני סיבות. זה שהנחש נתפס והוכנס לתוך מיכל סגור זה מלחיץ בשבילו גם אם זה לא נראה לך.

naja

New member
גם את זה לא נהוג.

לא ברור לי מהיכן מגיעים אלייך הצפעים ואם יש לך את ההייתר הדרוש ללכוד אותם, אבל בהחלט לא מומלץ להאכיל נחש שרק נלכד ולשחרר אותו. הלחץ יגרום לו להקיא אחרי הארוחה, או אחרי השיחרור, וזה לא ממש בריא לנחשים. כמו כן, לא מומלץ להשאיר מזון חי בתוך טרריום עם נחש, בטח ובטח כשמדובר בנחש שרק נלכד ואמור להשתחרר ממש בקרוב. אפילו אם מדובר בצפע.

מגיעים במקרה...

הראשון צץ לי מתחת לארגז שהרמתי, תו"כ פינוי מחסן, והשני נמשה מתוך בריכת שחיה מלאה בילדים. לא, אין לי את ההיתר. אבל העדפתי ללכוד אותם בזהירות מאשר שאיזה מישהו היסטרי יוריד עליהם טוריה,או יותר גרוע, מישהו יוכש. ואני מאמין שרובכם כאן בפורום הייתם עושים כמוני. ולא, בשתי הסיטואציות להזמין לוכד לא היתה אופציה מבחינתי.

naja

New member
לא הצעתי לך לקרא ללוכד.

אבל אני כן מציע שתתנהג עם החיות שאתה לוכד\מקבל כראוי ולא כפי שאתה מתאר ומצלם.

ללילו סמוקאלות - הקמטן והצפע

א. נחשים בשונה מיונקים יכולים להחזיק מעמד בשבי חודשים ללא אוכל ושתיה ולכן אין צורך להאכיל או להשקות נחש שנלכד לצורך שחרורו אין בכך פגיעה בנחש והאכלתו יכולה לגרום לנזק. ב. זוחלים שנלכדו ומוחזקים בשבי לחוצים מאוד ויעדיפו לא לאכול. גם אתה היתה מעדיף לא לאכול בסיטואציה כזו למרות שאתה יונק ואתה חייב לאכול שלא כמו הזוחלים שיכולים לדחות את הארוחה בכמה חודשים. ג. נושא שחרור נחשים ארסיים (ובכלל) - צריך להעשות בתאום עם רט"ג מכיוון ששחרורו במקום מרוחק עשוי לגרום לערבוב גנטי עם אוכלוסיה מקומית ושחרור קרוב מידי עשוי לחשוף אנשים להכשות. יתכן שבמקרים מסויימים עדיף להעביר בתאום לרט"ג על מנת שיועבר לאוספים אוניברסיטאים או אחרים. ד. נושא אהבת הקמטן - גם קמטן הוא זוחל רוב האנשים שמתעניינים בזוחלים מתעניינים באורך חייהם (מקומות חיות, רביה, צורות שיחור לטרף וכו). חלק מהביולוגיה של זוחלים הם ההפרשות שלהם. תחשוב על זה!!!!

....

א. אני יודע, אני יודע, ואני דיי בטוח שלא נגרם לו כל נזק, מאכילת עכבר. ב. מכיר, יודע, ברור. הנקודה היא שהוא (צפא א') לא היה נראה לחוץ. יוצא מן הכלל שהצגת היה הקמטן, ש"התעורר" מההצגה שלו, אחרי שמילא לי את המרפסת בחרא -כשהוא מוחזק ביד שלי - , רק בשביל לתת ביס בחיפושית, אז זה לא תמיד נכון. ג. בשני המקרים, עם שני הצפעים, דיברתי עם לפחות שני לוכדי נחשים כל פעם, כשחלקם פשוט שמו זין, וחלקם המליצו לי לשחרר את הנחש במרחק של 300 מטר לפחות ממקום יישוב (מיותר לציין שאף אחד מהם לא רצה "לקבל" את הנחש. וסלח לי כן, אבל אני בטוח שצפעי שכונת "אלוני בית יצחק", לא סנובים מספיק בשביל לא להתערבב עם צפעוני "שיכון עובדים מכמורת", ואני בטוח שברט"ג זה לא יעניין אף אחד שפרט שוחרר במרחק של עד 5 קילומטר ממקום הלכידה, מה גם משדובר באחד הנחשים הנפוצים בארץ, שאזור התפוצה שלו משתרע על פני משהו כמו 50 אחוז משטח המדינה, ואני סמוך ובטוח שאני לא צריך לספר לך את זה. אז תעשה לי טובה. ד. שוב קמטן? לא הבהרתי את הנקודה? קקי של חיות לא עושה לי את זה. אני מתעניין בזוחלים, זה לא מונע ממני את הזכות לסלוד מההפרשות של אחד מהם, (והעובדה שהוא משתמש בהן לצורך דחיית תוקפים [כפוי טובה, רק ניסיתי להציל אותו משיני הכלב שלי או המעדר של השכן]) במיוחד שהן מרוחות לי על כל הרצפה בכניסה בבית, וכמעט גם על הרגל. בואו נראה... כתבתי הודעה צינית משהו בנושא הרגשות הפורחים שלי כלפי קמטנים. עשיתי שטות וחטאתי לילדותיות עם צפע שלכדתי. והאכלתי צפע אחד יותר מדיי, לא בצורה מבוקרת כמו שאתם כלכך אוהבים. רדו ממני. נראה כאילו אתם מנסים ממש בכוח למסמר אותי לחומה, שתוכלו לרגום אותי באבנים וצואת זוחלים. not very friendly

מדיניות שחרור זוחלים שנלכדו

בגנטיקה אין עניין של סנוביות יש עניין של תכונות לעמידות לתנאי סביבה מסויימים שקיימים באוכלוסיה ואצל אוכלוסיה אחרות קיימות תכונות אחרות.דבר זה מאפשר בתנאים של עקה לאחדים לשרוד ולאחרים לא. עירבוב אוכלוסיות יכול לגרום לאוכלוסיות שלמות לעבד תכונות מסוג אחד הקיים אצלם או לקבל תכונות שרצוי שלא יקבלו מאידח. לכן רצוי מאוד במידת האפשר שלא לשחק את תפקיד האבולוציה עבורם ולכן רצוי שלא אנו נהיה אלו שגורמים לערבוב האוכלוסיות אלא הם בעצמם ביכולות הניידות והתנועה שלהם. לכן אני ממליץ שכל שחרור של בע"ח בטבע ואך ורק אם מקורו מהטבע, יעשה במרוכז ע"י גוף מקצועי וגוף זה גם יקבל החלטה אם לא לשחרר בע"ח מסויים חזרה. רצוי שזה יהיה רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים (רט"ג)

naja

New member
אם יורשה לי להתערב....

אני מסכים איתך בכל נושא ערבוב האוכלוסיות והגנטיקה, אבל במקרה הזה הבעיה היא הרט"ג. לצערי,אני יכול לומר לך מנסיוני כלוכד נחשים, שממש לא מעניין את הפקחים היכן משוחררים הנחשים והם ממש לא מעוניינים שתעביר את המידע הזה אליהם.(או כמו שאמר לי פקח לפני שנים רבות-"...רק אל תשחרר אותם איפה שאני מסתובב. אני רואה צפע בשטח אני יורה בו...."). לא מזמן התפרסמה בעיתון תמונה של 30 נחשי צפע שנמסרו לפקחי הרט"ג ושוחררו כולם יחדיו על גדר המערכת בגבול לבנון. עד כמה שזכור לי, נחשים אלו נלכדו בכל הארץ. לא ידוע לי אם היית ביום העיון האחרון בנושא זוחלים, אבל היה שם דיון בנושא המדיניות של הרט"ג ולכידת הנחשים. העניין של השיחרור זו הבעיה הקטנה של הנחשים. הבעיה האמיתית היא כמה מאות הייתרי לכידה שהונפקו למדבירים בארץ ונתנו להם אישור חוקי לעסוק בנושא. ודרך אגב, לפי הרשום בהיתר לכידה, כל נחש שנלכד אמור להיות משוחרר בשדה הבור הקרוב למקום הלכדו. זו לדעתי צריכה להיות הגישה מבחינה אקולוגית, אבל מבחינה פרקטית זה לא מעשי.

לצערי יש צדק רב בטיעוניך

מי שצריך לקבוע את המדיניות הוא לא הפקח בשטח אל פורומים מיקצועיים בהתעיצות מדעית עם האקדמיה. הפקחים בשטח רק צריכים ליישם את המדיניות. אני מניח שמדיניות כזו לא קיימת בצורה מסודרת לצערי הרב ולכן אתה צודק שבשטח מה שקורה הוא אי סדר "מאורגן" שגורם לעירבוב אוכלוסיות. לצערי הרב כנראה שבמצב כזה עדיף שהמדיניות תהיה לא לשחרר כלל חזרה זוחלים לטבע אלה לקיים גוף איסוף מרוכז. הפתרונים לקובעי המדיניות.

צריכה להקבע מדיניות ברורה ע"י הרט"ג

לדעתי האישית נחשים לא ארסיים לשחרר בקרבת מקרום מחוץ לישוב נחשים ארסיים יועברו לאוספים קיימים אבל שוב המדיניות צריכה להקבע על ידי פורום מתאים כולל אנשי אקדמיה מהתחום. בשטח עבודה מול פקחים שמודעים למדיניות ואחראים על יישומה

gaichuk

New member
אני חושב שההרגשה שלו אליך הדדית...

לגבי הנשיכות תרשה לי לחלוק עליך. פרטים בוגרים כבר ניסו לנשוך אותי בעבר... לדעתי המבט שלו מעיד על תבונה מסוימת שמאפיינת לטאות. גם לתנינים למיניהם,לטאות כח,חרדונים ואיגואנות יש את המבט הזה (אולי גם לחומטים הקטנים ולשממיות אבל לא שמתי לב...). בהחלט נראה לי שהבע"ח הזה ושאר היצורים שהוזכרו בתחילת הרשימה יש יכולת תכנון ולמידה (אילן
).

לא...זה רק אלו. לחרדונים יש מבט חכם

אולי לכח קצת.. בכלל מצחיק. יש את העניין שהם מקשתים את החלק הקדמי של הגוף, משהו כמו מהראש ועד10 סנטימטר מאחוריו, מנסים להעמיד פני מתים או משהו. מה שקרה (והפתיע אותי ממש), זה שכשהוא עשה את זה (אצלי ביד), שמתי לב לחיפושית גדולה מבריקה כזו שהולכת על הדשא. סתם כי ידעתי שזה חלק מהתפריט שלו (לא באמת חשבתי שיקרה משהו), קירבתי את הראש שלו אל החיפושית, והגאון פשוט הסתכל עליה, רחרח שניה, שכח שהוא משחק אותה מת ואכל אותה, כאילו שוכח שהוא לכוד אצלי ביד.

למעלה