אני מסכימה איתך לחלוטין
שאתה לא יכול לשמוע אותו וזה אכן מתסכל. ואני לא מנסה ליצור חלילה פרובוקציה. כל אחד שיאמין במה שהוא בוחר לעצמו, כי לכ אחד בוחר לעצמו איזה אל לעבוד ובאיזו תורת חיים להאמין. השאלה היא איפה חיפשת את ה' ואיך אתה יודע שזה הוא. תבין, ישנם עשרות אלפים של ספרים שנכתבו בבריאה הזו וכל אחד מהם מנסה להוביל אותך לאלוהים, אבל השאלה היא לאיזה אלוהים או אל. אם אלוהי ישראל שקרא לעצמו יהוה אמר שניתן למצוא אותו בספר שכתב לנו התנ"ך שם הוא מדבר בעצמו בגוף ראשון, ואתה פונה לספרים אחרים אותם לא הוא כתב ומחפש אותו שם או לומד עליו שם, את מי תמצא שם? שהרי לא הוא כתב אותם והוא לא אמר שהוא כתב תורת חיים אחרת מזו שהוא נתן לנו. ולכן זה לא אלוהי ישראל, אלא אל אחר עליו כתבו בספרים האלה וקוריאם לו אלוהים בטעות. הבחירה היא שלך כי השאלה היא מה אתה מחפש או איזה אל אתה מחפש. את אלוהי ישראל ששמו יהוה, אדני אל שדי אדני צבאות (ועוד כמה שמות) ניתן להכיר רק סרך הספר שלו. בשום ספר אחר בעולם הוא לא מדבר בגוף ראשון. אני מבינה שאתה מודאג כי אתה מרגיש שאתה מנהל מונולוג עם עצמך ואני מסכימה איתך, כי זה באמת מתסכל. אי אפשר להיות בקשר עם אלוהים כשלא מאמינים במה שהוא כתב לך, אלא מאמינים במה שאחרים כתבו לך עליו והשמיטו חלקים רבים מדבריו, וזה בכלל לא הוא ולא מייצג אותו נכונה. ישנן תורות חיים רבות בהן יש חצאי אמיתות לגבי אלוהי ישראל ולכן לא סתם הוא אמר לנו שלא נזוז ימין או שמאל מתורת החיים שלו. מה זה לזוז ימן או שמאל? אם אלוהים אמר בעצמו שהוא אל קנאי או הוא שישפוט אותנו על מעשינו הנתעבים, ואתה מאמין שהוא לא כזה כי ככה קראת בספר אחר שכביכול מייצג אותו, אתה בעצם אומר שהוא שקרן ומחליט עבורו שהוא לא קנאי והוא לא ישפוט. אתה בעצם בחרת להאמין בתורת חיים אחרת ולא בתורת החיים שלו. אם לוקחים רק את האהבה שבה' ומוציאים ממנה את האלוהים המחנך, השופט, המלמד אותנו באמצעות משמעת להיות בני אדם אוהבים וטובים יותר, אתה בעצם לא מאמין בו בכלל. הדרך להכיר את אלוהי ישראל ולהיות איתו בקשר אישי בו תוכל גם לדעת בוודאות מלאה שמצאת אותו היא לקרא את מה שהוא בעצמו כתב לך.(ותבין אני לא דתיה בכלל) תקרא בירמיהו ל"א בתנ"ך החל מפסוק 27 ועד פסוק ל"ג בערך ותבין כי הברית הזו אותה תבחר לכרות עם אלוהים תוביל אותך אליו כי ה' כתב לנו שבכדי לחזור אליו אנחנו צריכים כפרה, להתנקות מן החטאים שלנו (וכולנו חוטאים). אז תוכל גם לחזור אליו וגם לדעת בוודאות (לא מתוך תחושות) שמצאת אותו, ותוכל לנהל איתו שיחות והוא גם יענה לך. כל עוד הוצאת את הקדושה מה' והוצאת את הבריתות שהוא כרת עימנו והוצאת את העובדה שה' הוא השופט שלנו והוא ישפוט את כולנו באחרית הימים כפי שאמר לנו, והוצאת את הכפרה אותה הוא רוצה להעניק לכל אחד מאיתנו, לכל בני האדם כולם ללא הבדל גזע מין דת צורה או צבע, אתה בעצם מאמין באל אחר ולא בו. אם תקבל את זה או לא, זה כבר נושא אחר, אבל גם אני חיפשתי את אלוהי ישראל וגם אני רציתי לדעת מדוע אני לא יכולה לשמוע אותו כפי שהעם שלנו שמע אותו במבדר ובארץ בתקופת הנביאים. מה קרה פה? איפה הוא? ואני מצאתי אותו כי הוא החזיר אותי אליו. ה' אמר לנו שאם נחפש אותו גם נמצא אותו. בירמיהו כ"ט Jer 29:11 כי אנכי ידעתי את־המחשׁבת אשׁר אנכי חשׁב עליכם נאם־יהוה מחשׁבות שׁלום ולא לרעה לתת לכם אחרית ותקוה׃ Jer 29:12 וקראתם אתי והלכתם והתפללתם אלי ושׁמעתי אליכם׃ Jer 29:13 ובקשׁתם אתי ומצאתם כי תדרשׁני בכל־לבבכם׃ משלי א' Pro 1:23 תשׁובו לתוכחתי הנה אביעה לכם רוחי אודיעה דברי אתכם׃ Pro 1:24 יען קראתי ותמאנו נטיתי ידי ואין מקשׁיב׃ Pro 1:25 ותפרעו כל־עצתי ותוכחתי לא אביתם׃ Pro 1:26 גם־אני באידכם אשׂחק אלעג בבא פחדכם׃ Pro 1:27 בבא כשׁאוה פחדכם ואידכם כסופה יאתה בבא עליכם צרה וצוקה׃ Pro 1:28 אז יקראנני ולא אענה ישׁחרנני ולא ימצאנני׃ Pro 1:29 תחת כי־שׂנאו דעת ויראת יהוה לא בחרו׃ Pro 1:30 לא־אבו לעצתי נאצו כל־תוכחתי׃ Pro 1:31 ויאכלו מפרי דרכם וממעצתיהם ישׂבעו׃ ובמשלי ח' אומר לך ה' אני אוהב את אלה שאוהבים אותי ומי שיחפש אותי ימצא אותי. Pro 8:17 אני אהביה אהב ומשׁחרי ימצאנני׃ אם לא מצאת עדיין תמשיך לחפש במקום אחר והמקום הראשון הוא התנ"ך כי זוהי תורת החיים שלו. כי תורת חיים של מישהו אחר תוביל אותך אל המישהו החאר אבל לא אל יהוה לצערי. ובאמת שאני אומרת את זה בצער וחלילה לא כעלבון. השאלה שוב מה אתה מחפש בחייך? את אלוהי ישראל או כל אל והעיקר שיש לך אל מסוים שלא עונה לך וגם לא יענה לך לעולם. זוכר את מה שעשה אליהו הנביא עם נביאי העבל שקראו וצעקו לבעל שיענה להם ושום דבר לא קרה, הוא לא ענה להם. אבל לאליהו אלוהי ישראל ענה בהחלט וכל העם ראה שאלוהי ישראל אמיתי וגם עונה ומראה את נפלאותיו. השאלה היא האם אתה מאמין שגם כיום הוא מסוגל לעשות נפלאות ולהראות אותם? ומדוע זה לא קורה לרבים ואיפה הוא ומדוע הסתר הפנים לא הסתיים. בהחלט שאפשר לסיים אותו. כל טוב