אני שוקל לעצור את השיקום

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני שוקל לעצור את השיקום

היי..

נמאס לי, כמה שנים של טיפול פסיכיאטרי כדורים שאולי הם לדברי הנוירולוג עשו לי החמרה או הגידול ..פשוט לא יודעים
וקראתי ברשת שיש כדורים פסיכיאטריים שבעצמם עושים גידול לחלק שמקבלים אותם..עובדתית אני כבר לא אני יש לי ירידה רצינית בתפקוד..הכללי נפשי פיזי.

ביטוח לאומי מקבל כמו מסכן 2589 ש"ח...בקושי חי
בדיקות בדיקות בדיקות אישפוזים ואין סוף ואין טיפול ממשי שפותר משהו..

המדריכת שיקום לא באה היום....שלחתי ככה לביטוח לאומי חומר אפילו לא יודע אם חסר משהו ...אני לא מרוכז לבדוק מסמכים..
ביטלה "יש לי מגרנה" אני לא יודע אם זה אמיתי או סוג של תגובה על שכעסתי עליה...

נהיה הזוי ..הם לא עוזרים בבדיקה שאלך מסודר לבדיקות...הם רק תמיכה נפשית...בנתיים יש בעיות פיזיות שגורמות לבעיות...תחכה לביטוח לאומי מה שוב 20 שנה ? עד שיתנו מה שמגיע סביר שאמות קודם או אתעוור...אז מה יהיה לי שווה שיקום? אהיה מת מאדם שמצייר שפעיל עצמאי..שלמד גם במכללה..

לתלוי באחרים ועוד לא יאמינו לחצי כי אני חולה נפש ( לפי ביטוח לאומי סכיזופרניה..לפי המרפאה הפרעת אישיות מורכבת ופוסט טראומה..)
ואולי בכלל אם הגידול יחמיר..לאבד את מה שנשאר לי מעצמי...

והגב צוואר מחלת עור ועוד ועוד...

ואין אישה איך תהיה ? באמת אני לא יודע

אסור לאבד תקווה? מאלוקים לא...הכל לטובה

בני אדם? נהיים יותר ויותר זבל אנושי לא יותר רובם...

בא לי פשוט לזרוק הכל כדורים בדיקות שיקום ביטוח לאומי יתנו לא יתנו...לחזור לימים שהייתי כמו כלב נטוש...בלי לחשוב שצריך שתי ניתוחי קטרקט שאחריהם אהיה עיוור לגמרי כי אני ממילא כבד ראייה עין אחת לא רואה עין שניה איבדה 50% ...בלי לחשוב על ניתוח מח..על נתוח צוואר (היצרות שאם תחמיר עלולה לשתק אותי מצוואר ומטה)

אז הי לי אולי רע אבל היה גם שקט צלילות לאפטיה ארוכה מבורכת בעיניי כעת...
לא לצפות לכלום לא מתאכזבים מכלום..שקט .אוכלים שותים ישנים ועושים צרכים..לחזור לשם נראה לי ממש טוב עכשיו ממש ממש טוב

לא חוגים לא עו"ס לא מדריכת שיקום לא כל הבלה בלה בלה הזה

שכאשר צריך אותם מעשית ממשית הם לא שם.

הי ירון

לא יודעת מה להגיד נשמע מצב לא קל קשה ובודד.
יש מצב שתנסה אולי ללכת לטיפול בפרטי לפחות לאחד מהדברים הבריאותיים שמפריעים לך? תרגיש טוב

אולי תדבר שוב עם המדריכה

ותגיד שאתה מתקשה לעשטת דברים אולי תוכל לבקש ממנה שתעזור לך לנסוע לסידורים כמו לקופת חולים וכאילה? תגיד שאתה מצטער שצעקת אבל אתה מרגיש שהמצב הבריאותי שלך מתדרדר ואתה מתוסכל

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כתבתי אסביר שוב

&nbsp
שאותם לא מעניין מצב בריאותי פיזי.....
&nbsp
שנית היא לא באה...אני חיכיתי...אמרה שבוע הבא נקבע...
&nbsp
שלישית בכלל הורידו לי שעות שלה כי החליטו להצמיד אותה אליי לחוג שלא קשור לשיקום אלא בכלל שייך לנגישות ישראל שהם פוחדים מנפגעי נפש..אז דפקו אותי גם בזה ...אלא אם כן אני מוותר על החוג..ויושב בבית עוד יום לבד. תענוג לא?
&nbsp
כסף אין...DBT אין..
&nbsp
זה כאילו לחכות שאתעוור...או המצב הנוירולוגי ממש יחמיר אז אולי רק אולי אקבל מביטוח לאומי סיוע ..שכבר אהיה גמור..
&nbsp
נפשית ....אולי הם דפקו אותי עם הכדורים בכלל...שלוש שנים ומעלה של כדורים...ומה יתא לי?....מועדין אנו"ש שברחתי כי הרמה שלי גבוהה מידי לשם....חוגים אחרים זה אני סידרתי בכלל..
&nbsp
ללכת איתי לרופא הלכו...לא הבינו כלום מה הטעם? עורך דין לחובות יכולתי גם לבד זה מהמדינה לא קשור אליהם..
&nbsp
בדברים שכעת אני צריך..לוודא תרופות לוודא שאני מסודר לבדיקות..שאם אני בבית חולים בהפתעה מישהו יביא לי תיק מהבית עם בגדים (התיק ארוז תמיד)...ללכת לקניות במקומי..או לקנות תרופות להיות ליד המקלחת שאני למקרה שאפול שם...
&nbsp
כל אלה לא ולא ולא...!!! לא העבודה שלהם..
&nbsp
להלחם שיעלו קצבאות לנכים נפגעי נפש?..לא הם שבויים במערכת...
&nbsp
להיות אנושיים יותר? לא יש להם חוקים שלא קשורים לאלוקים
&nbsp
כן יש להם כוונה טובה..הם עוזרים לכתוב מכתב בצורה יותר מובנת...הם מנסים שאתמודד עם הכעס...ועם המצב שאקח הכל בקלות...הכוונה טובה
&nbsp
במציאות אני צריך..תורים קצרים...לבדיקות..טיפול שיניים מהיר ..הכנסה גבוה יותר...
&nbsp
אפילו מעיל נעליים לחורף...אמרו יבקשו מהרווחה..מתערב אעם כולם שייגמר החורף ואני אהיה בלי אלה...אלא אם כן אשיג כסף לבד ( אולי כמו פעם מזנות? לא יודע אני זקן מידי כנראה)
&nbsp
אני צריך שכולם ישנו את התפיסה יהיו יותר בני אדם במציאות..שיבינו את המצב הכללי של הנכים ושלי בפרט שנכה פיזית ונפשית לא קל...ויעשו ממשית בפועל לשינוי
לא שיגידו לי ככה העולם...ואין מה לעשות.
&nbsp
ובא נעשה לך דמיון מודרך שתריח את החרא פחות.
&nbsp
לכן באמת אני לא מבין מה אני צריך אותם בכלל...

MindfullEye

New member
לא כדאי.

כן המצב שלך מבאס רצח, אבל אל תחשוב שאם תזרוק הכל המצב שלך יהיה אוכל\מזון\שינה\שירותים. כלב יכול לשרוד בלי כלום ובלי להרגיש כמה זה רע בני אדם לא.
&nbsp
לגבי האבחנה שלך הנפשית זה לא באמת משנה בשלב הזה. לפי ביטוח לאומי או מה...
&nbsp
גם להלחם על הזכויות של "הנכים הנפשיים" זו מלחמה שלא קורת ביום אחד ולא ביומיים... וזה לא מה שאתה צריך כרגע לדעתי.
&nbsp
יש לך תפיסה עצמית די שגויה של הפרעה נפשית. אני עובד בתחום של השיקום ומכיר הרבה אנשים, ואף אחד לא באמת חושב שבנאדם "חולה נפש" (ולא משנה מה האבחנה שלו) הוא שקרן כי הוא חולה נפש. יש הרבה כבוד לאנשים שמקבלים את השירותים האלה גם מאחורי הקלעים.
&nbsp
לגבי זוגיות וכל זה -פשוט אין טעם לחשוב על זה כרגע... זה לא רלוונטי. הבריאות זה כמו שאתה יודע מעל הכל.
&nbsp
אם אתה לא הכי מסתדר עם המדריכת שיקום, שווה לדבר איתה. אם זה לא עוזר אז אולי להחליף מדריכה. אולי כדאי גם לפנות למרפאה לבריאות הנפש כדי לקבל שירות פסיכולוגי. יש סיכוי שיש שם מטפלים שאולי יש להם הכשרה כלשהי בDBT. ובכל מקרה צריך לדבר עם איש מקצוע ולא רק עם המדריכת שיקום שלרוב אין לו\לה הכשרה טיפולית.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מה יעזור?

&nbsp
שוב...אסביר הבעיה שלי לא נפשית כרגע...הנפשי בגלל הפיזי בגלל שלא מוכנים אפילו דבר פשוט שקשור לפיזי..לאמר לי ירון מחר יש לך בדיקת שיניים שזה טיפול מהם ..ותשלום שלהם! והם יודעים כמה זה חשוב לי בריאותית ונפשית/חברתית....
&nbsp
וכלום אומרים לי אחריות שלך...זה מעצבןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן ברמות על.
&nbsp
מה אני אשם שיש לי 2 סוגי גידול במח..וכל היתר ובעיה נפשית יחד? שעושה לי סלט..
&nbsp
ולא בגלל הבעיה הנפשית לא לקחתי מסמכים...אני פשוט לא פעם שוכח רצף פעולות נכון ..או למה הלכתי לסופר..בפנים אני לא זוכר למה באתי לפעמים...או שוכח לכבות גז כחלק מהרצף של פעולות וכדומה...
&nbsp
אבל הם רק נפשי...תמות ...תהיה גוסס אולי לא יזמינו אמבולנס...יאמרו תהיה חזק נפשית תגיע ללחצן אתה יכול יעודדו עם פונפונים (אני מקצין בכוונה) ..
&nbsp
ועד שאקבל אם בכלל מביטוח לאומי כסף להשגחה עליי....יכול להגרם נזק גם בלתי הפיך...
&nbsp
על זה אני כועס מתוסכל ומפחד פשוט....פשוט פחד שלא אחצה כביש שלא ראיתי רכב מתקרב...פוחד לפול בבית לפתוח את הראש ואין עוזר.....
&nbsp
אני לא חושב שזה קשור למטפל מטופל ולא למצב נפשי בכלל...אלא לאנושיות בסיסית ...
&nbsp
וזה הכאב הכי גדול שלי...שמרוב לוגיה שכחו מוסר אלוקי פשוט........

MindfullEye

New member
מה יעזור?

לא יודע. בטח לא לפיזי.
&nbsp
יש דברים שאולי טיפול רפואי יעזור ויש דברים שכמו שאתה מספר על הראייה - זה רק ילך ויחמיר.
&nbsp
אבל זו תהיה טעות מרה לזרוק את כל השיקום, כי זה לא באמת יעשה רושם על אף אחד שם - כל הפעולה הזו היא פעולה בירוקרטית של הפסקת שירות ואף אחד לא באמת ישאל את עצמו "וואו, ירון מפסיק את כל השירותי שיקום? אולי הוא כועס על משהו?..." או משהו בסגנון.
&nbsp
יש דברים שאתה אולי לא יכול לשפר אבל אתה יכול למנוע מלגרום נזק עוד יותר.
&nbsp
לגבי הפיזי והנפשי זו שוב הבדלה שאף אחד לא מסתכל עליה כל כך. אם אתה צריך במסגרת החונכות שילוו אותך לרופא בבית חולים שלא קשור לנפש, אפשר לעשות את זה. אם אתה צריך שיארגנו לך מסמכים לוועדה רפואית שלא קשורה לנפש גם אפשר לעשות את זה. אם המדריכת שיקום שלך מסרבת לעשות את זה - זה נשמע מאוד מוזר. יש מעליה רכזת? שווה לבדוק איתה לגבי זה. אני בחיים לא שמעתי שמדריך שיקום אמור להתעסק רק בקטע נפשי - טיפולים, מועדונים ועוד. זה הזוי וזו גישה מאוד שגוייה.
&nbsp
אם הרכזת גם אומרת שזה המצב שווה לבדוק איך מחליפים חברה, כי יש הרבה מאוד חברות של דיור מוגן וכנראה שנפלת על חברה מעפנה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתה מבין יותר כעת..

&nbsp
תראה בפיזי מה שאפשר..עושים...יחד עם זאת כתבתי פה בעבר שלא ליוו אותי לבית חולים כלל..הייתי צריך בדיקה לשלול משהו אילו הייתי עושה אותה היו עושים MRI מזמן ועולים על הגידול...לא יודע מה זה היה משנה רפואית , נפשית כן סתם עברתי תקופה לא נעימה. מעל שבועיים העו"ס התעסק אם אני צריך ליווי להרדמה או לא שרופאים קבעו..הלך להשיג את המרדימה של הבדיקה במקום להתעסק ולהפעיל לחץ על מי שכן יכול לעזור אני הבאתי את העמותות שיכולות ...בחוק אין סיוע כזה לאף אחד. העמותות מדברו רק עם גורם מוסמך ..
&nbsp
גם שאושפזתי בהפתעה 5 ימים איש לא הביא לי בגד להחליף..מטען לפון (מהחדשים שלא היה למצוא TYPE C )
&nbsp
האשימו אותי שאני לא רוצה לעבוד...ולא מעריך וזה שסידרו לי עבודה...למזלי לא לקחתי אותה..הרופאה לא הסכימה האשימו אותי בכל מקרה! מה יצא..שיש גידול חדש ויש החמרה בראיה ובלב...וצוואר...ומה הייתה העבודה שומר בשוק.
&nbsp
הבדיקה הנוכחית של השיניים..סה"כ המדריכה הייתה יום לפני..מה קשה לוודא שיש לי הכל בתיק?..זה דקה וחצי..לא לא זו אחרות שלך...ואכלתי אותה ..
&nbsp
וזה לא רק בדיקה וטיפול צריך CT פה ולסת כנראה זה עוד זמן...אחרי הצעת מחיר וחודשים שיאשרו אותה במשרד הבריאות ..רק אז לקבוע תור..ואז אישור רפואי לעבור את הניתוח..וכבר בוזבזו חודש וחצי...על צילום 1 פשוט. ותצחק יכולתי ברגע שהבנתי שאין לי את הצילום לחזור הביתה שקה וחצי לפני שהאוטובוס בא..אמרתי אומרלי לך תהיה אופטימי אולי יעשו בדיקות אחרות בנתיים משהו...בזבזתי שלוש וחצי שעות על זה לשווא וכסף נסיעות. התור בינואר..קור אימים להתמודד בפעם הבאה.
&nbsp
שלחתי לביטוח לאומי מסמכי החמרת מצב..אתמול אני מקווה שמסודר..היה צריך לסרוק מסודר לסדר את סה עם סימפטומים וכו'...סיפור קצת. משם אמור לבוא הפיתרון בדמות עוזרת או משגיחה.
מה הדאגה שלי? שהעו"ס יכתוב החמרה נפשית כי זה מה שהם מבינים...ואז אולי יתנו העלאה בנפשי באחוזים...ולא נוירולוגי. ואלי העיניים והלב יעשו את המצב לקבל סיוע אולי, ביטוח לאומי קשה...20 שנה שלי איתם ללא איבחון וסיוע נכון עדות אילמת...
&nbsp
עדיין לא הרמתי ידיים אנסה.
&nbsp
לקחו לי שעות מעשיות בגלל חוג שלא קשור לאנו"ש ...של המדריכה זה פוגע למשל בהגשת מסמכים לביטוח לאומי. בארגון הספר שלי לפרסום אולי..למה ? פחד ובורות.רציתי להשתתף ככל נכה בחוג יש לי מה לתרום..גם בין הנכים אני חריג.
&nbsp
העו"ד והלשכה סיוע משפטי 5 חודשים בערך לא עשו כלום..למה? כי מישהו טעה ולא שלח שובר לשלם 70 ש"ח ..שאני צריך לשלם. מה העו"ס אמר מלכתחילה? אתה יש לך פטור! אז לקח 5 חודשים עד שבית המשפט אמר ישלם קודם..ואחר כך נתחיל טיפול..בנתיים באו איומים ומגבלות חדשות שלא היה צריך..
&nbsp
אם אני מתקפל מוותר זה לא בשבילם..זה בשבילי..אין ציפיות אין אשליות אין אכזבות..
&nbsp
איתם אסור להתלונן אסור לכעוס קצת עליהם גם אם אני צודק. תיקח אחריות גם במצב שאו גידול או הכדורים שלהם דפקו לך את המוח יותר.
&nbsp
גם כסף אני משלם על פעילויות שונות יש השתתפות ..גם נסיעות לבדיקות על בדיקות על בדיקות..וטיפול ממשי למשל צינתור אי אפשר..במוח אי אפשר..עיניים גם לא..וגם דברים אחרים זה בעיקרון תתמודד בשקט.
&nbsp
אז במה עוזרים לי? בזה שאומרים לי קבל בשקט הכל?...תחשוב חיובי יהיה טוב?...תבין שיש לך תגובות מוקצנות?....
&nbsp
אני שואל בן אדם בלי הפרעה...לא היה מקבל שוק הלם ועובר תקופה קשה רק בגלל הפיזי הזה?.
&nbsp
אז אני לא יודע..רוב החיים התמודדתי לבד...פחות טוב יותר טוב..גם שחייתי חצי זומבי..הפורום כבר עזר לי יותר
הכווין אותי פה בחור איך מעשית להשיג את הנכות על מה להתמקד ..וזה עבד. עם מכשול אחד ששמעתי אז לעו"ס שכל מה שהייתה צריכה זה לתת דו"ח..וישבה לי על המח לעשות הליך אחר בביטוח לאומי שאני רציתי הליך משמעותי יותר העלתה לי לחץ והיה עוד דברים ברקע הגעתי לכלא...( על איומי סרק..ללא יכולת לעשות משהו ממילא)
רק אחרי שהלכתי לבד השגתי את הנכות לצמיתות..ורטרו אקטיבי גם. אז לפחות הכנסה יש בזכות עצמי בעיקר .
אז באמת שאני לא יודע מה הטעם...אני חושב יותר שהעולם צריך להשתנות ולא אנו..הנפגעים..
&nbsp
אתה שואל אותי מה צריך לעשות?
&nbsp
1 לשבת על הראש של הבית חולים לקצר תורים לאשר מהר ניתוח שיניים לחסוך לי סבל ולעודד אותי ככה להפסיק לעשן ולצאת יותר בוח לחברה.
&nbsp
2 להשיג לי ליווי קבוע לבדיקות וכו' וזה אפשרי מעמותות שקיימות לזה.
&nbsp
3 לתת כל גיבוי להשיג מביטוח לאומי את המגיע לי בעיניין שירותים מיוחדים
&nbsp
4 לעזור בביגוד שאין לי ומיידי נעליים חורפיות מעיל. אם אני קונה לבד זה יסבך אותי בחשמל טלפון ...או שלא אקנה אוכל פשוט.
&nbsp
5 להוסיף לי שעות שיקום מעשי בבית עם הוראה חד משמעית שמוודאים תרופות בדיקות עד לקבל סיוע מביטוח לאומי לעיניין .
&nbsp
6 אם אני מתאשפז בהפתעה נניח נפלתי ברחוב..ואני בבית חולים ללא מה שצריך פשוט שיביאו. יקחו מפתח אצלם קבוע..ויביאו מן הבית
&nbsp
7 DBT ועכשיו ( יש בצפת ואפשר לקבל סיוע בנסיעות מרווחה ) או שיגידו פספסת את הרכבת ..ולא ישאירו אותי תוהה באוויר..
&nbsp
8 לוודא כבר שאני נקי מחובות ולחצים של הנושים כל מה שצריך שבית המשפט יקבל את כל התמונה ושהעו"ד יעשה הכל שאקבל מה שהוא אומר לי הפטר מידי מבית דין במקום.
&nbsp
שישחררו את זה...אוכל יותר טוב לעבוד על מה שצריך..שיפור יחסי חברה..זוגיות ..תפקוד טוב יותר בלחץ..הורדת כעסים..
יהיה יותק קל מאשר יאמרו לי את הבדידות לא נפתור לך ..זה אתה צריך..צודקים אז תשחררו בעיות אובייקטיביות ממני.
&nbsp
ללכת למפפגשים אני הולך..מנסה ליצור קשרים..הבית שלי מאוד מסודר נקי..מקפיד על לבוש מסודר וכו'..להרגיש נוח...מנסה להבין את ההתנהגות שלי ולשפר מה שצריך שם ..
לא מחכה שיעזרו לי יותר מידי בפעולות שנאי יכול לעשות...אני לא קופא על השמרים וצועק תעשו הכל אני לא מסוגל..אני פשוט עושה.
&nbsp
לגבי חברה אחרת אין ..כולם אומרים הם הכי טובים. אם אני יוצי טיפול שיניים מגיע לי ללא קשר. גם ריהוט (עוד חמש שנים...מיציתי את העכשווי ) ..
&nbsp
אולי אני דורש מידי. כבר אמרו לי את זה פה. אולי אני לא מעריך ..אמרו גם. אולי אני לא מודע לחומרת המצב הנפשי שלי..גם אולי..
&nbsp
מנגד אני מאוד מודע למה שקורה בחברה האטימות לנכים בכלל לנפגעי נפש בפרט...הבעיות בקופות חולים בצפון בעיקר (הייתה כתבה לפני יומיים על התורים הארוכים ועל כך שהקופות חוסכות על חשבון החולים ) ..מודע שזוגיות ככל דבר עולה כסף גם.
&nbsp
רק אם זה ישתנה יתנו יחס אחר יתנו כסף לחיות יתנו שירות של ביטוח לאומי . יפטרו מחובות למדינה כולם ומסכימים שחלקם לא ממש באשמתי.
&nbsp
על זה אני אומר שהם צריכים קודם להלחם ולא לאמר לי אין מה לעשות ככה זה. כי אפשר לשנות! אם אני לא חושב ככה אני פשוט מתאבד.
&nbsp
על זה אני חופר וחופר..בנתיים אני יותר רגוע מאתמול שלשום..מחר שבת..גם קצת שקט..לפחות מהחשש שיבואו אם איזה צו לעקל..
&nbsp
אולי אני מתים אולי אני רואה הכל שחור ..אולי אני עושה קשי ככה לעצמי..אבל מישהו יכול לסתור אותי לאמר לי המציאו אחרת זה הכל בראש שלך? מישהו יכול להתמודד במקומי ובשקט ושלווה ?..
&nbsp

MindfullEye

New member
קצת, אני מבין - אבל זה עדיין קשה בשבילך

בכל מקרה...
&nbsp
לא חושב שצריך לקבל הכל או לחשוב חיובי (חשיבה בלי מעשה לא מובילה לכלום, אתה יודע את זה) וגם שאסור לכעוס, אבל כן - תמיד עדיף לעשות את הדברים בכמה שיותר רוגע, אם זה במכתבים או בפגישות או דרך עורך דין כמו שכתבת וכאלה כי ברגע שמעלים את הקול או מראים תקיפות, בטח בהקשר של הנפש, עובד סוציאלי (ובעצם כל אדם אחר שנמצא בצד של נותן שירות) ישר יסתגר ולא ישתף פעולה כי תמיד יש סיכון כלשהו לאלימות או תקרית לא נעימה בשבילו, אתה מבין?
&nbsp
בכל מקרה מקווה שדברים יתחילו להפתר לאט לאט מיום ליום ומשבוע לשבוע, שיהיה לך אחלה שבוע

&nbsp

למעלה