אני שוקל פרישה ממקום עבודתי בגלל הסיבות האלו:

arn1956

Member
1. אני שוקל פרישה בכלל כי אני כמעט בן 65 ויש לי מספיק כסף (בשפע) כדי לכסות את הוצאותי עד לפנסיה.
2. סיבה משנית: עבדתי עד לפני כמה זמן ב-real time והעבודה שם נגמרה העבירו אותי לעבודה אחרת שלא אהובה עלי.

אני רוצה לדעת האם לפי החוזה מותר לי לעזוב ולקבל את פיצויי הפיטורין ושהם לא יכולים למשוך אותם או שהם כן יכולים למשוך אותם. אני לא חושש לשאול אותם על זה (ממילא אני לא זקוק לעבודה הזו לפרנסתי) אבל לא נעים לי לשאול. החברה הזו היא חברה טובה מאוד גם מקצועית ועוד יותר מבחינת יחסי אנוש. קיבלתי בה יחס מצוין ולא נעים לי לגרום לכך שהם יעלבו.

השאלה שלי היא (בעקר למנהלים): האם הייתם נעלבים אם עובד היה שעבד אצלכם כמה שנים מתחיל לחקור אותכם מה יקבל במקרה שיתפטר?

rj222

New member
הכל תלוי במערכת היחסים שלך עם המנהלים. עצם השאלה מעידה שיש פוטנציאל להיעלב.
לפני שהייתי חושף את כוונותיי בחברה, הייתי מברר עם עו"ד/מומחה מס:
1. האם פרישה מוקדמת בגיל 65 מזכה בפיצויים על פי חוק?
2. האם התפקיד שעברת אליו הוא הרעת תנאים, מה שיכול לזכות אותך בפיצויים גם במקרה שאתה מתפטר?

user32

Well-known member
מנהל
לשאלותך:
כמה שנים אתה בחברה ומה רשום בחוזה שלך? ברוב המקומות מהשנים האחרונות מחתימים את העובדים על "סעיף 14". חפש התייחסות לזה בחוזה העבודה שלך. בהנחה וזה קיים אז הפיצויים מופרשים לקופות שלך, ואם אתה עוזב הכל נשאר אצלך.
הרבה יותר קל לשאול את הסוכן הפנסיוני שלך ואם אתה לא סומך עליו, ללכת ליועץ פנסיוני עצמאי. יעלה כמה גרושים אבל יתן לך תמונה טובה על המצב שלך. הם יידעו הרבה יותר מכל עו"ד/רו"ח כי הם מקבלים את כל הנתונים ישירות מחברות הביטוח ובקיאים בכל הדקדוקים. ככה אתה גם נמנע מפניה לחברה שלך. הכי לגיטימי בעולם להתייעץ בענייני פנסיה, לכל עובד ובטח שבגילך והם גם יוכלו לחשב לך קצבה מוערכת, צבירה וכו'.
כמנהל לא הייתי נעלב בהתחשב בכך שגם ככה אתה קרוב לגיל פרישה.
בהצלחה

ai27

Well-known member
לשאלותך:
כמה שנים אתה בחברה ומה רשום בחוזה שלך? ברוב המקומות מהשנים האחרונות מחתימים את העובדים על "סעיף 14". חפש התייחסות לזה בחוזה העבודה שלך. בהנחה וזה קיים אז הפיצויים מופרשים לקופות שלך, ואם אתה עוזב הכל נשאר אצלך.
החל מ-2008 הוחל במשק ביטוח פנסיוני חובה, המחייב את המעסיקים להפריש חלק מהפיצויים לקופת גמל או קרן פנסיה על חשבון פיצויי הפיטורים וההסדר של סעיף 14 חל באופן אוטומטי.
בזמן פיטורין המעסיק חייב רק להוסיף השלמות (אחוז מהמשכורת האחרונה ולא מהמשכורות לאורך כל התקופה), כך שהפער מצומצם בהרבה.

לעובד בן 60 ומעלה זה נשמע סביר מאוד,
אם יש אצלכם HR או רואה חשבון אפשר לשאול אותם.
אם אתה לא רוצה להעליב - שקול צמצום ימי עבודה שבועיים במקום עזיבה מוחלטת.

user32

Well-known member
מנהל
יפה. חשבתי שנכנס תיקון כזה אבל לא הייתי בטוח.

למעלה