אני שלושה וחצי חודשים אחרי לידה

אני שלושה וחצי חודשים אחרי לידה מרגישה קצת מתוסכלת, ניסיתי לפני כחודש להפסיק הנקה אבל עברתי כאבים כנראה בגלל גודש, ואתמול פדיחה חוזרת מהעבודה עם כתם של חלב על החולצה, גם לא מצליחה להוריד ולחזור למשקל שלי שהייתי לפני כן.
חזרתי היום מוקדם מהעבודה, ויש לי לחץ לאפות כמויות למשלוח מנות...
הבוס שלי עודד אותי לעשות ספורט ואני לא יודעת בכלל איך להתחיל, הכל נראה לי מלחיץ...
תודה על הזדמנות לשפוך את הלב ועל ההקשבה...

צ ל י ל 8

New member
היי, קודם כל מזל טוב תרא, אני לא מומחית ספורט ולא מאמנת, אבל אם את לא בכושר, אולי עדיף לך להתחיל עם הליכות בחוץ. גם מרענן את הנשמה וגם יכול להועיל בחילוף החומרים.
בהצלחה

ברוכה הבאה אני 7 חודשים אחרי לידה. ותמיד קראתי פה שנשים מבוגרות יותר אומרות - קחי את הזמן ובלי לחץ. והייתי בלחץ. ועכשיו אני יכולה להגיד גם - קחי את הזמן ובלי לחץ!
הריון ולידה משפיעים על הגוף. לוקח זמן לדברים להסתדר. גם מחסור תמידי בשעות שינה לא עוזר בכלל.
הבוס שלך כנראה לא ממש מבין איך זה הולך (כמה פעמים הוא ילד?)
הכי כדאי לעשות משהו שאת נהנית ממנו. חוגים? הליכות/ריצות בחוץ? אימון בבית?
איזה מגבלות יש לך (זמן, מיקום, כסף)? האם עשית בעבר ספורט שנהנית ממנו?

אני חושבת שאת צריכה לנטרל רגע את הבוס שלך אני מבינה שזה לא ילד ראשון, ואת עם לפחות ילד אחד ותינוק אחד ועובדת. מה שכדאי שתעשי עכשיו מעבר למה שאת חייבת ממש, זה רק מה שאת רוצה ועושה לך טוב.
לצאת לעשות ספורט כי הבוס שלך חושב שזה נכון, נראה לי מופרך.
אני יכולה לספר לך, שגם אחרי הלידה השניה שלי וגם אחרי הלידה השלישית שלי, יצאתי לעשות ספורט, אבל זה בא מבפנים. אחרי הלידה השניה הרגשתי בערבים, אחרי שהייתי כל היום בלחץ עם הילדות ובבית ובעבודה, שאני פשוט חייבת לצאת מהבית ולהיות לבד, ולפרוק קצת תסכול, וההליכה/ריצה הרגישו לי כמו דבר נכון ומתאים באותו רגע. אחרי הלידה השלישית כבר הייתי מורגלת בספורט באופן קבוע, ולכן ממש חיכיתי לחזור לזה.
אבל, אם מישהו היה אומר לי שכדאי לי לעשות ספורט, והייתי מנסה לעשות את זה רק בגלל שמישהו אחר אמר לי, זה כנראה לא היה עובד, והייתי רק סובלת, כי זה עוד משהו שמישהו אחר אומר שאני חייבת לעשות.
אני מציעה לך לנסות למצוא לעצמך חצי שעה ביום, בתור התחלה. את יכולה לצאת להליכה, או לשתות כוס קפה במטבח עם ספר, או לשחק קנדי קראש עד צאת הנשמה.
אני מאד מאד בעד ספורט, אבל כי את רוצה, ולא מתוך לחץ.

למעלה