אני שמחה להיחשף לקהילה זו

אני שמחה להיחשף לקהילה זו

שמי ניצן לומדת B.ED בלוינסקי -אילת. ואחד הקורסים שאני לומדת הוא: "אינטרנט העצמת המורה בחינוך המיוחד" שהוא קורס מתוקשב. אחת המשימות היא להכנס לקהילות ברשת הדנות בנושא החינוך המיוחד. אני שמחה להיחשף לקהילה זו - ולראות כיצד מקום זה נותן מענה לכל אותן שאלות שעולות בקרב ההורים , החברים , והמורים. וברשותכן הייתי מעלה שאלה- מה דעתכן לגבי הלימוד המתוקשב לחינוך המיוחד? דעתי שהוא יכול להועיל לא במעט אבל יחד עם זאת להתעלם מהעיקר, שהעיקר הוא המגע האנושי,החום האנושי,העידוד והמשוב שבר שהמחשב והלמידה הורטואלית לעולם לאיוכלו לתת מענה. אני רואה את הלמידה הורטואלית מגיל מסויים, לא הייתי רוצה לראות את המחשב כמרכז למידה בגן. אשמח לקבל את דעתכם. תודה לכם וחג אורים שמח

leahle

New member
וואו וואי וואי...

זה מתחיל להראות כמו פורום קורס לוינסקי ולא פורום חינוך מיוחד:) כל הודעה שניה מתחילה אותו הדבר....
לגבי לימוד מקוון לילדי החינוך המיוחד, זה קצת בעייתי, אם לילדים "רגילים" לא תמיד קל בנושא השליטה העצמית שזה תנאי כמעט הכרחי בלימוד מקוון, לילדי חינול מיוחד רבים, יהיה קשה פי אלף בנושא. גם לגבי ילדים עם בעיות תפיסה שונות זה לעיתים קצת בעייתי, כי מחשב יכול להסביר משהו בדרך אחת, בדרך שניה ושלישית, אבל אדם (מורה) יכול לנסות עשרות אלפי ניסוחים שונים עד שהתלמיד יבין. מעבר לזה גם הבעיות שאת הזכרת, הצורך של הילדים האלה יותר מכל ילד אחר למגע האישי, ליחס האנושי וכוק... נוסף להכל, הרבה מילדי החינוך המיוחד זקוקים במקביל לעזרה בהשתלבות החברתית והכוונה ביחסי אנוש, למידה מרחוק רק תרחיק אותם עוד יותר מחברת בני האדם והרגשת הביטחון שהם יחושו. וכמובן יש את הילדים הפגועים פיזית שלא תמיד מסוגלים להפיק הרבה תועלת מהלמידה מרחוק. אבל, זה מאוד תלוי, בדיוק כמו שיש לזה הרבה חסרונות ובעיתיות, יש לזה הרבה מעלות ויש מקרים שזה יכול להיות ממש הצלה. ובכלל לתגבור ושעות פנאי או לימוד מקוון עם הכוונה ופיקוח זה יכול להיות לא רע...

Diana M

New member
שלום ניצן קטן וברוכה הבאה אלינו../images/Emo140.gif

מאוד משמח אותי לשמוע כי קיימים קורסים בתחום הלמידה מרחוק במסגרת הכשרת סטודנטים בתחום החינוך המיוחד. ולשאלתך, למידה מרחוק, לדעתי, לעולם לא תמעמוד בזכות עצמה אלא תמיד בנוסף להתערבות הקלסית שכוללת את כל אותן איכויות אנושיות עליהן את מדברת. לדעתי גם ילד בגיל גן יכול להפיק רבות מאיטראקציה וירטואלית, תלוי בתכנים ובדרך העברתם. מבחינתי ללמידה מרחוק יש מספר יתרונות גדולים ביותר: מפגש עם קבוצת שווים שליעתים לא ניתן לפגוש במפגש מוחשי על בסיס קבוע. כגון ילדי C.P.ליקויי שמיעה וכד. עבודה עם ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז, ללא ספק הוראה מול מחשב מוכיחה עצמה במצבים כאלה. ילדים מאושפזים או חולים בבית וכד'.. כך שכפי שאמרתי, למידה מרחוק לא תבוא לעולם במקום, אבל החחלט נכון לעשות בה שימוש ולהפכה לכלי משמעותי נוסף. שמחה שהגעת אלינו דיאנה

למעלה