אני שמח וקצת כועס לראות שפתחו לסדרה

JimmyBoy

New member
אני שמח וקצת כועס לראות שפתחו לסדרה

פורום. וואו, אני די מופתע שיש פורום חלום אמריקאי. זה מפתיע אותי מכמה סיבות: א. לא חשבתי שתפוז יעשו לסדרה הכי טובה ששודרה בערוץ 3 בשנה האחרונה תכנית. ב. אנשים לא מעריכים את שנות ה-60, העשור הכי מגניב אי פעם. ג. פניתי לתפוז אנשים לפני חצי שנה בבקשה לפתוח לתכנית פורום והם סירבו לי. הייתי שמח אם מנהל/ת האתר יסבירו לי איך שכנעו את "תפוז אנשים" לפתוח לתכנית אתר. לי בכל אופן זה לא עבד. וגם כמה שאלות: אני גם אשמח לדעת אם העונה השנייה תגיע לארץ ומתי, ואם מישהו יוכל להסביר לי איך תכנית שמתייחסת כל כך למוזיקה זונחת שתי להקות שהיו הכי מרכזיות באותה תקופה: הביטלס והרולינג סטונס, וגם את בוב דילן. ברור שמזכירים אותם, אני זוכר לכל אחת מהלהקות אזכור (לביטלס הקדישו תכנית, ג'יי ג'יי אוהב את הסטונס, לוק את דילן) אבל זה לא ממש בהתאם להצלחה בתקופה. אבל חפיף. והאם אני היחיד שראה את התכנית ממש כשהיא הגיעה, כששודרה בימי שני ב-21:15? אז ראו אותי כחדש בפורום, שמח לראות שאני לא היחיד שאוהב את התכנית בארץ, ואני מקווה שהפורום הזה לא יתפתח להיות מה שהרבה פורומים של תכניות טלוויזיה אחרות בתפוז נהיו, כי באמת: זאת סדרה עם עלילה עמוקה, כתיבה מדהימה ומוזיקה מצויינת. חבל להתעמק במאפיינים חיצוניים ורכילויות למיניהן לגבי הדמויות, זה סתם יוריד מהערך של הסדרה.

*צווחות התרגשות*../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

זה נס...
יש לנו בן בפורום!!
ייי! ^________^ שלום שלום וברוך הבא לפורום חלום אמריקאי. לי קוראים דניה, (ולך...?) ואני בת 14. נעים להכיר.
ובקשר להודעתך החביבה והארוכה: (הודעות ארוכות זה נחמט.
)
שנות השישים זה בהחלט עשור אדיר בטירוף ולא מוערך. אני בטוחה שנולדתי בתקופה הלא נכונה.
העונה השניה תגיע לארץ לפי מיטב זכרוני באפריל. (או שאולי מאי?
)
גם אני ממש התפלאתי על עניין אי-הזכרת של הלהקות המצליחות והזמרים המצליחים בתקופה. (סגידה לביטלס ולבוב דילן ולרולינג סטונס.
) אבל זה אולי בגלל שהמפיקים מנסים למצוא את האיזון בין המצב החברתי של שנות השישים, המצב הספציפי של הדמויות של חלום אמריקאי בשנות השישים, ושל המוזיקה. אז חוץ מכל "מופע הלהקות" שמנסה לדחוף מוזיקה בכל פרק מופיעים בערך 6-8 שירים שונים מהתקופה. וכמו שציינת- היה גם את הפרק על הביטלס.
כן, גם אני ראיתי את זה בימי שני, אבל היו מצבים שהייתי מפסידה פרקים והתמכרתי סופית רק בשידורים החוזרים.
ובפעם האחרונה- ברוך הבא לפורום!

JimmyBoy

New member
לגבי עניין הביטלסטונסדילן

אני חושב שהיוצרים עשו את זה קצת בכוונה, ההתעלמות האלה. נכון שיש שיקול כלכלי, כשלהשמיע אמנים זמניים לתקופה עולה הרבה פחות מלהשמיע אמנים עם השפעה גם היום, אבל אני חושב שהסיבה היא אחרת. שנות ה-60 היו שנים של שינוי. התכנית בעצם עוסקת במתח בין מה שסימל את "לפני השינוי" - אמריקה שמרנית, קרובה לדת, שסוגדת לערכים חומרניים ולערכי משפחה, למה שמסמל את אחרי השינוי - יותר פתיחות והתרחקות מהדת, ובכלל רעיונות חדשים. גם העובדה שהאב של המשפחה מנהל חנות אלקטרוניקה דווקא, זה בשביל להגביר את הקושי של השינוי הזה. כי מה משתנה יותר מאלקטרוניקה? ההורים מסמלים את הדור הישן. הילדים את השינוי. האבא מחפש את אותו "חלום אמריקאי" שאפיין את אמריקה השמרנית, או כמו שהוא הגדיר את זה - בית, מדשאה, עבודה ואולי סירה. האמא רוצה להשתנות, היא עומדת באמצע וכמו שרואים בסדרה גם הכי סובלת. הילדים מובילים את השינוי. מג יותר פתוחה, ג'יי ג'יי הולך לפי הכללים שהוא קובע ולא אלה שההורים קובעים. פטי היא חכמולוגית שמחפשת ידע מעבר לגבולות של הדת. וויל נמצא כדי לאזן בין שני הצדדים כי הוא כל כך תמים. המתח בין ה"ישן" ל"חדש" הוא לדעתי מה שגורם להם לשים מוזיקה יותר שמרנית משל דילן/סטונס/ביטלס. נראה לי שהם שומרים את זה להמשך. וכן, אני בן. קוראים לי גיא, ואני בן 18. ואני מכיר לא מעט זכרים שצופים בסדרה, גם כאלה מחו"ל שדיברתי איתם.

M a r y J a n e

New member
ברוך הבא!!! ../images/Emo13.gif

נעים מאוד, אני אורלי! כמו שכבר דניה אמרה לך, אתה הבן הראשון בפורום! לגבי הביטלס והרולינג סטונס: הסדרה הולכת לפי שנים, כל עונה היא שנה ככה שבכל עונה השירים שיהיו הם שירים של האומנים המצליחים ביותר באותה שנה. ככה שאם אני לא טועה הלהקות האלו בשנת 63-64, השנה של העונה הראשונה עוד לא היו בשיא פריחתן (למרות שדיברו על הביטלס ואפילו פרק אחד נקרא על שם השיר שלהם "i wanna hold your hend" ), בקיצור, מה שאני מנסה להגיד שיש לך עוד למה לחכות ובטוח שידברו על הלהקות האלו. (מקווה שלא סיבכתי אף אחד יותר מידי...
) אני התחלתי לראות את הסדרה בימי שני אבל לא מההתחלה, רק מאוחר יותר. ואל תדאג, אנחנו לא פורום "זול"... ואני בטוחה שכולם יסכימו עם זה!

JimmyBoy

New member
בהחלט

הסדרה מאוד כרונולוגית, ואין להם בכלל טעויות מבחינת עמידה בזמנים. הביטלס פרצו בארה"ב רק בין 1963 ל-1964, וג'ון קנדי, למשל, נרצח ב-1963, מה שהתרחש בפרק הראשון או השני אם אני לא טועה. השאלה שבעיקר מעניינת אותי היא מתי כבר יביאו את העונה השנייה. מה בכלל קורה עם העונה השנייה בארה"ב?

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אממממ.. מנהלת, אבל אתה יכול לקרוא לי יפעת
בעקרון יש הסכם עם ערוץ שלוש, וכמו שאתה רואה הרבה פורומים חדשים של סדרות המשודרות בערוץ נפתחו לפני כחודשיים... אני מבטיחה לך שהאנשים שבפורום קורצו מחומר משובח ביותר
וכך גם האנשים שיבואו.... ועכשיו תשובות לחלק מהשאלות-
העונה השניה תגיע לערוץ 3 בסביבות מרץ-אפריל עם העונה החדשה של ערוץ 3.
האמת היא שבמסגרת האמריקיווזיון שלנו, יש שיר של בוב דילן שיהיה בפרק של יום שבת [שידור חוזר של העונה הראשונה]. כנראה שנדע רק אחרי שנפנה ליוצרי הסדרה- וזו ממש לא בעיה לשלוח מייל, ואנחנו אפילו יכולים לארגן להם מייל עם הרבה שאלות, בתקווה שיחזירו לנו תשובה. [ככה גם עשינו עם מכתב לוויל אסטס, ולמי שתהה בסוף השבוע אני אשב על התרגום, ואשלח
אני אפרסם אעתק לפני שאני אשלח]
העונה השניה כרגע משודרת בארצות הברית
ברוך הבא, מקווה שתהנה ותעזור להפוך את הפורום לפורום מוצלח

יייששש

איזה כייף! טוב לדעת שמתכוונים להביא עוד עונה! כשנגמרה העונה כתבתי לערוץ 3 מכתב..אבל כמובן שהם לא הועילו בטובם להחזיר לי תשובה. ו...גיא-אם היה עכשיו שעור ספרות היית מקבל 100 על ניתוח הסדרה או משהו כזה :) דרך אגב..שלום לכולם..אני אור,וגם אני מאוד אוהבת את "חלום אמריקאי"!

יייששש

איזה כייף! טוב לדעת שמתכוונים להביא עוד עונה! כשנגמרה העונה כתבתי לערוץ 3 מכתב..אבל כמובן שהם לא הועילו בטובם להחזיר לי תשובה. ו...גיא-אם היה עכשיו שעור ספרות היית מקבל 100 על ניתוח הסדרה או משהו כזה :) דרך אגב..שלום לכולם..אני אור,וגם אני מאוד אוהבת את "חלום אמריקאי"!

אגב...

תגידו..בפעמים הראשונות שראיתם את התוכנית...לא הייתם בטוחים כמעט ב100 אחוז שמי שמשחקת את מג..היא אחת מהתאומות אולסון? איך היא דומה להן! זהו...סתם התחשק לי להגיד את זה..

...........

אור בת 17 מראשל"צ באמת נחמד לגלות שיש עוד הרבה שאוהבים את הסדרה התבכיינתי לחבר שלי שמאז שנגמרה העונה אין לי מה לראות והוא אמר שלא בטוח שיקנו עוד עונה אם אין הרבה צופים.. אז מסתבר שיש

shanyz

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif

זו באמת תוכנית מצויינת, נאי מתה על השירים מהשנים ההן
ואתה לא היחיד שראה מההתחלה? אני ראיתי מהפרק הראשון כשהוא הגיע ואראה עד האחרון!
אגב- אני שני

Miss BLa BLa

New member
ברוכים הבאים

ולקום טו דה פורום הממ גם אני ראיתי את התוכנית עוד שהיא שודרה בימי שני וזה די מעצבן אותי שהעבירו את היום..בעעע....

למעלה