אני שמח לארח את ד"ר בורובין

eyalgdt

New member
אני שמח לארח את ד"ר בורובין

דר" בורובין שלום, באיזה סוגים של נגעי כלי דם אתה מטפל? אייל גדות.

DRramburvin

New member
הקבוצה לטיפול באנומליות וסקולריות

אנו מטפלים במגוון רחב של נגעים וסקולריים - מצד אחד בהמנגיומות, ובקצה השני במלפורמציות של כלי דם מולדות כגון עיוותים בכלים ורידיים, עורקי-ורידי ועוותים לימפתיים. הקבוצה שלי כוללת רדיולוג ומצנטר מהטובים בארץ, המטולוגים, כירורג ילדים, מעבדת מחקר בסיסי, ושיטוף פעולה הדוק עם המרכז לאנומליות של כלי דם באוניברסיטת הרווארד שבבוסטון - ארה"ב.

eyalgdt

New member
שאלה

האם הטיפול בהמנגיומה זהה לטיפול במלפורמציה?

DRramburvin

New member
תשובה

הטיפול שונה בתכלית בין המנגיומה למלפורמציה. המנגיומות הינם גידולים של תאי אנדותל שמצפים את דופן כלי הדם ולכן הטיפול בשלבים הראשונים נועד לעצור את הגדילה המואצת של ה"גידולים" האלו. אפשר להשתמש בתרופות שונות החל מקורטיקו-סטרואידים ועד לכימוטרפיה. בשלבים המאוחרים יותר נכנסים לסל הטיפולים ניתוחים שונים. מלפורמציות של כלי דם הינם עוותים מולדים ולא "גידולים" ולכן הטיפול בהם שונה. הטיפולים מתחלקים לסקלרוטרפיה - הריסת כלי הדם המעוותים ע"י פגיעה בדופן שלהם, או לחילופין, כריתה כירורגית. הטיפולים הסקלרוטרפיים נעשים בקבוצה שלנו עלידי צוות קבוע שכולל אותי ואת פרופ' גומורי, וזאת תחת בקרה רנטגנית מדוקדקת שמאפשרת בטיחות מירבית בפרוצדורות שחלקם מסוכנות. בשלבי מחקר מוקדם אנו בודקים אפשרויות של טיפול "גנטי" בעוותים של כלי הדם ע"י החדרת מרכיב לדופן שלהם שיתקן את העיוות. אבל אלו רק ניסיונות במעבדה שיעבור זמן רב עד לישימות טיפולית בבני אדם.

eyalgdt

New member
שאלה

למה בגיל ההתבגרות יש למלפורמציות נטייה לגדול יותר והאם צריך לגמור את הטיפול לפני גיל ההתבגרות.

DRramburvin

New member
גיל ההתבגרות

מלפורמציות וסקולריות נתונות להשפעות הורמונליות ונוטות להתרחב כשיש עליה בהורמונים של גיל ההתבגרות ובהריון. עלכן יש יתרון לטפל בעוות כלי הדם לפני כניסת המטופל לסיחרור ההורמונלי. ואולם בחלק מהמיקרים אין השפעה ניכרת להורמונים על המלפורמציה כך שיש לדון על כל מקרה לגופו. באופן כללי מלפורמציות של ורידים ועורקים נוטות יותר להשפעה הורמונלית בגילי ההתבגרות ובהריונות אצל נשים.

eyalgdt

New member
תודה על המידע

ד"ר בורובין, תודה רבה על שיתוף הפעולה. אני מקווה שבפעם הבאה יהיו יותר משתתפים בדיון. אשמח אם בסוף הדיון ,תשאיר פרטים לטובת מי שמעוניין,כיצד ניתן ליצור איתך קשר וכמובן אשמח לארח אותך שוב בעתיד הקרוב. בברכה, אייל גדות.

DRramburvin

New member
כיצד ניתן ליצור איתך קשר?

אייל, תודה על הדיון הפורה, ניתן ליצור איתי קשר דרך מזכירתי איריס בבי"ח ביקור חולים בירושלים טל. 6464118-02 סלולרי שלי 055790925 e-mail [email protected]

מצטער שלא הייתי נוכח

שלום אייל, מצטער שלא נכחתי בדיון. היינו בהחלמה אחרי הניתוח. אשמח להשתתף "בביקורים" הבאים של רופאים בפורום. אייל ספיר

למעלה