"אני שמן"

רותי ע

New member
"אני שמן" ../images/Emo35.gif ../images/Emo10.gif

עידן מגיל 0 באחוזון 90. גובה ומשקל בהתאמה. אוכל יפה. מתפתח יפה. לא שמן לא רזה. כמו שצריך. (טפו, טפו..
). עד כאן הכל נהדר. אבל.. יש מטפלת בגן שיש לה כל הזמן הערות עוקצניות בקשר לכמה עידן אוכל. עד עכשיו שתקתי כי היא טובה עם הילדים והם אוהבים אותה וההערות שלה עברו להם מעל הראש. אבל.. אתמול אבא שואל את עידן "אתה חמוד?" הוא עונה "אני שמן" מה??????????? נשארתי עם פה פתוח. היום לקחתי את המטפלת לשיחה. היא לא הבינה על מה המהומה. בטח הוא לא מבין אפילו מה אמר.. ובכלל גם לעוד ילדה הן אומרות שאם תאכל הרבה תהיה שמנה כמו.. (תנועת ידיים להדגמה). אמרתי לה שעדיף לא לתת להם רעיונות כי לא רוצים ילדים עם תסביכי משקל.. השיחה היתה באוירה טובה ועם חיוכים. נראה לי שהעברתי לה את המסר. אבל אני עדיין חוששת.. צריך לעשות לדעתכם משהו מעבר?

הגננת גם צריכה להיות מעורבת../images/Emo12.gif

והאמת שאני קצת בשוק...לאמירות כאלה יש משמעות כ"כ גדולה בעייני..הדבר הנורא שיכול להיות זה לתייג ילד... כל הכבוד לך שהשיחה היתה באוירה טובה עם חיוכים..אני בטח לא הייתי מגיבה כך!

no-a-m

New member
ומה אתה עוד ?

אני מצטרפת לענין הזהירות שיש לנקוט בענין תיוגים וסטיגמות,ונכון שחשוב לקיים שיחה עם המטפלת והגננת ,ובעיניים חשוב עוד יותר לטפל ביליד מה שאני נוהגת לעשות במקרים כאלה אני שואלת את הילד שאומר לי "אני,,," אני שואלת אות אתה מכיר עוד ילד שמן. ראשית לתת לגיטימציה שהוא לא לבד ולא חריג דבר נוסף אני שואלת אותו ומה עוד אתה וזו הזדמנות נהדרת לערוך רשימה של כל הדברים הנהדרים והקסימים כמו "אני חמוד", אני חיכן" "אני חבר טוב" וכו´ בדרך זו מוציאים את העוקץ מהענין. בהצלחה

רותי ע

New member
כל זה נכון אבל..

הכל נכון גם אם הילד היה שמן. אבל הוא לא. ממש לא. אפילו לא מלא או "בריא". ואף ילד אחר בגן שלו הוא לא עם בעיית עודפים. אז למה להתחיל להכניס להם רעיונות במיוחד כשהם אינם נכונים?

anat30g

New member
אני בהלם

היא צריכה להיות מטומטמת לגמרי על מנת להוציא דברים כאלה מהפה... אפילו אם הילד נפוח כמו בלון. ענת

רותי ע

New member
דוגמא מלבבת..

שנה שעברה קבוצת הקטנים היתה בקומה שניה. הם עלו למעלה יחד. עידן היה אז בן שנה וחצי וזחל במעלה המדרגות כמו כולם. המטפלת אומרת לי "אם הייתי שמה בננה למעלה הוא היה עולה מהר יותר". הייתי כל כך בהלם שאפילו לא הגבתי. היום אני יודעת שלא הייתי עוברת על זה בשתיקה.

זה פשוט מזעזע../images/Emo31.gif

ניב היה הרבה זמן באחוזון ה-90 ואף אחד לא אמר עליו שהוא שמן, אם כבר אמרו שהוא שמנמן וזה מתאים לו כי הוא מאוד חמוד כך, עכשיו הוא כבר לא, הוא היה חולה קצת ואפילו ירד במשקל אבל לא הייתי מקבלת הערות כמו שהגננת של עידן, את חייבת לדבר איתה ועם המנהל/ת של הגן או המעון.

רותי, אני מזועזעת.

בודאי שצריך, ואת צריכה לדעתי לערב את הורי הילדה שנאמרו לה הדברים האחרים, ועוד בתוספת תנועות ידיים. אין לזה מקום לדעתי, ותגידי להן חד-משמעית להפסיק עם זה, בכל הנוגע לעידן. זה ממש פרימיטיבי, ולא לעניין.

תפוח עץ

New member
מנקודה אישית

רותי, מזועזעת זאת לא מילה למה שהרגשתי כשקראתי את דבריך. יש לי נקודה אישית שאני אשאיר אותה קצת מעורפלת (כי מאוד נוח לי עם העובדה שאני נקראת "תפוח עץ" ואף אחד לא יכול לזהות אותי). כשאחותי היתה בגן, המטפלת אמרה לה משהו בסגנון שתארת (כנראה לא חד פעמי אלא בצורה מתמשכת) לקח לה כמעט 15 שנה להשתחרר מאותה הערה (שבמקרה אמא שלנו שמעה) ועד היום היא מאוד רגישה לנושא (שוב מצטערת שאני לא מפרטת, גם לא ממש קיבלתי ממנה רשות לספר). ברור שהמטפלת פוטרה באותו יום לאחר שאמא שלנו התלוננה. אם הינו יודעים כבר אז איך זה ישפיע, אולי הינו מבקשים פיצויים גם את הכסף לפסיכולוג. מקווה שתשכילי למצוא את הדרך הנכונה לטפל בעינין.

דיאנה1

New member
זה ממש לא בסדר! טוב ששוחחת איתה

מצד אחד טוב שהשיחה היתה עם אווירה טובה וחיוכים, תמיד טוב לשמור על יחסים טובים. מצד שני, מנסיוני גיליתי שלפעמים שיחה באווירה טובה לא עושה כלום לאנשים מסויימים, רבים מדי, וחייבים להעלות קצת את הטון ולעבור לפרצוף פחות נחמד כדי להעביר את המסר. הייתי מציעה לך להיות עם אצבע על הדופק ולודא שאמירות כאלה לא יחזרו על עצמן בשום פנים ואופן. ובכל מקרה כדאי לידע את כל מי שמעליה, הגננת ומנהלת הגן אם יש כזו. בנימה אישית - בר המתוק שלי נולד באחוזון ה 90 בגובה ובמשקל, ולאחר זמן קצר התייצב על האחוזון ה 75. הוא מעולם לא היה שמן, היתה לו התאמה מושלמת בין הגובה והמשקל. אבל הוא היה עגלגל עם לחיים שמנמנות, וחמותי כל הזמן היתה אומרת שהוא שמן. בנוכחותנו כאילו בחיוך, אבל מאחורי גבנו היא אמרה שהיא מקווה שהוא לא יהיה ילד שמן כי היא לא אוהבת ילדים שמנים. (והיחיד ששמן במשפחה זו היא). באיזשהו שלב בעלי הבהיר לה בחדות שהוא לא מוכן לשמוע את המילה "שמן" בנוכחותו של בר, גם לא כאילו בצחוק, וגם אם נראה לה שהוא לא מבין. מאז היא הפסיקה. כפי שסיפרתי אתמול בר חלה ב ITP, וקיבל תקופה ארוכה קורטיזון במינון גבוה שגרם לו להאטה בגדילה. היום הוא בקושי מגרד את האחוזון ה 10 מלמטה במשקל וטיפה מלמעלה בגובה. קיוויתי שלאחר שיחלים הוא ישלים את מה שהפסיד, אבל זה לא קרה. ואני מתגעגעת לימים שבהם הבעיה היתה שקוראים לו שמן. לפחות החמות יכולה להיות רגועה, נכד שמן כנראה שכבר לא יהיה לה.

28orna

New member
../images/Emo10.gif

i could not believe what i read, im very sorry but this is very wrong my son is a "big boy"---just like his father..........and i dare someone to say something about it. you did the right thing to talk to the ganenet and i hope she got the point and the massage. if it was up to me i would not be as nice as you were. orna

zimes

New member
כן: לדבר עם עומר

את צריכה, לדעתי, לתת לו כלים להתמודד עם המטפלת. הוא לא חייב לענות לה, הוא אבל צריך לדעת (בלב) שהוא צודק. תסבירי לו שלכל אחד יש גוף שונה, יש גוף שזקוק להרבה אוכל כדי שיוכל לתפקד (לרוץ, לשחק, לצייר) ויש גוף שפחות. יש ילדים גדולים, ויש ילדים קטנים. בנוסף, שהיחיד שיודע כמה ומה הוא רוצה לאכול, זה הוא. בפעם הבאה שמישהו תמה על מה וכמה הוא אוכל, הוא צריך להזכר בכך, ולשמוח שהגוף שלו עוזר לו לדעת כמה לאכול. (כמובן תתאימי את זה לעומר. אל תתני לו הרצאה אלא חיזוקים רבים בכל מיני הזדמנויות, כולל אם הוא מספר משהו כזה שוב, את יכולה להגיד שהיא אמרה את זה כי היא לא מכירה אותו מספיק).

רותי ע

New member
אני חושבת שדווקא לא כדאי לי

לדבר איתו. זה ילד עוד לא בן שנתיים וחצי וניסיתי להוציא ממנו שוב את האמירה הזו לשווא. לדעתי הוא לא הבין בכלל מה אמר ואין טעם להכניס לו רעיונות לראש. מכיון שאין לו בעיית משקל כנראה גם לא ייתקל בתגובה כזו בעתיד.

zimes

New member
את צודקת, אני אנסח מחדש

כל ילד (ואדם, אם אין בעיה רפואים אמיתית), תמיד, צריך לקבל מהוריו (ומשאר העולם) את ההרגשה שמה שהוא אוכל זה באחריותו. גופו אומר לו מה וכמה הוא צריך לאכול, והוא אוכל בהתאם.

רותי ע

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

אם אנחנו לא רוצים ילדים עם הפרעות אכילה אסור לנו להרוס להם את המנגנון הטבעי. אני תמיד אומרת לו-לא רוצה אל תאכל אפילו אם בפנים נשבר לי הלב שהוא לא נוגע בכלל בארוחת הצהריים. ודוגמא לויסות-בגן בארוחת ארבע הוא זולל לחם. אח"כ בארוחת ערב הוא כמעט ולא נוגע בלחם..

רותי ע

New member
תודה על כל התגובות. עשיתי חושבים

כי הנושא ממש מציק לי וגם התייעצתי עם אשת חינוך שהיא קרובת משפחה שלי (ושהיתה המומה) והחלטתי לדבר גם עם הגננת. בלי להזכיר שמות של מטפלות אלא יותר את האוירה וכמה חשוב שתשים לב בשעות האוכל שלא הופכים את נושא האוכל ל"אישיו". ולמזלי אני מגיעה מוקדם לקחת אותו כשהם אוכלים ארוחת ארבע ואנסה לשים לב שאין דיבורים בסגנון של "כמה אתה אוכל".

ביזיון! הגבת נכון שהערת לה ../images/Emo88.gif

אני בטח הייתי נכנסת בה! בכלל אני לא בטוחה שהיא יודעת מה ההשלכות שיש אמירה כזו! והיא בכלל יודעת מה ההגדרה לשמן??????? אז הנה: אדם שמן מוגדר אדם בעל אחוזי שומן נמוכים אצל ילדים ותינוקות בפרט כל עוד הילדים אינם יוצאים מהסקלה או הטבלאות של יחס....(תיכף אפרט) הילד אינו מוגדר כשמן או רזה! ומה זה היחס הזה _ זהו היחס בין מסת השומן בגוף למסה של השרירים והעצמות..... אני יכולה להרחיב עוד ועוד.... וכמובן שההיבט הפסיכולוגי - שאותו את בטוח יודעת ומבינה. וחובסה שיחה נוספת איתה לגבי כל ההערות!!!!!!!!! לגבי שיחה נוספת עם בנל אני חושבת שמיותר אבן להעלות את הנושא שוב - את בהחלט מרגישה נכון (אם אפשר להגדיר זאת כך...) שיהיה בהצלחה!

למעלה