אני תוהה אם יש בדיחה שמתחילה

d a p h n a

New member
אני תוהה אם יש בדיחה שמתחילה

"אלרגי לבוטנים, רגיש ללקטוז, חולה צליאק וצמחוני נכנסים למטבח..." ככה עומדים להראות החיים שלי בשבוע הקרוב אחרי שהזמנו קרובי משפחה להתארח אצלנו כמה ימים (2 מבוגרים, שלושה ילדים, בהם שני האלרגים). נראה איך נצא מהמצב הזה, ומה נאכל
כרגע הרעיון הכי גאוני שהיה לי הוא לקנות תחתיות פיצה נטולות גלוטן וגבנ"צ נטולת לקטוז (או גבינת סויה), ולתת לכל ילד להכין לעצמו פיצה עם התוספות שהוא אוהב.

d a p h n a

New member
כרגע אני בעיקר משחררת קיטורים לאוויר

אבל אם יש לך רעיונות מקוריים לאוכל שעונה להגדרות וגם מתאים לילדים, אני לא אתלונן.

p e b b l e

New member
טוב, אז דבר ראשון תהיי חזקה אנחנו איתך!

חוץ מזה בתור רגישה ללקטוז בעצמי אספר לך שבגבינות צהובות אין הרבה לקטוז והן לרוב לא גורמות בעיות. אפשר להתייעץ עם הורי הילד ולברר אם הוא מסתדר עם גבינות צהובות ואז ערב הפיצה יכול להיות מוצלח הרבה יותר. לא שניסיתי אבל שמעתי שה"גבינות הצהובות" הטבעוניות לרוב לא מוצלחות במיוחד על פיצות. הצעות לאוכל: 1) אורז מוקפץ - השבוע הכנתי אורז ממש פשוט וטעים. בישלתי אורז לבן. בישלתי תערובת ירקות קפואים של תירס, גזר, אפונה ושעועית. קצצתי פלפל אדום. הקפצתי את הפלפל, הוספתי את הירקות המבושלים, הוספתי את האורז, הוספתי רוטב צ'ילי מתוק ורוטב סויה, יצא ממש טעים. 2) קציצות ברוטב עגבניות - קציצות ירק או מסויה או מאורז ועדשים מבושלות ברוטב עגבניות בתוספת אורז לבן או מלא. 3) מג'דרה 4) אפשר לארגן ארוחה מקסיקנית: לרכוש או להכין טורטיות מקמח תירס. להכין בצל קלוי/מטוגן, פלפל קלוי, פטריות מוקפצות, סלסה, גוואקמולי, שעועית ואורז, לחבוש סומבררו ואריבה אריבה, אולה אולה!! 5) ארוחה ישראלית: סלט קצוץ, טחינה, חומוס, חביתות או שקשוקה, באבאגנוש, מטבוחה ולחם ללא גלוטן. או במקרה הגרוע להכין כמה מנות כך שלכל אחד יהיה 2-3 מנות לאכול. לא חייבים שכולם יאכלו מהכל.

d a p h n a

New member
תודה על ההצעות!

אני משערת שחלק מהזמן פשוט נעשה באמת ארוחה ישראלית של לחם וממרחים וסלט וכאלה. אני לא בטוחה שהילדים יסכימו לאכול קציצות, אבל אולי יש סיכוי לאוכל מקסיקני. ננסה לברר. לגבי הילד עם הרגישות ללקטוז, ההורים שלו אמרו לנו שיש לו את הכדורים הללו שהוא יכול לקחת ואז לאכול מוצרי חלב. בכל מקרה, קנינו גם מוצרלה רגילה וגם גבינת אורז בסגנון מוצרלה אתמול, וניתן להם להחליט מה נראה להם יותר מתאים. הבעיה העיקרית היא כמובן לנסות לברר על כל פיסת מזון לא רק האם היא מכילה אגוזים אלא האם היא עלולה להכיל אגוזים. באופן מצער לא כל החברות טורחות לכתוב את זה על המוצרים שלהן, ומאחר וכידוע זו אלרגיה ממש ממש מסוכנת ורגישה, צריך לדאוג לכל פיפס כזה. טוב, במקרה הכי גרוע פשוט ניקח את ההורים לסופר שנמצא מתחת לבית וניתן להם להגיד מה לקנות.

למעלה