אני תוהה,האם גם אצליכם נהוג להכין

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
אני תוהה,האם גם אצליכם נהוג להכין

מרק עגבניות קר מעורב בריויון(שמנת כמובן)מעט לימון ותבלינים? או שזה המצאה הונגרית ממחוזותינו?

טומי*

New member
מרק עגבניות ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לא מכיר בתור מתכון הונגרי במיוחד מכיר בתור מרק עגבניות רגיל

orlu

New member
שכחתי לציין שמדובר במרק משקה

כזה ממיץ עגבניות לזה אתה מכוון?

את מרק העגבניות הטוב ביותר שאכלתי

אצל משפחה, ממוצה פולני...לא דומה למרק של ההונגרים עם csipetke, אלא יותר קל, עשיר בתבלינים שונים, והנוזל על בסיס מרק בשר או עמם...אך לאצלני עשו את הרוטבים על יד בשר המבושל, שיוצא ממרק הבשר... אוי, קצת בלאגן....זוכרים על מרק בשר, שמתבשל מינימום 24 שעות? לעט-לעט, עם הרבה בשר בקר-לא שמן, פחות ירקות, מבשר...? כאשר מסננים לצלחת, מוסיפים את הקנדלח, ועל מגש נפרד יש ירקות מבושלים (גם שום ! - שתמיד הייה הריב, מי מצליח לחלץ יותר...)ועל מגש אחר הבשר המבושל...על יד זה, כל אחד לפי טעמו הכין mártás - מדובדבנים, דרך צללרי, עד חזרת....דבר אחד הייה זהה, שהכנו עם קמח, על שומן-אווז, ותוספת מהמרק בשר, שבבישול....בלי שמנת או דבר חלבי, ובלי פפריקה...הייה טעם מעוד עדין, שעשה קסם לבשר המבושל...זו היתה איזה מנה ראשונה, לפני המרק...כאשר התיישבנו מסביב השולחן, המרק כבר הייה מסונן, שקוף-זבה על הפלטה, ועל השולחן צלחות הירקות, הבשר המבושל והסוס (szósz) , אם היו הרבה לארוחת צהריים, אפילו הכינו 2-3 סוגים...אני, כילדה, סיימתי את הארוכה עם המרק, כי כל-כך הרבה ירקות ובשר אכלתי...לא אשקח, שסבתה כעסה, שאני רזה מדי, מפני שאוכלת בשר, "שאבד את כוחו במרק"...מצד שיני, הסוס הייה כל-כך טעים, שמאז מותה, לא אכלתי דבר כזה... אני יודעת, התחלתי במרק עגבניות...

liti

New member
מרק עגבניות של סבתא שלי

זה מרק שהיא למדה מאמא שלה להכין- מרק עגבניות הונגרי אמיתי, שאפשר להגיש אותו חם או קר. המרק מאוד פשוט להכנה ואינו מכיל שמנת או רוויון, אך אפשר לנסות להוסיף כיוון שמרק עגבניות הולך מצויין עם שמנת חמוצה ורוויון הוא גם כזה. מרכיבים- רסק עגבניות שמן קמח אבקת מרק עוף מים הכנה: בסיר: מטגנים את 2 כפיות קמח עם שמן עד שהקמח נעשה סמיך מוסיפים קופסה גדולה של רסק עגבניות כשהתערובת הופכת לוורודה- שופכים מים בפנים מוסיפים תבלינים (מלח, חצי כפית אבקת מרק עוף) מביאים להרתחה ומחמיים על אש קטנה עוד מספר דקות. כשמוכן- אפשר להוסיף נוקדלי/שקדי מרק. נוקדלי- ביצה, חצי כפית שמן, מלח, מים ומערבבים, מוסיפים למרק כשרותח ומחממים עוד כ- 5 דקות.

liti

New member
לאורלו,

המתכון שהבאתי הוא לא בדיוק מה שחיפשת אך אני מאמינה שעם כמה נסיונות נוספים אפשר לעשות ממנו את המתכון שאת מחפשת, כיוון שכבר יש לו את הטאצ' ההונגרי, אלא אם כן תמצאי את המתכון הספציפי (תעדכני אותנו בבקשה!).

orlu

New member
ליטי,ממש לא ני לא מחפשת מתכון

ספרתי על מתכון ותהיתי האם הוא מוכר לכם גם לידיעה זה הולך כך 1 בקבוק מיץ עגבניות של טל (או בפחית)נידמה לי כי זה ליטר 1 ריויון (שמנת מתוקה או חמוצה כמובן לא רע) קוביות קרח פילפל שחור מלח ולימון סחוט בינינו המתכון של סבתא שלך....ניראה לי כי זוהי רויחה שההונגרים מרבים להשיתמש בה כבסיס למאכלים במיקרה זה עגבניות

liti

New member
זה רק בשביל לחזק ../images/Emo26.gif

שככל הנראה המרק עם הרוויון זו המצאה שלנו. המתכון הוא צ'ופר מסבתא שלי
(אגב, זה באמת מרק עם מרקם של רביחה, אבל לרחיבה היא מוסיפה סוכר ולימון)

ורדה 2

New member
נוקדלי

סליחה אבל נשכח מהמתכון קמח. גם אפשר לוותר על השמן. אני עושה נוקדלי ביצה מערבבים עם קמח עד לסמיכות סבירה ועם קפית קטנה זורקים לתוך מים רותחים עד שהם מתנפחים וצפים על פני המים.

liti

New member
אופס,

זה מה שיוצא כשמדברים בטלפון ובמקביל מקליקים...

אחד המדדים ה"מקצועיים" לגילוי יהודי

נחשב, מי שביקש סוכר למרק העגבניות, או למאכל החשוב של אטריות מרובעות עם כרוב, הונגרי שורשי אכל עם מלח ופלפל שחור,ואילו היהודים עם סוכר. אתם רואים כמה ההבחנה פשוטה ומקצועית!

orlu

New member
בקיץקץ מהתגובות המלךומדות שלכם

אני נוטה להאמין שמשקה העגבניות הנל הוא ממחוזותינו בכל זאת. אגב ביטי כניראה אני הונגריה מזוייפת,אצלי במאכלי עגבניות מבושלות תמיש יש קמצוץ של סוכר למניעת החומציות אבל הארבה הרבה פלפל. ובאטריות עם כרוב?ממש לא אמא של חברתי אפילו מוסיפה כרוב חמוץ לתערובת. איזה זיוף ביהדותי אלוהים

דרדרית

New member
סופסוף קיבלתי אישור..

להיותי יהודיה הונגריה.. תמיד תמיד מוסיפה למרק עגבניות סוכר. למרות הצחוקים הנשמעים באיזור מהצופים בי... תודה סבא יעקב- החזרת לי את הביטחון...חחחחחחחחחח

orlu

New member
אמא'לה כניראה באמת הבוקר השפיע

עלי קשות יחסתי את התגובה שלי לביטי ולא לסבא יעקב אז הסליחה עם שניכם והתודה לדרדרית חןוחן

B T1

New member
אם תבדקו היטב יתברר, שבחלק

מיהודי הונגריה יש גם קצת דם פולני. (משם הסוכר במרק העגבניות)

דרדרית

New member
מה???? אני גם פולניה?????

נגד זה אני מוחה!!!!! עד שהבנתי שאני הונגריה - עכשיו אתה מקלקל לי????

למעלה