אני תמה עליכם

• פותח הנושא nun
  • פורסם בתאריך

nun

New member
אני תמה עליכם

שלא עליתם על זה שהשיר של אהוד בנאי "ענה לי" הוא תגובה ל- what was it you wanted גם בלחן וגם במילים או שעליתם ולא מצאתי בחיפוש...

אני מוכן להודות

שלא עליתי על זה. אני אשמח להסבר, כי לומר את האמת נראה לי שזה עניין רק של צירוף מקרים. אם כבר הבאת לדוגמא את אהוד בנאי, אז כידוע לך יש לו שיר שנקרא "זמנך עבר" ומאיר אריאל ז"ל בשירו "לילה שקט עבר על כוחותינו" מספר בין השאר על ".... חבר בא ואומר זמנך עבר". נראה לך שיש באמת קשר ביניהם? מניסיון אני אומר לך יש לא מעט שירים שאפשר למצוא ביניהם איזה דיאלוג או כל קשר אחר.

nun

New member
דבר ראשון

תקשיב לשיר של בנאי. לקצב שלו למבנה שלו (במיוחד בבית שבו המנגינה משתנה) ולכלים. השיר צועק ho mercy בכלל ו what was it... בפרט. ואם אתה לא שומע את זה אז אין מה לעשות. לי זה נראה שקוף למדי. דבר שני: מבחינת המילים שני השירים הם דיאלוג שבו רק אדם אחד מדבר ופונה אל השני. כאשר יש הדגשה של חיץ גדול חוסר תקשורת וחוסר הבנה בין האחד לשני. ההבדל הוא כזה: אצל דילן זה חיץ שמבטא איזה ניכור, כל השיר הוא בעצם האשמה של המדבר אל השני, ואילו אצל בנאי המדבר מחפש לגשר על החיץ. דבר שלישי: היתה לי הזכות לשאול על זה באופן אישי את אהוד בנאי עצמו. אני שאלתי רק האם יש קשר והוא ענה שלא רק שיש קשר אלא שיש פה מעין תגובה. אבל ההסבר שאני נתתי כאן הוא שלי.

אם כך יפה שאתה משתף אותנו

אני מכיר טוב את השירים הללו. אני מבטיח שאוסיף את השיר הזה לרשימת השירים שקשורים לדילן במוסיקה העברית באתר שלי. זה לא פעם ראשונה שיש קשר בין אהוד בנאי לבוב דילן, רק שהפעם מדובר בשיר שלם ומוזר לי שאין קרדיט לדילן. אם הייתי יודע את שמך, הייתי מוסיף את הקרדיט שמגיעה לך לתוספת המעניינת הזו. אני בכל אופן מודה לך, ואם אתה עדיין בקשר עם אהוד בנאי אשמח אם תוכל למסור לו ד"ש ממני. אני כמובן אשמח אם תישאר עמנו בפורום ותמשיך להעשיר אותנו.

nun

New member
אין צורך

בקרדיט. מצידי אתה יכול לרשום nun. אני לא בקשר עם אהוד בנאי, רק פעם ראיינתי אותו במסגרת פורום ישעיהו ליבוביץ (ראיון על דת ויהדות. אתה יכול למצוא את הראיון בפורום ישעיהו ליבוביץ בקישורים אבל האיכות היא ממש ממש גרועה) כל הראיון דיברתי איתו על יהדות ורק כשנגמר הראיון שאלתי אותו באופן פרטי על מה שחשוב באמת בחיים: על דילן. יש לי שעות רבות מאוד מאוד של שמיעת דילן (מה זה שעות... בחישוב כולל זה מגיע לכמה שנים רצופות) וכמעט שאינני מאזין למוזיקה אחרת, ואם אני נכנס לחנות דיסקים אז זה רק לבדוק אם במקרה יש להם את הדיסקים הבודדים של דילן החסרים לי או האם יש משהו חדש. אבל למרות זאת אני לא "דילניסט". אני לא אוסף עליו פרטי טריוויה, אני לא עוקב אחרי כל מה שקורה סביבו, אני לא אוהב את כל תופעת הפרשנות של שיריו כאילו היה אורקל, אבל יש לי בהחלט יחסים עמוקים ואינטימיים עם השירים שלו. לכן אני לא מוצא שיהיה לי הרבה במה להעשיר את הפורום הזה. אולם, עכשיו שגיליתי את קיומו של הפורום אולי אציץ בו מדי פעם. כל-טוב nun

Chocoholic

New member
לא "עליתי" על הקשר

והאמת היא שלא ממש חשבתי על קשר כלשהו בין שני השירים. בכל מקרה, זמן קיומו של הפורום הזה בהחלט אינו מאפשר מצב שבו כל נושא אפשרי שקשור לדילן כבר הועלה... וטוב שכך

בן ישר

New member
ויש עוד קשר...

שלום,אני כותב לפעמים בפורום השכן של אהוד בנאי,קראתי את מה שכתבתם כאן על "ענה לי",וזה באמת מתכתב עם השיר של דילן מ"הו מרסי",וחשבתי על עוד שיר של אהוד,שאמנם מוסיקלית לא כל כך מושפע מדילן(אולי יותר מניק דרייק)אבל מוזכר שם שיר ידוע של דילן"איש הטמבורין",ואני מתכוון כמובן ל"כנאפה מתוקה": "איש הטמבורין בשער הפרחים קורא לך אל תןך העננים..." זה שיר שאהוד כתב על העיר העתיקה של ירושליים,יש שם באמת שער שנקרא שער הפרחים,אם כי בשיר הזה הוא מקבל משמעות אחרת של פרחים יותר פסיכאדליים... ומכאן גם האיזכור ל"איש הטמבורין"של דילן.

למעלה