אני

lyor5

New member
אני ../images/Emo46.gif

הייתי היום במשרד הביטחון,יצא חוק חדש שמאפשר ליתומי צה"ל מימון לתואר שני הקשור בפסיכולוגיה. אך החוק החדש מעניק את הזכות הזאת רק ליתומים שהתייתמו לפני גיל 21 . עכשיו איך כל זה מתקשר אליי -אבי נפטר כשאני הייתי בגיל 21 וחודשיים (!) ,ולכן אני לא זכאי לזכות הזאת. הפתרון שנשאר לי זה לפנות לועדת עזבונות שמחייבים אותך לסיים את התואר השני עד גיל 30 (החוק שנוצר לאישור הלימודים ליתומים עד גיל 40 לא אושר) ובנוסף בחלק מהפעמים אין לועדה כספים בקרן ואז נוצר מצב שאין החזרים כספים. מה שבטוח הוא שאני לעולם לא אצליח להבין את הלוגיקה של הדברים ,מילא יש הפליה לתואר ראשון בין יתומים אך תואר שני -נו באמת,חלק מאנשים מתחילים את התואר השני שלהם אחרי גיל 30 .אז מה זה משנה באיזה גיל היתום היה כאשר נפטר האב, ובטח שאני לא מקבל שזהו החוק היבש ואין מה לעשות.

../images/Emo201.gif

מוזר לי, כששוחחתי לפני כמה שנים עם עובדת השיקום לגבי תואר שני (שמאז הפסקתי בגלל העדר זמן) וועדת העזבונות היא לא הזכירה סיום תואר שני עד גיל 30 אני זוכרת באחד מכנסי העמותה שיתומה אמרה שהיא קיבלה אישור חריג להמשיך ללמוד לתואר ראשון גם אחרי גיל 30 מדהים, לדעתי זה רק מראה כמה המצב פרוץ

למעלה