אני

1צחי

New member
אני

שם לב שרוב הגולשים בפורום מגדלים נחשים ובדר"כ לא לטאות-למעט סממוית. האם זה נובע מדרישות מקום או פשוט העדפה של נחש על לטאה? אני אישית מגדל את שניהם אך יש לי נטייה לכיוון הלטאות.

צחי אני רוצה.......

לקנות כוח סוואנה או נילוס צעיר אבל אני לא יודע איפה אפשר לקנות אחד כזה וכמה עולה? השמח אם תענה בהקדם תודה רבה רע ליבני

1צחי

New member
אין היום למכירה כוחים

מכיוון שחלו איסורי יבוא מסויימים שמייקרים את המחיר.

לך יש ..........

כוח נילוס נכון? היא כבר בוגרת? אני ממש רוצה לקנות כוח מה אין יותר מכירת כוחים בארץ? תודה רבה רע ליבני

1צחי

New member
יש לי

כח נילוס בן שנה וזאת לא החייה הכי נחמדה בעולם וגם אם היו למכירה זה מצריך הרבה ניסיון מקום ונכונות להרבה ביסים.

naja

New member
נחשים ולטאות.

אני אישית מתעניין בנחשים הרבה יותר מלטאות. גידלתי בעבר שממיות מנומרות, ממש אחלה חיה, אבל לא הצלחתי להיתפס לעניין. אני משער שמה שבעיקר הפריע לי זה ההתעסקות היומיומית איתן(האכלה וניקיון) וכל הקטע של גידול התולעים(זה מילא לי את הנחשיה באיזה עש מרגיז שניזון מהסובין). בקשר לדרישות המקום-אני לא חושב שיש פה יתרון לנחשים אלא דווקא לטאות שהן קטנות יחסית למרבית הנחשים שמגדלים ולכן הן גם לא דורשות טרריומים יותר מידיי גדולים.

1צחי

New member
הלטאות

שאני מגדל תופסות הרבה מקום:איגואנות בוגרות,כח ,טגו וכד'. זה נכון שהם מצריכות טיפול יומי אבל בסדר יום מסוים מצמצמים את משך הטיפול. ההבדל הגדול הוא שהרבה מהלטאות מסוגלות להבדיל בין בני אדם מה שלא יכול לקרות אצל נחשים. כמובן אני אוהב ומגדל גם נחשים.

naja

New member
לטאות מבדילות בין בני אדם?

זה מעניין. אתה רואה שהן מגיבות בצורה שונה לבני הבית? יש לך איזה סיפור מעניין בנושא? מבחינת המקום-מאחר ואני מגדל נחשים גדולים, אז אני חייב טרריומים גדולים ואצלך, מאחר ואתה מגדל לטאות גדולות אז זה אותו הדבר.

1צחי

New member
האיגואנה

שלי לא אוהב אנשים בלשון המעטה,אבל אותי הוא "סובל בקושי" וכאשר משהו אחר מתקרב הוא מאיים או מסתלק מהמקום.אגב הכלוב שלו הוא 2.2*1.6*1.8 מטר ואני לא מכיר הרבה נחשים עם תאים בגודל הזה. דבר נוסף אני רואה שהרבה מגדלים,מגדלים בטרריומים קטנים שאולי הם נוחים למגדל אבל בהחלט לא "נותנים איכות חיים " לזוחל. ולנושא מחומר מקראתי לא אחת מוזקר עניין זיהוי ע"י הלטאה. ועוד בנושא מרבית הלטאות בעלות ראייה טובה ושמיעה ואצל הנחשים הריח הוא הדומיננטי.

naja

New member
טרריומים.

אני משתדל שאורך הטרריום יהיה לפחות כאורך הנחש(קצת בעייתי עם פיתונים גדולים אבל יש לי טרריומים גדולים) כשהמינימום אורך של הטרריום הוא חמישים אחוז מאורך הנחש וגם זה רק במקרה של נחשים דקים. זו הסיבה העיקרית לכך שאני צימצמתי את האוסף שלי ואני חושב עכשיו פעמיים לפני שאני מכניס נחש חדש. אני ממש לא אוהב את השיטה של גידול נחשים בפלסטיקיות קטנות או בטרריומים קטנים. אני מעדיף שיהיו לי מעט נחשים ושלכל אחד מהם יהיה טרריום מתאים, מאשר מדפים מפוצצים בנחשים שתקועים בקופסאות קטנות.

צחי שלום

אני מתחום הלטאות אני מגדל בעיקר שממיות מנומרת ויש לי גם חרדון מזוקן אחד. בעבר היו לי מספר לטאות אחרות כולל איגואנות,כוחים ועוד. הקטע של הטיפול באמת די מעיק למרות ששממיות מנומרות לא חייבות טיפול יום יומי ואפשר לנקות להן את הטרריום גם פעם בשבוע בלי שום בעיה מכיוון שהצואה שלהן יבשה ולא ממש מלכלכת. אני מקווה לגדל בעתיד הקרוב גם שממיות זנב שמן אבל כרגע אני מסתפק בשממיות המנומרות.

ליונתן

יונתן שלום אפשר לעלות תמונה של שני הבואות שלי לפורום? תודה רע ליבני

למעלה