אני

אני

אני השתחררתי מהצבא על הפרעות אכילה סוכם שאם אני משתחררת אני מטפלת בעצמי (עד עכשיו לא הייתי מוכנה לשמוע על טיפול) התחלתי בדיקות בשביל טיפול קבעו לי לעוד חודשיים אבחון רק... היום אבא שלי דיבר איתי.. (זה לא פעם ראשונה... פעמים קודמות הוא אמר אולי נוותר על זה שלא תסבלי כל כך.. אבל אז היה לי כוח להגיד "לא רוצה לוותר על טיפול") היום... הוא אמר ששבוע שעבר הוא קרא בעיתון שאם הולכים לטיפול... זה מגיע גם לאנשים שלא צריך שיגיע אליהם (משרד הבריאות) ואז ניכנס לי לתיק כתם שחור כזה כי שם רואים את זה מחלה נפשית הוא שיכנע אותי להיות בבית בלי טיפול ולאט לאט לחזור לאכול נכון לבד... הטיפול בוטל אני לא צריכה אותו ועכשיו השאלה... באמת זה עושה כתם שחור?!

rolan

New member
כתם שחור?!!

אני לא מבינה על איזה תיק אביך מדבר, אני גם לא רוצה לשלול את מה שסיפר לך שקרא בעיתון, כי אני לא קראתי... הפרעת אכילה, כשמה היא הפרעה, זו אינה מחלת נפש! בפירוש לא... וגם אם כן, אז מה?! חולי הנפש הם אנשים כמוך וכמוני, רק חולים. את גם מספרת שהשתחררת מהצבא בשל הפרעות אכילה, זה לא רשום איפשהו?...

לא...

זה לא כתוב שוחררתי על בעיה בריאותית לא נפשית ולא מפורט הכתם הוא הכוונה שמשרד הבריאות מקבל עלי מידע של בעיה נפשית וזה ישאר איתי תמיד

rolan

New member
אני לא מבינה

על מה מדובר, אולי אני לא יודעת....

ש...

היה כתבה... שברגע שמגיעים לטיפול בהפרעות אכילה... המידע על הבן אדם עוברת מיד ליד... ובין השאר זה מגיע למשרד הבריאות... ואז שמים בתיק האישי של אותו אחד שיש/הייתה לו בעיה נפשית כי ככה הם רואים הפרעות אכילה אין הפרדה בין הפרעות אכילה למשהו אחר... וזה בדיוק מה שההורים שלי לא רוצים שיהיה לי... שאני ירשם ברשימות שעוברות בין הרבה אנשים ויהיה כתוב בעיה נפשית כי לא בודקים מה הבעיה... רואים נפשי וזה מספיק להם

rolan

New member
ועכשיו

אומר לך את דעתי... אני חושבת שחשוב להציל חיים חשוב לעזור מהר וטוב ככל האפשר המחיר של רישום בתיק כזה או אחר, מתגמד לעומת חשיבות הצלת החיים. דרך אגב, אני מכירה הרבה אנשים שלקו בנפשם, שהם חולים, ומתפקדים באופן יוצא מהכלל ומלא ללא בעיות בכלל... אז ירשמו נו....?

tula8

New member
הכוונה היא...

שהעובדה שהיא נחשבת בעלת הפרעות אכילה תלווה אותה לכל מקום, רעיונות עבודה וכו'... ואני מבינה את חששה אך מצד שני אין יותר חשוב מלצאת מהמחלה ולהבריא ושכל "הכתמים השחורים" שבעולם לא יעמדו מול זה!!! * למרות שעם כל הדיבורים שלי גם אני פחדנית ומרות כל הבעיות לא מספרת כלום

x1x2x3x4

New member
סתם שתדעי

תתפלאי לשמוע אבל צה"ל רושם הכל כיום גם אנשים עם בעיה נפשית לכאורה משתחררים על סעיף בריאותי לא שזה אמור להטריד אותך אבל בתיק הצבאי שלך מפורטת בדיוק הסיבה שבגללה שוחררת וכל חייל עם רמת סיווג יכול להגיע לתיק שלך

..........

נכון אנשים עם בעיות נפשיות יכולים לחיות חיים מאוד רגילים אבל תקראו את הכתבה בכל מקום שצריך לעבור סיווג בטחוני לא יכולים לעבור עבודה כמאבטח אפילו לא יכולים כי למישהו עם בעיה נפשית אסור לקבל נשק בקשר לצבא... יצאתי על בריאותי ככה שכתוב בריאותי- הרפעות אכילה וזה עדיף מאשר נפשי

גופה

New member
שטויות במיץ

סליחה שאני אומרת, אבל היום כולן כמעט עם הפרעות אכילה. זה לא יעשה לך שום בעיות בשום מקום. המידע בכלל בכלל לא עובר מיד ליד, יש סודיות רפואית, וכמו שאף מקום עבודה או לימודים לא מקבל לידיעתו שאת חלית פעם באבעבועות רוח, הוא גם לא ידע שהיה לך הפרעות אכילה. גם אם יודעים שהיה לך, לא יתייחסו לזה ברצינות. כאילו סתם איזה מחלה של נערה. בסופו של דבר בגיל הנעורים מבחינת יחס של החברה מרוויחים מיחס לא רציני, וסובלים ממנו (שלא מבחינים במחלה). הבעיה תהיה רק אם תסתובבי כבת 40 בצורת שלד, אנשים פשוט יעקמו עין. ואם זה לא נראה לעין, אז הכל יהיה לך בסדר. הדברים היחידים שעוברים מיד ליד, זה בתוך מערכת הביטחון, כך שאם את מתכננת להיות שר הבטחון או משהו - אכלת אותה. נ.ב. ע"פ מיטב ידיעתי שמעתי על מקרה אחד שדברים כאלה יכולים לעבור לידיים אחרות אחרי דיונים משפטיים רבים וזה במקרה שהחולה פוגע בסביבתו, למשל כשמישהו חולה באיידס ומקיים יחסי מין לא מוגנים. אין לך מה לדאוג. אין דבר מומלץ יותר מללכת לטיפול במצב של הפרעות אכילה. זה יותר מדי קשה לבד, וגם הידיעה שלך לגבי עצמך אני מניחה מעוותת מהידיעה לגבי אחרים. זה מה שמנסיוני.

rolan

New member
גם אני מסכימה איתך מאוד../images/Emo70.gif

הטיפול וההחלמה מהמחלה הם החשובים...

אבל היה על זה כתבה

שזה כן עובר בין ידיים למרות הסודיות הרפואית.... אם את רוצה אני יביא לך אפילו קישור לכתבה...

rolan

New member
או קיי

נניח שזה נכון... לא עדיף שתקבלי את הטיפול לו את זקוקה באמת?!!! אם זו הייתי אני, הייתי מעדיפה טיפול טוב אח"כ מטפלים בשאר... למיטב ידעתי זה לא אמור להפריע לך לעשות בעתיד כמעט כל דבר - אולי אולי למעט משרות בטחוניות או כמו שכתבה לך גופה להיות ראש הממשלה או משהו כזה.... באמת באמת שזה הדבר האחרון שצריך להדאיג, איך אומרים תמיד?! העיקר הבריאות....

החתולית

New member
רק כדי להעמיד דברים על דיוקם

וכדי שתבינו על מה אולסן רולז מדברת - בעתון ידיעות אחרונות, פורסמה בשבוע שעבר כתבה גדולה, על כך שבני נוער הוכנסו, בניגוד לחוק, למאגר חולי הנפש של המשרד הבריאות. מצורפת הכתבה.

ילדונת~

New member
נו באמת..

כתם זה מה שמטריד אותך? ומצבה זאת נראת אופציה פחות נוראית?? אני היום משתחחרת מהצבא כשגוייסתי על סעיף הפרעות איכלה בריאותי.. אני יכולה להגיד לך בוודאות שלא ידעו על זה שבעבר אושפזתי בבי"ח במחלקות פסיכאטירות. הם כן ידעו בתחקירים הביטחונים שהייתי מאושפזת אבל לא ידעו על מה. רק אחרי שסיפרתי זה עלה. יש הרבה סיבות שאנשים מתאשפזים אפחד לא מעניין אותו בעוד 10 שנים למה אושפזתי. הפרעות אכילה זאת מחלה שדורשת טיפול .. לשבת בבית ולחכות לניסים זה אחלה אבל זה לא עובד... ואם שוחררת בגלל זה מהצבא סימן שהצבא לא לוקח אחריות סימן שאת צריכה טיפול . ואני ממליצה להתקשר ולשחזר את התור... כתם שחור? זאת הבעיה? אני חושבת שהבעיה היותר נוראית זה השחור של המוות... אז תשאלי את עצמך וגם את אבא שלך.. מה עדיף? רישום בתיק רפואי או רישום על מצבה? מלבד זה שהתיקים חסויים.. ואני יודעת על איזו כתבה את מדברת...

לאולסון

היי אולסון גם אני השתחררתי מהצבא על אנורקסיה והדענו לאותו הסכם.. (אמורה להיות לי ועדה לפני שנה וחצי אבל..הם בעיצומים אז תכיני את עצמך..) בכל מקרה ה"כתם" שאת מדברת עליו מדבר על בתי חולים פסיכיאטרים... וגם זה לא תמיד יש עוד מלא אפשרויות אם כבר בחרת להחלים.. בהצלחה בכל מקרה אני במסרים אם את צריכה ממני

למעלה