אני

יוגי בר

New member
אני

יכול ללכת ללמוד טאי צי' קונג פו כי אומרים לי שזה טוב אני יכול ללכת לקנות לי את המכונית הכי טובה כי אומרים לי שהיא הכי טובה. משום מה אני לא עושה את זה... למה? כי אני בוחר מה מתאים לי עוד לא הסבירו לי למה יוגה זה טוב לפני שנכנסים לרגש..חוויה וכו' צריך -להחליט- להיכנס לזה פעולה מחשבתית ביותר... אני יכול ל"הרגיש" שאני צריך להיכנס לזה. בסופו של דבר פעולה שכלית גם גרמה לרגש..הכל זה מחשבה (לפי דעתי) אומרים ללכת ליוגה כי זה טוב? כי זה גורם להתעוררות ? הייתי מצפה מבנאדם ש"ער" שפעם ישן. שיוכל לתאר מה זה אומר להיות ישן ומה זה ער. אם הוא לא אומר, זה רק אומר שהוא ניווט את עצמו למקום והוא לא יודע אפילו איפה הוא נמצא. sleeper1111

יוגי בר

New member
שאלת השאלות בכל הדורות

היי סליפר אז ככה: זו אכן תהייה עצומה. ותהייה פילוסופית גדולה וחשובה מבחינתך. וכן,זו היתה שאלת השאלות בכל הדורות של אלו שהגיעו להארה.מבחינתם, הם נמצאו בקונפליקט. וכיצד יסביר לך מישהו בצורה שכלית "שעשה את זה"? זה למעשה בלתי ניתן לתיאור שכלי. אבל נלך הלאה וקיבלת הסבר שמניח את דעתך. נבהיר ונתאר זאת כך. התוכנה השכלית שלך החליטה שההסבר קביל עליה. אז מה? אז בגלל שזה קביל אתה תרגיש את זה ותכנס להארה? ושוב, אני יכול להסביר לך שיוגה לפי גדול פרשניה פאטנג'לי מהרישי זה והנה הסוטרהיוגהש ציטהה וריטי נירודהא. לאמור: יוגה פירושה מצב שבו מתבצעת הדממת הפעילות השכלית לגמרי ועכשיו, ספר לי איך התוכנה שלך מגיבה? בברכה ואהבה יוגי בר

yogagirl

New member
אולאללה איזה דיון עסיסי!../images/Emo67.gif

היי סליפר עצם זה שאתה מתעסק או מדבר על משהו זה אומר שיש בך את הצורך לחקור אותו - ואז זה כן בא מהרגשה כלשהי מה לא ?! הריי החיים שלנו מלאים "בכל טוב".... לא בכל דבר אתה מעסק או בכלל מפנה את תשומת ליבך , דברים הייבטים מצבים חולפים על פניך - שיטות - אמונות - פילוסופיות ולא עם כולם אתה בא במגע - לחלקם אתה אפילו לא מפנה מקום בתודעתך מרוב שהם "לא מדברים אליך " כנראה -אולי...-לפחות לא בתקופה הזו בחייך .... וליוגה כן התייחסת - ליוגה כן הפנת תשומת לב - מחשבה - גיבוש דיעה ותחושות ... צא - תחקור - תחווה - יש בך צד שמעוניין סקרן נמשך מחפש ...עוצמת החוויה טמונה בתרגול ...רק כשתחווה תוכל באמת להבין עם עצמך את שארית הפאזל... הפלוסופיה יפה בזכות עצמה אך כאשר היא מגיעה למימוש היא מקבלת גוונים חדשים לגמריי- רבדים נוספים והמילה המשמעותית ביותר בכל הטקסט הזה : מקבלת חיים!!! יוגה היא לא רק " ללכת לשיעורי יוגה " יוגה זו דרך חיים ובמושג הכל כך מכיל הזה - דרך חיים- יש כל כך הרבה מה לחקור ! מתוך התבוננות מהצד בדרך שבא אתה כותב - מתבטא וחושב אני מוצאת אותך בן אדם מאוד עמוק - חוקר -מן הסתם אתה מתעניין בפילוסופייה וברבדים העמוקים יותר של החיים - "האני" וכל המתלווה לזה - לא סתם אתה מתעניין ביוגה או אפילו כותב את מה שאתה כותב יש קווים מאוד ברורים והגיוניים (אם כבר מכניסים את הרציונאל - אז עד הסוף) לעובדה שאתה מתעניין במקום הזה אפילו שאתה מבולבל לגביי :מאיפה זה בא ? למה ? וכו.... תן לזה להתבשל ....כשמשהו מתבשל טוב טוב הוא בדרך כלל גם הרבה יותר טעים ! ( חוץ מברוקולי ....
) אחללה שאלה ...אני עדיין מתחבטת איתה ...רוית טל

yogaoflove

New member
הארה ביוגה

אדם שהגיע להארה לפי הנוסח של שנקרה, למה ש"ירד" וידבר לאנשים? הרי מבחינתו הוא לא קיים כאינדיבידואל והם לא קיימים כאינדיבידואלים. כמובן שהארה בנוסח הבהקתי היא שלב בו האדם משתחרר מאנוכיות והינו מלא אהבה לאל ולכלל היצורים בעולם. במצב זה כול רצונו זה לעורר אותם לטבעם הרוחני המאושר. בקשר ל"הדממת הפעילות השכלית", זו אחת הפרשנויות לסותרה של פטאנג'לי. פרשנות אחרת הולכת בכיוון של שליטה על המחשבות. ככול שאדם מתנקה מרוח הנהנתנות החומרית ומהצורך בעליונות על האחרים, וככול שהטעם מהיחסים שלו עם האל גדל, כך שליטתו על המחשבות מתגברת. במקרה כזה ביכולתו לכוונם לחלוטין מפעילות חומרית לפעילות רוחנית, או למחשבות על שירותו לאל והשתקעות בעלילות האהבה של האל. כול טוב לכולם.

למעלה