אנלוגיה שלא הצלחתי להבין

erikasis

New member
אנלוגיה שלא הצלחתי להבין

היי חברים, עשיתי סימולציה של יואב גבע ונתקלתי באנלוגיה שלא הצלחתי את פתרונה.
קלטה אוזנו:שמע
(1)השגיח:שמר
(2)פלט:אמר
(3)התבונן:ראה
(4)התבדח:צחק

אני סימנתי את 3 אבל מסתבר שזה 1. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה פספסתי? חשבתי שאלה מילים נרדפות אבל הן לא..

dariosaric82

New member
להתבונן ולראות זה לא בדיוק משמעות דומה.

התבונן זה יותר התאמץ כדי לראות וראה זה פשוט ראה...באופן אקראי.
להשגיח ולשמור זה באמת אותה משמעות ועדיין, זה קצת בעייתי לדעתי כי קלטה אוזנו זה פעולה פסיבית.
אנלוגיה לא פשוטה בהחלט

jfibush

New member
לדעתי התשובה היא בהחלט 3

מוזר שלכאורה התשובה הנכונה היא 1. אין הסבר שמלווה בתשובות?
בוודאות לא מדובר כאן במילים נרדפות. קצת קשה לנסח קשר מדויק, אבל אפשר להבין את מה שעומד מאחורי זה - קלטה אוזנו פירושו שאדם ביצע תהליך של הבנה של משהו ששמע (בערך כמו ההבדל בין להקשיב לבין לשמוע - בהקשבה יש אלמנט של הבנה של משהו שנשמע, לעומת שמיעה שזו רק היחשפות לקול/צליל בלי שום דבר נוסף).
לכן, הגיוני שהתשובה תהיה התבונן : ראה, כי ראייה היא היחשפות לדבר מה, ובהתבוננות יש מעין הבנה והתעמקות בנראה.
אני לא מצליח להבין איך הקשר הזה בא לידי ביטוי בתשובה 1, ולכן ייתכן שמדובר בטעות. בכל מקרה, אולי מישהו אחר בפורום יוכל להסביר מדוע כביכול תשובה 1 היא הנכונה, למרות שזה לא נשמע לי הגיוני בשום צורה.

shaiazriel1

New member
דווקא ההתלבטות האמיתית פה היא בין 2 ל-1.אך תשובה 1

המדויקת ביותר.
קלטה אוזנו- זה שמע במקרה, כלומר הפעולה במקרה(קלטה אוזנו) הביאה לכדי שמיעה.
אפשר להתבלבל בקלות ב-2 כי פלט זה גם אמר במקרה ..אך פליטה היא לא פעולה של אמירה בהכרח(ניתן לפלוט כדור)...לעומת זאת קלטה אוזנו זה בהכרח פעולת שמיעה.
עכשיו בנוגע ל-1: יש משמעות נוספת למילה השגיח: שם לב.
כלומר הוא שם לב(במקרה) וכתוצאה מכך הוא "שמר"...הפירוש הזה בהכרח מדבר על פעולת שמירה ("הוא השגיח בגנב שברח דרך החצר האחורית.").
בכל זאת, אנלוגיה קשה ומבלבלת מאוד.

למעלה