אנליסה קלאסית של "פינק פלויד"

giladcom

New member
אנליסה קלאסית של "פינק פלויד"

שלום לכולם! ביום שני ה- 31.12.08 ב- 16:00, אני מעביר באקדמיה למוסיקה בירושלים (בגבעת רם) הרצאה אודות אנליסה קלאסית של המוסיקה של "פינק פלויד". ההרצאה תתמקד בשיר Dogs מתוך Animals, ותכלול ניתוח מלודי, הרמוני, מוטיבי, צורני ותזמורי של השיר. ההרצאה תיערך במסגרת הקורס "תולדות הרוק" שמעביר ד"ר מיכאל וולפה במחלקה הרב-תחומית באקדמיה. כולם מוזמנים! גלעד כהן ("רווח כפול") www.giladcohen.com

נשמע מעניין

חבל רק שזה בירושלים. בכל מקרה, בשיר כזה מלא עוצמה (לטעמי האישי, השיר הטוב ביותר של פינק) חסר לך הניתוח הלירי. כל ניתוח שלא מתייחס לפן הטקסטואלי של היצירה הזו מפספס את העיקר. הטקסט של DOGS הוא בעצמו אקדמיה למוסיקה, והמוסיקה כרוכה ונוצרת מתוך הזעם והתסכול שהטקסט מביע.

giladcom

New member
מסכים

מסכים איתך לגמרי לגבי הצד הלירי. לצערי עוד לא הגעתי לכך בגרסה הנוכחית של הניתוח (שכבר אותה אני מגלגל למעלה משנתיים...), אולם ברור לי שאני חייב להגיע גם לזה בכדי להשלים את התמונה. אני מתכנן להפוך את זה למאמר במסגרת לימודי דוקטורט, ואז אשמח מאוד לפרסם את זה גם כאן, ואז אולי מישהו גם יקרא את זה...

RamiSun

New member
ממש מעולה

חבל שזה בירושלים ובשעה כזאת, הייתי מאוד רוצה לשמוע. אם זה יוקלט , יתומלל... נשמח לקבל את זה גם לכאן.

B a z a

New member
וולפה היה מורה בביה"ס שלמדתי בו

מדעים ואומנויות. חבל שהוא היה מחנך של הכיתה השנייה בשכבה שלי. אגב אני לא למדתי מוזיקה, למדתי מדעים, אין לי כל קשר למוזיקה. אבל וולפה פשוט תותח ובן-אדם ממש נחמד.

the finisher

New member
יאאא איך פספסתי את זה!!!

אני לומד בתיכון! אם רק הייתי קורא על זה שבוע קודם...

למעלה