אנמיה ואי ספיגת ברזל?

fonzi49

New member
אנמיה ואי ספיגת ברזל?

ד"ר שלום, אני אמא לחוצה ומודאגת מאוד לתינוק בן תשעה חודשים וחצי, שבגיל ארבעה חודשים אובחנה אצלו אנמיה חריפה. לאחר בירורים רבים הגיעו למסקנה שכנראה יש לו בעיה של ספיגת הברזל בגוף ולכן האנמיה. הוא גודל ומתפתח יפה אם כי הוא נולד באחוזון 75 בגובה ובמשקל וכרגע הוא באחוזון 50 מבחינת הגובה והמשקל בהתאמה. קבענו תור לגסטרו ילדים אבל רק בעוד חודש ורציתי לדעת... מה יכולות להיות הסיבות לאי ספיגה , איזה בדיקות נצטרך לעשות ואיך מטפלים בזה?? ודה מראש על התשובה!! שרון

ברזל

שרון אני מאוד נזהר במינוח של אי ספיגה ייתכן שהכל בסדר ופשוט צריך תוספת ראויה של ברזל בתזונה בכל מקרה- אני לא רואה דחיפות לגסטרו- ואם תרצי - אשמח לעזור אישית הייתי ממתין 4 שבועות ללא דאגה בגיל זה ועם מדדי הגדילה שאת מתארת כל טוב

fonzi49

New member
ד"ר וסרמן- כמה תוספות לשאלתי !!

לא ציינתי שרמת ההמוגלובין בדם של אלמוג (בן 9 חושים, אנמיה מגיל 4 חודשים) היא 9.4 והוא מקבל 25 מיליגרם ברזל ביום במשך החודשיים האחרונים. למעשה הוא מקבל ברזל כבר מגיל 4 חודשים, התחלנו עם 16 מיליגרם והמשכנו לעלות ולהעלות את הכמות, ועד כה ללא תוצאות. אני כמובן חוששת מהדרדרות האנמיה (לא הייתי רוצה להגיע למצב של עירוי דם ) וכמובן אני רוצה לפתור את הבעיה למה האנמיה נגרמה מלכתחילה. גם אני הייתי רוצה להמנע מבדיקות פולשניות ככל הניתן, אך מה דעתך עתה, לאחר הנתונים שרשמתי לעיל?? שוב, הרבה תודה, שרון

fonzi49

New member
רק מקפיצה את ההודעה- לקבלת תגובה!!

מקפיצה את ההודעה כי עוד לא קיבלתי תשובה מאתמול תודה ושוב תודה

למעלה