אנסה שוב את מזלי...

אנסה שוב את מזלי...

לפני כחודש פרסמתי כאן הודעה בנושא קונדילומה שלא קיבלתי עליה שום תשובה. אתמול לאחר ביקור אצל פרוקטולוג שוב אני מוצא את עצמי ללא תשובות וללא ידע על הנושא או על הטיפול, פרט לזה שמכיוון שזה נמצא במקום רגיש אז ניתוח יהיה מסובך, ושישנה משחה לטיפול בנושא. (הרופא היה כ"כ מקצועי שהוא לא ידע את השם של המשחה)
מישהו יכול אולי להסביר לי מה המשמעות של זה? פרט לגבשושיות הלא אסטטיות? מה הסיכון בזה? האם זה מתפשט ויכול לפגוע באיברים פנימים וכו...

tully

New member
קונדילומה

כמה דברים על קונדילומה: אצל גברים אין סכנה. זה מאוד מדבק ולכן סביר להניח שבת זוגתך נדבקה גם אם לא רואים הגעים וכדי שתהיה במעקב כל חודש חודשיים אצל רופא נשים. לנשים זה מסוכן שכן הוירוס (שנקרא נגיף הפפילומה האנושי או HPV ) עלול לגרום לתאין טרום סרטניים בצוואר הרחם ולכן חשוב גם לעשות בדיקת PAP כל 3 חודשים (וללחוץ על הרופא גם אם הוא אומר שלא צריך). הטיפול נעשה בצריבה בחנקן נוזלי (כמו יבלות) או צריבה בלייזר וגם טיפול בנוזל צורב : קונדילוקס או משחה חדשה ויעילה מאוד אך יקרה לא פחות : אלדרה aldara ועולה כ-500 ש"ח.אן יש ביטוח משלים זה עולה פחות והיא מאוד יעילה! אם אתה רואה שהרופאים לא מתיחסים- להחליף רופא ולטפל בכך באדיקות. גם לאחר העלמות הנגעים הם יכולים לחזור. גם אחרי שהנגעים נעלמים כדאי להמנע עוד קצת מיחסים כי אפשר לפעמים להדבק גם אם כבר אין יבלות נראות לעין. יש גם מה שנקרא מיקרו קונדילומה שיש לנשים שזה יבלות קטנטנות שלפעמים קשה לראות בעין, לכן חשוב עוד יותר לעשות PAP. היבולת האלו הן גידול כרוביתי-גדל כמו כרובית. אפשר לקיים יחסי מין עם קונדום רק אם הוא מכסה את כל היבלות- אם לא להמנע כי יכול להווצר מצב של פינג פונג בין בני הזוג. חשוב לבקש מרופא לבדוק גם את הגרון כי ניתן להדבק גם אוראלית. לפעמים לוקח זמן להפטר מהמטרד הזה אבל מאוד חשוב לטפל בזנ במיוחד הגלל הסכנה שיש לנשים. זה מאוד מדבק!! מספיק מגע אחד כדי לחטוף את זה. שאלות נוספות? אפשר לשלוח לי מסר.

tully תודה רבה

אכן קיבלתי מרשם לאלדרה והתחלתי בטיפול - נפרדתי מ-500 ש"ח - רק בתקווה שזה באמת יעזור.

Dr Yaniv

New member
CONDYLOMA

לשרון מטבעון שלום התשובה של טולי מדוייקת השאלה חזרה כאן מספר פעמים -לכן הוספתי גם קישור לטיפול ראה www.aldara.com או דרך 3M החברה המייצרת בהצלחה! ד"ר יניב

למעלה