אנקילוסינג ספונדיליטיס2#

aspire12

New member
אנקילוסינג ספונדיליטיס2#

הי ד'ר. בהמשך לפניתי, רציתי לקבל קצת מידע רחב יותר ומפורט, מצאתי כמאט את כל האתרים והארגונים על המחלה, אולי יש לך משהו שלא מצאתי?? אני אשמח לקבל. כנראה שבאמת הינו צריכים את חוות הדעת שלך, ככה לפחות בקשו ממני מ-ר''מ2. ועוד משהו קטן: בטוח שזה מה שיש לי??? לפי המאמרים הדבר היחידי שתואם לי ולשאר החולים אלו הם כאבי הגב החזקים שמתגברים בלילה, אין לי אודם ונפיחויות, אין לי חום שחוזר על עצמו, וכאבים במפרקים הקטנים של הגוף, אני לא רוצה למצוא את עצמי מחוץ לצבא ובסוף לגלות שזה לא זה, האם יש עוד בדיקות שיכולות לעמת את הסימפטום? ובדיקות הדם שעשיתי לאחרונה נראות אותו הדבר כמו הקודמות.

אנקילוזינג ספונדיליטיס

האבחנה בהחלט ודאית - היא נקבעת על פי שילוב של כאבי גב בעלי אופי דלקתי יחד עם ממצא של דלקת במפרקי האגן שאכן נצפתה בצילום אגן - הספקטרום של המחלה די רחב- לחלק מן החולים יש מחלה קשה, לאחרים קלה- בחלק מן החולים , יש מעורבות של מפרקים פריפרים, לאחרים לא- המחלה לא תמיד באה לידי ביטוי בבדיקות המעבדה - אפשר להשלים את הברור על ידי ביצוע של בדיקה גנטית HLA-B28 הנמצא חיובי באחוז גבוה של חולי ANKYLOSING SPONDYLITIS - יחד עם זאת, אין הבדיקה מאשרת או שוללת את האבחנה שמתבססת בעיקר על מה שנאמר קודם. כלומר, באם הבדיקה תהיה חיובית או שלילית, התוצאה לא תשנה את האבחנה ואת הטיפול- לכך , אני לא רואה מקום לברור נוסף. מותר שיהיו לך ספקות לגבי נכונות האבחנה וחשוב שתהיה משוכנע - במקרה כזה, רצוי שתקבל חוות דעת נוספת - לא שיש לי ספקות , אך חשוב לי שלך לא יהיו ! בהצלחה !

למעלה