אנק מורפורק

mizrahav

New member
אנק מורפורק

כמו רוב ערי הבירה באירופה (וגם כאלו שלא עיר בירה) גם במרכז אנק מורפורק זורם נהר, איזו עיר לדעתכם העניקה את ההשראה לטרי כשיצר את אנק מורפורק, לונדון נראת כמו הבחירה הראשונה (בירת אנגליה, מדינתו) פריס מסריחה לא צריך להוסיף אבל בכל זאת נוסיף שלא חייב להיות שהריח הפיסי היה גורם ההשראה (אלא הצרפתים עצמם). טוב אני לא אמשיך לכתוב את רוב הבירות אבל ברוב הערים מהמזרח (בודפשט) ועד למערב יש אלמנטים שיכולים להשרות עליו. מי לדעתכם היא האנק הכדור ארצית ?

Fingertip

New member
עד כמה שאני רואה את זה...

אם הייתם הופכים את אמריקה לבריטית, הייתם מקבלים את אנק-מורפורק... אהד.

The Mad Hatter

New member
כשקראתי את ראי נוע

שהיה הספר השני שקראתי מהסדרה, והראשון ש"כיכבה" בו אנק מורפורק, ישר חשבתי על ניו יורק. במיוחד אחרי ההשוואה לפרי שאני לא זוכרת את שמו כרגע P: (אני צריכה להשלים בחזרה חומר). ובכלל, עיר-מדינה מסריחה עם הרבה פושעים....המממ...די מתאים.

דה ביג ואהוניי!

ללא ספק.. ניו יורק... במקום התפוח הגדול.. הואואהייני הגדול.. פרי עם ריח של אוכל נמלים שבלע נמלה מקולקלת, וריח של קיא.. אין עוד עיר כזו... אלא אם כן הוא התכוון לרוחובות... בכולפן אני עדיין תומך בניו יורק... מאגנה, בת ים , בע"מ

Fingertip

New member
שוב... הוא מאחד המון דברים...

למשל The Oblong Room כהקבלה ל-The Oval Room בבית הלבן, וההתפתחות של אנק-מורפורק מאוד דומה להתפתחות בלונדון. מערכת המשפט שלהם היא בריטית (Mr Slant מצטט תקדימים מלפני 500 שנה). לדעתי זו ממש ערבוביה בין אמריקה לאנגליה. אני לא חושב שאפשר לומר שאנק-מורפורק היא יותר ניו-יורק מאשר לונדון, או עיר ארופאית אחרת. אהד.

RainBird

New member
אני מאוד אהבתי את הרעיון בעצמי העיר הגאה אנק = אנך סמל החיים והפריון המצרי עתיק, וניחוח השופכין של מורפורק...

הימור פרוע?

לא אירופה, אבל די נותנת השראה= תל אביב. נהר האנק הוא הירקון {מעניין למה}, יפו ודרום ת"א זה "הצללים" ויש לנו את מורפרק כשנקין ושצפון ת"א. איך?

Fingertip

New member
בהתחשב בכך שהוא אף פעם לא ביקר

בארץ, זה באמת הימור פרוע. (או, ליתר דיוק, אני לא זוכר שהוא ביקר בארץ) אהד.

lordjek

New member
אואריקה!!!!

רבותי! עלינו על חוק הערים המשולבות!!! אנק-מורפורק הינה בעצם העיר האידיאלית אשר מבטאת את רוב החורים הנידחים בעולם שהיה להם מזל להבנות על נהר ומישהו ניצל זאת כדי לתפוס גדה ולהסריח באופן פרטי!!!!

CMOT Marvin

New member
או לחילופין

חיפה והקריות... נהרות מזוהמים לא חסרים, למרות שאי אפשר לקום וללכת אחרי שזורקים אותך עליהם. הטכניון בהחלט מתאים... עמק האלכוהול בתפקיד הצללים... מישהו פגש את הריח של <ברח לי השם של הקבצן הרלוונטי> לאחרונה? אולי באזור הצ´ק פוסט?

למעלה