אנרגיה בשעות מאוחרות וכאבי גב תחתון

shkunts

New member
אנרגיה בשעות מאוחרות וכאבי גב תחתון

שלום, אני אמא לשניים בת 30. מתאמנת כ 3 פעמים בשבוע בחדר כושר, מכשירים וקורס טריינר למטרת עיצוב והורדת משקל. אם אני מגיעה לחדר כושר בשעות אחה"צ, יש לי אנרגיה ואני מסוגלת להתאמץ ולדחוף את עצמי - במיוחד בקרוס (הדופק הגבוה הוא האינדקציה שלי). אבל אם אני מגיעה בערב, בסביבות תשע, אני מרגישה גמורה מעייפות, ואני מרגישה שקשה לי להתאמץ ולדחוף את עצמי - שוב לדפקים גבוהים. אז השאלה היא, האם ניתן להשפיע על רמות האנרגיה ובכך להשיג אימון טוב יותר ע"י משקאות אנרגיה, או אוכל מסוים, או לחילופין להשלים עם המצב ולעשות כמה שאני יכולה. ובנוסף, יש לי כאבי גב תחתון שמחמירים בהליכה ועמידה ממושכת, לכן אני עובדת על הקרוס שלא מכאיב לי בכלל. אם אני הולכת בהליכון יותר קשה לי להגיע לדפקים גבוהים וגם הגב כואב לי די מהר ואני מאטה את הקצב. האם ניתן לטפל בכאבי הגב בעזרת רפואת ספורט או אבחון כלשהוא?

oridoron77

New member
לאמא

דבר ראשון קבלי הערכה על שמירת שגרת האימונים שלך (גם אם בשעות מאוחרות)
. ועכשיו לשאלות: 1. אני לא יודע אם התזונה היומית שלך מורכבת מתפריט שנבנה ע"י תזונאי\ת. אני כן הייתי ממליץ לקבוע פגישה אם לא, מאחר ותזונה מתוכננת יכולה מאוד להשפיע, וכן לתת לך להוציא את המירב גם בשעות שציינת (זה אפשרי וראיתי את זה קורה). אם את יכולה להגיע לתזונאי\ת ספורט (אפשר להתעניין בפורום תזונה, להם בטוח יש יותר כלים בנושא לתת לך בנושא הספציפי הזה) זה עדיף. בכל אופן עד שתגיעי לפגישה הזאת, נסי לצרוך שעה לפני האימון מנת פרי (להוציא אגס ותפוח מחשש לתסמינים בקיבה). 2. לגבי כאבי הגו תחתון. אותם כאבים יכולים מושפעים מהרבה פקטורים כמו: יציבה והחזקה של הגוף ביום יום בצורה שגויה, מנחים עם פונטציאל בעייתי ביום יום, נעליים לא מתאימות, וגם כן בעיה רפואית כלשהו. ממליץ לא להתעלם מהמצב, ולפנות לאיש מקצוע בתחום (אורטופד, פיזוטרפיסט, ואם בהקשר של יציבה אז למטפל ביציבה). כרגע את פועלת נכון כאשר את בוחרת פעילות שלא מגרה את איזורי הכאב, משמע מורידה יחסית עומסים מהאיזור הבעייתי. מקווה שעזרתי
אורי

למעלה