טנטרה על קצה המזלג
האמת היא שטנטרה היא עולם ומלואו, וכל נסיון לתמצת אותו לתשובה קצרה בפורום, יעשה לה עוול, וגם יגזול זמן רב.
אולי כשאצא לפנסיה אקח על עצמי לכתוב ספר - ואולי לא, כי בסך הכל קטונתי. בינתיים אני רחוקה מאד מלקרוא אפילו את הספרים שיש אצלי בבית על טנטרה.
הטנטרה היא בעצם האמא של היוגה - כוללת את כל מה שיש ביוגה (קריות, אסאנות, מנטרות, יאנטרות, נשימות, מדיטציות .. ) , ובנוסף יש בה כלים שמעבר שחלקם כלים מחשבתיים (תרגול של בחירה), טקסים, עבודה בזוגות וטכניקות לריפוי
הפירוש המילולי של טנטרה הוא מארג - וכשמה כן היא בכל המובנים:
- גם במטרה של הטנטרה (כמו כל התורות הרוחניות מהמזרח) שהיא ליצור חיבור אנרגטי עם כל היקום, כשבדרך נפגשים עם נשמות אחרות
- גם בכך שאין טנטרה "אחת" , אלא יש זרמים וגישות שונות לטנטרה.
קונדליני יוגה, שאותה אני מלמדת היא טנטרה לבנה שמבוססת על עבודה אישית שלך בתרגול הקריות , במדיטציות של מנטרות ונשימה, ויש גם ממש עבודה טנטרית שמגיעה לצערנו לעתים מאד רחוקות לישראל, ומזמינה ואתך להגיע ב 3/6/2016 (אל דאגה כולם בבגדים לבנים ועם כיסויי ראש לבנים וללא מגע) - אם את מעוניינת ללמוד ולחוות יותר , יש המון מורות באיזור המרכז - דרך היוגה בכוכב יאיר, אלה יוגה בנמל, קונדליני יוגה תל אביב ועוד.חפשי את רונית ורדי, ליה זילברג, הדס ויגל, סהאג' אננד, שמרית מאור (מורות בכירות ומעולות ויש עוד מלא)
יש גישה אחרת של טנטרה לבנה שמחוברת יותר לטקסים המסורתיים של הודו - ומי שמעבירה את הטקסים האלו היא נעמה הנגבי.
מכיוון שאת לא מתחברת לעבודה בזוגות, ובטנטרה האדומה יש בפירוש לא מעט עבודה זוגית שלקה יכול להיות אינטימי מדי עבורך, אני מציעה לך להתנסות באחת השיטות שציינתי מעל, ולראות למה את מתחברת.
טנטרה היא שיטה שמבוסס על עקרונות פילוסופיים שאנחנו משתדלים להכניס לחיים - ושניים מהחשובים בהם הם זכות הבחירה החופשית שיש לכל אדם, והחובה לכבד את בחירותיו של הזולת ואת גבולותיו.
ברוח זו אני ממליצה לך לטעום רק מה שמתאים לך.
--
לגבי הזוגיות הטנטרית :
המשמעות היא שאנחנו מיישמים יחד את העקרונות שמגיעים מהטנטרה - כמו חוסר שיפוטיות וקבלת הזולת - גם ובמיוחד זה על זה,
המשמעות היא שאנחנו שומרים על אהבה ואינטימיות בינינו בלי קשר למין - בהתייחסות זה לזה, בקשר, במילה אוהבת, במגע, בקשב זה לזה
לבחור להיות ביחד כל יום מחדש, וכל פעם מחדש ולחגוג את הבחירה
לתת חופש לבן/ בת הזוג למצות את עצמו במלואו, לתמוך ולא להקטין
ובעיקר: שתוך התרגול המשותף , נוצר ומפתח קשר אנרגטי שמאחד את שנינו. זה קשר שקשה להסביר לאנשים שלא עברו תהליך ארוך ועמוק של עבודה אנרגטית, חיבור מיוחד של האנרגיות שברגעים מסויימים הוא ישות אחד שמעבר לשתי הישויות שמרכיבות אותה, ברגעים אחרים הוא קשר שמעבר לדיבור ולמגע ותקשורת חושית אחרת בחושים המוכרים
כמובן שגם המיניות יותר טובה כשהיא מיניות אוהבת (אני קוראת לזה תופעת הלואי של הטנטרה )
נראה לי שהארכתי מספיק,
את מוזמנת להגיע ללמוד ברצינות אם את מתעניינת