אנרגיה מינית בראייה הוליסטית

Oversensitive

New member
אנרגיה מינית בראייה הוליסטית

שלום רב חברי הפורום השונים :)

מעניין אותי איך מסתכלים בשיטות בהן עוסקים חברי הפורום, על אנרגיה מינית בקרב גברים ונשים. האם יש הבדל? מהי ההתייחסות לגבי כל מין?

0 אור 0

New member
אנרגיה מינית

האנרגיה המינית , ובכלל כל האנרגיות של הצ'אקרות התחתונות (השרדות, רגשות, האש של הבטן), הן אנרגיות שמאד שייכות לכח החיים הבסיסי שלנו ולכן הן מאד עוצמתיות,
מכיוון שאני עוסקת בלא מעט שיטות, שבחלקן נכתבו ספרים שלמים ועבי כרס על האנרגיה המינית, אז ממש בקצרה:
1. ברמה של ריפוי הוליסטי המטרה היא לאזן אנרגטית, למנוע עודפים וחוסרים, לשחרר חסימות. ככל שהשיטה מתייחסת למערכות עצמן (לדוגמא עיסוי או רפלקסולוגיה לעומת רייקי או מטמורפיק) אז יהיו הבדלים מסויימים בין גברים לנשים, כי המערכות האנרגטיות והפיזיות מתנהגות אחרת.
2. בשיטות של התפתחות רוחנית כמו יוגה/טנטרה המטרה היא להתמיר את האנרגיה מהצ'אקרות התחתונות אל העליונות, ובפרט מדברים על אנרגיה מינית שהיא אנרגיה מאד עוצמתית.
כל התהליך של התמרת האנרגיה ופתיחת ערוצי האנרגיה שנחוצה לשם כך, הוא תהליך שיש בו הבדלים גדולים מאד בין גברים לנשים - הן בפן של המערכת האנרגטית הגברית והנשית, והן בחיזוק ואיזון הפן הגברי (יאנג) והפן הנשי (יין) שיש בכל אחד מאתנו, לא חשוב מה המגדר שלו.
דוגמאות על קצה המזלג:
* הקוטביות של הצ'אקרות שונה בין נשים לגברים
* לנשים יש מערכת אנרגטית שלמה של "מרכזי ירח" שאינה קיימת בכלל אצל גברים (כתבתי על כך מאמר באתר שלי ובפורטל הטנטרה)
* אופי הלמידה והחניכה של נשים וגברים שונה באופן מהותי בגלל האופי השונה של האנרגיות
&nbsp
&nbsp

Oversensitive

New member
תודה אור יקרה

נהנה מהניהול שלך ושל טאו כבר שנים רבות.
אשמח לקישור לאתרך
&nbsp
כמו כן, רציתי לשאול להפנייתך לטיפול. אני טיפוס מתכת סובל מאלרגיה אסטמה, נדודי שינה, מתח, נעילת לסתות - תחושת עצב חזקה בימים האחרונים של הסתיו. אני מחפש טיפול עומק וקבוע שיעזור לי לפתור את העניינים הכרונים האלה עמם אני מתמודד כבר זמן רב.
&nbsp
תודה :)

0 אור 0

New member
תודה ו ..

האמת שאני לא מדברת "סינית" אז אלמנט המתכת לא אומר לי כלום (אצלנו ב"הודית /מערבית" מדברים על 4 אלנטים - אדמה , מים, אש, אויר ואז אתר ועוד איזה 31 טטוות שפחות רלבנטיות לקיום הפיזי
)
כמובן שנדרש אבחון, אבל נשמע כאילו הדברים שציינת ניתנים לטיפול בהרבה מאד שיטות הוליסטיות
אני מטפלת בשילוב של רפלקסולוגיה, תזונה/צמחים/שמנים, יוגה , איזון אנרגטי (ועוד כמה דברים אם בא לי), אבל רלבנטי לגביך רק אם אתה במקרה מהדרום
ובהחלט עוד כמה שיטות או שילובי שיטות יעזרו לך בצורה נפלאה.
רק תקבל את ההחלטה.
האתר שלי היה אמור להיות בחתימה שנעלמה, וגם בהפניה מתפוז עסקים
אז טוב שהפנית את תשומת ליבי לכך,
אני עסוקה כרגע בארגון סדנה גדולה, ואחרי זה אתפנה לטפל מול תפוז. בינתיים:
דף הפייסבוק:
https://www.facebook.com/מגע-מרפא-381484645344458/timeline/
האתר:
http://www.gal-holistic.022.co.il
ומידע על הסדנה הקרובה
http://www.gal-holistic.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=1373057
&nbsp

היי אור הצצתי באתר ויש לי שתי שאלות

באילו שיטות אנרגטיות לאיזון את משתמשת לטיפולים?\
שאלתי השנייה קשורה לטנטרה. אממ זה משהו שיש אפשרות לתרגל נשים וגברים לחוד? כי אני חייבת לספר שפעם נסעתי לאנשהו עם קבוצה ולידינו הייתה כנראה קבוצה שתרגלה טנטרה או משהו דומה והם יצאו משהם נשים וגברים ( לא זוכרת כמה הם היו לבושים) אבל זה די הגעיל אותי

ועוד שאלה

יש אפשרות לתרגל טנטרה עם בגדים?
ו... זה רק לזוגות או שזה גם לבודדים? ומה זה אמור לעשות?
ואילו תרגילי יסוד בסיסיים יש שם? דימיון או תרגולים גופניים?
האם טנטרה נוגעת רק ברובד המיני או בעוד אספקטים של החיים מאוד מאוד מאוד מעניין אותי

0 אור 0

New member
המון שאלות ובינתיים תשובה קצרה

עוד מעט מתחילה אצלי סדנה , ואנשים מתחילים להגיע, אז אענה לך עוד כמה ימים בהרחבה.
בינתיים ככה רק טיפטייפת מידע:
טנטרה היא דרך רוחנית, להתפתחות והתמרה אנרגטית
ההבדל בינה לבין שיטות אחרות מסורתיות היא שהיא מיועדת לאנשים חיים בעולם הזה ולא במינזר - זה אומר הנאה מאוכל, ממין ובכלל מהחיים. המין הוא חלק בלתי נפרד מהחיים ומהטנטרה, אבל ממש לא החלק המרכזי (זה רק מה שלקחו אנשים מסוימים במערב)
יש טנטרה עם עירום ויש טנטרה בלי עירום, יש טנטרה ליחידים ויש לזוגות
אני אישית בזוגיות טנטרית ומנחה עם בן זוגי בעיקר זוגות,
אבל יש לא מעט שעובדים עם יחידים בעיקר
דוקא הסדנה אצלי היום היא לתרגול יומי אישי, שכל אחד עושה עם עצמו, ולכן אין בינה שום קשר לזוגיות, לעירום ושאר נושאים שנחשבים פרובוקטיביים משום מה
(העירום במהות מטרתו להסיר מסכות - לא לגירוי מיני)
ולשאלה השניה - שיטת האיזון האנרגטי בה אני עובדת היא שילוב שלי מהמון שיטות שלמדתי - הדגש אצלי על מערכות מהצד ה"הודי" צ'אקרות, מרמות, ,נא דים

תודה אור!! אשמח לשמוע עוד בהרחבה

וגם על השיטות שלמדת וגם על המישמש שעשית

איזה כייף שזה לא מחייב עירום אני בחיים לא הייתי מוכנה לעשות את זה עם גברים או עם בגדים חשופים מביך מידי.
מה זה אומר זוגיות טנטרית? במה זה עוד משנה את החיים חוץ מאשר את חיי הסקס<?

0 אור 0

New member
טנטרה על קצה המזלג

האמת היא שטנטרה היא עולם ומלואו, וכל נסיון לתמצת אותו לתשובה קצרה בפורום, יעשה לה עוול, וגם יגזול זמן רב.
אולי כשאצא לפנסיה אקח על עצמי לכתוב ספר - ואולי לא, כי בסך הכל קטונתי. בינתיים אני רחוקה מאד מלקרוא אפילו את הספרים שיש אצלי בבית על טנטרה.
הטנטרה היא בעצם האמא של היוגה - כוללת את כל מה שיש ביוגה (קריות, אסאנות, מנטרות, יאנטרות, נשימות, מדיטציות .. ) , ובנוסף יש בה כלים שמעבר שחלקם כלים מחשבתיים (תרגול של בחירה), טקסים, עבודה בזוגות וטכניקות לריפוי
הפירוש המילולי של טנטרה הוא מארג - וכשמה כן היא בכל המובנים:
- גם במטרה של הטנטרה (כמו כל התורות הרוחניות מהמזרח) שהיא ליצור חיבור אנרגטי עם כל היקום, כשבדרך נפגשים עם נשמות אחרות
- גם בכך שאין טנטרה "אחת" , אלא יש זרמים וגישות שונות לטנטרה.
קונדליני יוגה, שאותה אני מלמדת היא טנטרה לבנה שמבוססת על עבודה אישית שלך בתרגול הקריות , במדיטציות של מנטרות ונשימה, ויש גם ממש עבודה טנטרית שמגיעה לצערנו לעתים מאד רחוקות לישראל, ומזמינה ואתך להגיע ב 3/6/2016 (אל דאגה כולם בבגדים לבנים ועם כיסויי ראש לבנים וללא מגע) - אם את מעוניינת ללמוד ולחוות יותר , יש המון מורות באיזור המרכז - דרך היוגה בכוכב יאיר, אלה יוגה בנמל, קונדליני יוגה תל אביב ועוד.חפשי את רונית ורדי, ליה זילברג, הדס ויגל, סהאג' אננד, שמרית מאור (מורות בכירות ומעולות ויש עוד מלא)
יש גישה אחרת של טנטרה לבנה שמחוברת יותר לטקסים המסורתיים של הודו - ומי שמעבירה את הטקסים האלו היא נעמה הנגבי.
מכיוון שאת לא מתחברת לעבודה בזוגות, ובטנטרה האדומה יש בפירוש לא מעט עבודה זוגית שלקה יכול להיות אינטימי מדי עבורך, אני מציעה לך להתנסות באחת השיטות שציינתי מעל, ולראות למה את מתחברת.
טנטרה היא שיטה שמבוסס על עקרונות פילוסופיים שאנחנו משתדלים להכניס לחיים - ושניים מהחשובים בהם הם זכות הבחירה החופשית שיש לכל אדם, והחובה לכבד את בחירותיו של הזולת ואת גבולותיו.
ברוח זו אני ממליצה לך לטעום רק מה שמתאים לך.
--
לגבי הזוגיות הטנטרית :
המשמעות היא שאנחנו מיישמים יחד את העקרונות שמגיעים מהטנטרה - כמו חוסר שיפוטיות וקבלת הזולת - גם ובמיוחד זה על זה,
המשמעות היא שאנחנו שומרים על אהבה ואינטימיות בינינו בלי קשר למין - בהתייחסות זה לזה, בקשר, במילה אוהבת, במגע, בקשב זה לזה
לבחור להיות ביחד כל יום מחדש, וכל פעם מחדש ולחגוג את הבחירה
לתת חופש לבן/ בת הזוג למצות את עצמו במלואו, לתמוך ולא להקטין
ובעיקר: שתוך התרגול המשותף , נוצר ומפתח קשר אנרגטי שמאחד את שנינו. זה קשר שקשה להסביר לאנשים שלא עברו תהליך ארוך ועמוק של עבודה אנרגטית, חיבור מיוחד של האנרגיות שברגעים מסויימים הוא ישות אחד שמעבר לשתי הישויות שמרכיבות אותה, ברגעים אחרים הוא קשר שמעבר לדיבור ולמגע ותקשורת חושית אחרת בחושים המוכרים
כמובן שגם המיניות יותר טובה כשהיא מיניות אוהבת (אני קוראת לזה תופעת הלואי של הטנטרה )
נראה לי שהארכתי מספיק,
את מוזמנת להגיע ללמוד ברצינות אם את מתעניינת

0 אור 0

New member
השיטות שלי

אני מאד אוהבת לטפל בפסטיבלים, במיוחד בגלל האוירה והפסטיבל עצמו, וגם איכות האנשים שפוגשים היא מדהימה
אבל בפסטיבלים יש את הקטע שאתה צריך להציג את עצמך כמטפל ומה אתה עושה, ושם קשה לי מאד לצמצם את עצמי . כשאנחנו עושים מעגל מטפלים וכל אחד מספר באיזה שיטות הוא מטפל (שרלבנטיות לפסטיבל) בן זוגי היקיר צוחק ואומר שיותר קל שאני אגיד במה אני לא מטפלת .. (בשיאצו ועיסוי רפואי :) )
אז
בבסיס אני רפלקסולוגית , זו השיטה הראשונה שלמדתי, בה אני מעמיקה כל הזמן , ומסביבה נוסף עוד ידע ועומק גם בתחומים אחרים
למדתי הרבה שיטות עיסוי , ואת הידע מכולן יחד עם הפילוסופיה של הברימה אני משלבת בשיטת קסם המגע, שפיתחנו בן זוגי ואני , שאותה אנחנו מנחילים בסדנאות למטפלים ולאנשים חסרי רקע שרוצים לטפל בחברים ומשפחה - העקרון הוא מגע בטוח ונוכח, טכניקות פשוטות שלכ אחד יכול ליישם, עבודה מהלב, שמירה על גוף נוח גם למי שנותן וגם למי שמקבל וזה פשוט עוצמתי וכיפי
אני מתרגלת ומלמדת טנטרה ויוגה שנים רבות, ויחד עם הרייקי מדובר בכלי עבודה אנרגטיים עוצמתיים שמשמשים אותי יום יום
כלי נוסף שמשמש אותי כבר שנים רבות הם צמחי המרפא (שהתחיל כאהבה לידע המסורתי של הצמחים והמשיך בלמידה מסודרת של הנושא) וטיפול בשמנים,
אה, ולא הזכרתי שעל הדרך בשנות לימודי הרבות גם חיברתי הרבה קורסים לתעודה של נטורופטית רב תחומית - ולצורך זה הוספתי לימודי תזונה, קוסמטיקה טבעית ועוד
בטח שכחתי משהו :)
&nbsp

שלום

בתור מישהי עם אנרגיית חיים ששואפת לכיוון השלילי והמינוסי שהפכה לאמינית בעקבות זאת אני חושבת שאנרגייה מינית קשורה בגדול לאנרגיית החיים באדם.
( כמובן שזה תלוי בעוד דברים וכל מקרה לגופו אבל במבט כללי) זו אנרגיה שעוזרת ליצור ולכן גם הצ'אקרה המינית ( מתחת לטבור) קשורה מאוד ליצירה. היא מעל צ'קרת הבסיס כי החיבור שלנו לקרקע קובע את אנרגיית החיים שלנו במידה רבה
כשעלתה לי לפרקים האנרגיה שמתי לב שאני מצליחה להנות יותר מאומנות ועוד דברים כלומר היכולת ליצור ולהנות בחיים מאספקטים שונים ( הנאה אינטלקטואלית, הנאה רוחנית וכולי) קשורה קשר הדוק ואמיץ לאנרגיה מאחר שאני מקרה קיצון אני מרגישה נוח להעיד מעצמי על כך.
ומאחר שאצלי חסומות מאוד הצ'אקרות התחתונות אני מאוד חושבת שכמו שמשקיעים ברוחניות כדאי להשקיע בקרקוע ובטיפוח הגוף והאנרגיה שלו כי זה פשוט ישפיע על כל התחומים האחרים.
נכון שהרוח נפרדת מהחומר אבל פה הגוף כלי שמסוות את יכולות הרוח
מקווה שעזרתי

תוספת

ועוד דבר לא מספיק אנרגיית חיים צריך שהיא תזרום בחופשיות ולכן צריך לסלק חסימות ( רגשיות וכדומה). יכולה להעיד שאצלי חסימות רגשיות התחילו ליצור את הבעיה ...

למעלה