אנרגיה סולארית

Shor62

New member
אנרגיה סולארית

שלום לכולם, רז - אני מקווה שזה בסדר להכניס קצת חשמל "ירוק" לפורום, אני מגיע מהתחום ואשמח לשמוע תגובות/שאלות בנושא. מצ"ב תמונה של מגרש חנייה בכרמיאל, מואר באור מאנרגיה סולארית.

רשר

Well-known member
מנהל
ברוך הבא, וכמה שאלות

היכן המצבר? למעלה כך שמצריך מנופ להחלפה או בתחתית העמוד כמה זמן הנורות דולקות? כל הלילה או פחות? האם המצבר מאפשר דילוג של יום או יומים בגלל עננות מוגברת? מה המחיר ביחס לעמוד רגיל? מה עצמת התאורה? תודה רן

Shor62

New member
תודה על הברכות!

אני מגיע מחברת סולארפאוור, ואנו מתכננים ומוכרים מערכות אנרגיה ירוקות. לשאלותיך: המצבר במקרה שבתמונה למעלה, למניעת גניבות וונדליזם. ישנו דגם שבו ההתקנה של המצבר היא בתחתית העמוד. משך תאורה תלוי בדרישה, בסטנדרט - יש 6 שעות, 8 ו12 (כל הלילה). המצבר מאפשר עבודה במצב של עד 3 ימי גשם רצופים, אך ניתן לתכנן ליותר. הנורה שבה משתמשים היא PL32 במקרה הספציפי הזה, אך ניתן להשתשמש בסוגים נוספים. מחיר העמוד ביחס לעמוד רגיל הוא בין פי 4 לפי 5 אך אם מוסיפים את מחיר התשתית - היחס יורד לפי 1.5 עד פי 2, שכן לעמוד הסולארי אין צורך בתשתית חשמל.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה רבה ועוד שאלה

האם יש לכם נסיון מתמשך באחזקה שוטפת של הציוד הזה? באזור מרוחק מאספקת חשמל זה נראה סביר אבל במגרש החניה מטרים ספורים ממבנה תעשיה קצת פחות.

Shor62

New member
עמודי תאורה סולארים

בעיקרון - עמודי התאורה הסולארים לא דורשים תחזוקה. המצבר מתכלה כל 3 עד 4 שנים ודורש החלפה, פרט לכך אין תחזוקה מיוחדת. הנורות ישרפו באותו קצב של נורות רחוב רגילות.

רז חשמל

New member
יותר מבסדר

חשמל "ירוק" זה תחום שכמעט ולא נגענו בו כאן בפורום, אתה מוזמן לשפוך קצת אור על הנושא.

למעלה