אנרגיה סולרית במד"ב

Real J

New member
אנרגיה סולרית במד"ב

אני סקרנית לדעת אם מישהו יכול להפנות אותי לספר או סיפור בו נעשה שימוש נרחב באנרגיה סולרית (בכדור הארץ).
 

Boojie

New member
בספרים של היינליין

יש איזכור לכבישים מתנייעים שמונעים על ידי אנרגיה סולארית. אני חושבת שהאזכור שמתייחס בצורה הכי ספציפית לעובדה שזו אנרגיה סולארית נמצא דווקא ב"לשוט מעבר לשקיעה" (יש סיפור בשם "הדרכים חייבות לנוע" שמתייחס לדרכים המתנייעות האלה, אבל נדמה לי שעניין האנרגיה הסולארית לא מוזכר שם). בכל אופן, הכניסה לפרטים היא מינימלית בשני המקרים. אם אני אזכר בעוד, אני אודיע.
 

blackwolf

New member
בקשר ל"הדרכים חייבות לנוע"

באיזו קובץ סיפורים הוא תורגם? האם זה היה במבחר הסיפורת הבידיונית 1?
 

kenny66

New member
אנרגיה סולרית אצל היינלין

הסיפור שבו מתוארת המצאת מסכי האנרגיה דגלאס-מרטין הממירים אור שמש לחשמל הוא "ויהי אור" "Let there be light" זהוא הסיפור הראשון בספר The man who sold the moon (שממנו גם "הדרכים חייבות לנוע). יש בו קצת יותר פרטים טכניים.
 

Real J

New member
ומעבר לשימוש באנרגיה סולרית

האם ה-man who sold the moon הוא ספר מומלץ? והאם "לשוט מעבר לשקיעה"? אגב, זה לא מוזר קצת שאין הרבה ספרי מד"ב שמתייחסים לנושא? היות וזה משהו שאני מדמיינת שאם יהיה עתיד לכדור הארץ, יעשה בו שימוש רב...
 

kenny66

New member
זה תלוי את מי שואלים

the man who sold the moon הוא אסופת סיפורים שמניחים במדה רבה את הבסיס לעולם של היינלין. שם לומדים על המצאת מסכי ד-מ, על ערי הכבישים והסיפור שעל שמו נקרא הספר מספר את סיפור הגעת האדם לירח ואת סיפורו של הארימן. כהרגלו - היילין כותב מעולה. אני מואד נהניתי לקרוא את הספר. אפשר להסתדר בעולם שלו בלי הסיפורים האלה, אבל אני ממליץ על הספר. לגבי "לשוט", זה כבר תלוי ביחסך למשפחת לונג וגרורותיה. הספר מנסה לאחד מספר סיפורי עולם של היינלין, ניסיון שהוא התחיל בו ב"מספר החיה". הספר כתוב טוב והוא מאוד מהנה לקריאה, כמו שהיינלין יודע. הוא לא השאיר עלי רושם בתחום הרעיוני כמו ספרים אחרים שלו. יש אנשים שהם אלרגים בצורה קיצונית למשפחת לונג, והספר מספר את סיפורה של אימו של לזארוס ומשפחתו. אני אוהב את היינלין והכתיבה שלו, ולי הם לא מפריעים. לקרוא? בהחלט. לרכוש? אני אישית הייתי מוצא ספרים טובים יותר להוציא עליהם את הכסף.
 
לא ממש מוזר. הההודעה המקורית הייתה

על אנרגיה סולארית בכדור הארץ בלבד. הרבה מאוד נכתב על אנרגיה סולארית (שתי דוגמאות - מרוצי מפרשי השמש של קלארק, והחמניות של ניבן) אבל מוגבל לכדור הארץ? למה שסופר יעשה את זה לעצמו? העתיד האנרגטי שלנו אינו באנרגיה סולארית, לפחות לא עד שנבנה טבעת או כדור דייסון - המחיר הכלכלי לא מצדיק את זה. ברוב העולם (מחוץ לאזור חגורת המדבריות) אנרגיה סולארית היא בלתי אמינה בטירוף - יותר מדי עננות. בארץ את מכירה את הנושא היטב ומודעת לו - לא כ"כ סביר שסופר בריטי, או אמריקאי שאינו מקליפורניה אפילו יחשוב בכיוון.
 

Real J

New member
האמת היא שאין לי ידע מדעי בנושא...

וחשבתי שבתקופות שמש יהיה ניתן "לצבור" את האנרגיה ולהשתמש בה בתקופות מעוננות. עד כמה שידוע לי גם בקליפורניה יש חורף וימי גשם, או שאולי לא הבנתי למה הזכרת סופרים אמריקאיים ואנגלים כדוגמאות (?) למיטב הבנתי, החור באוזון מגביר את הקרינה ולכן חזונות אפוקליפטיים של כדור ארץ שטוף קרינת שמש נשמעים לי סבירים. וחוץ מזה, איזה מקור אנרגיה אחר יהיה אחרי שהנפט יאזל? מחיפוש ברשת אני מוצאת המון לינקים למוצרים שעובדים על אנרגית השמש. אמנם מכוניות אינן בשימוש, אבל מכוניות מרוץ דוקא כן! בשוק העולמי, יש כוחות נוספים פרט לעצם השימושיות של מוצר שמשפיעים על כניסתו לשוק הציבורי (חברות הדלק והמכוניות הינן גורמים בעלי השפעה בכלכלה האמריקאית). בכל מקרה, תודה על איזכורי הסיפורים. האם ניתן לקרוא אותם ברשת? כיצד נקרא "החמניות" באנגלית - פשוט sun flowers?
 

alond

New member
אגירת אנרגייה חשמלית זה בעייה

נפט לעומת זאת קל לאגור. אחרי נפט יהיה אנרגייה גרעינית. כמו שנאמר, אנרגייה סולארית היא בעייה. בארצות סקנדינבייה יש חשמל מהמפלים שם וזה אמין ובטוח אבל אין הרבה מפלים בעולם כולו. אולי שווה להשקיע במפלים?
 

Boojie

New member
בשביל זה להיינליין יש שיפסטונים,

שאוגרים את אנרגיית השמש.
 

Boojie

New member
כן, אבל אלו לא חמניות רגילות,

אלא צמחים מהונדסים גנטית של מין אחר, שלא תוכננו לצרכי אנרגיה, כי אם להגנה מפני אויבים - אלה צמחים שעלי הכותרת שלהם הם דמויי ראי, וממקדים את אור השמש על אויבים חולפים. אפשר להזכיר גם את השיתופנים של וארלי, שמאפשרים לבני האדם לחיות בחלל באמצעות פוטוסינתזה, את הספינות המונעות במפרשי שמש של המון סופרים (חוץ מקלארק, גם ניבן, היינליין ועוד רבים אחרים השתעשעו ברעיון) ועוד. אבל זה באמת יעיל יותר בחלל (ולכן אופייני יותר לספרים שעוסקים בחלל) מאשר בכדור הארץ.
 

on drugs orange

New member
פעם קראתי ספר (שכחתי את השם לצערי)

שבו מסופר איך במאה הבאה מנסות רוסיה וארה"ב לפתור את בעיות האנרגיה בעולם בעזרת הקמת תחנות חלל סביב כדור הארץ שיקבלו אנרגיה מן השמש וישלחו אותה בקרן מרוכזת לכדור הארץ...וזה בערך כל מה שאני זוכר מהספר שהיה דיי נחמד..
 

kenny66

New member
לא זכור לי ספר כזה, אבל

מערכת כזו מתוארת אצל אסימוב בחלק מהסיפורים שלו. למשל הסיפור "השאלה האחרונה" מתחיל ביום שבו כדור הארץ עובר לאספקת כוח סולרית. סיפור מומלץ בכל לב, דרך אגב.
 

preacher

New member
נדמה לי שאני מכיר את זה

"פצצת החלל" (תרגום אידיוטי) של הארי האריסון, שפורסם בתור טכנו-טרילר יותר מאשר מד"ב. מסופר על תחנת חלל סולרית שארה"ב וברה"מ שולחות ביחד, אבל הסיפור עצמו הוא על אסטרונאוטים שנתקעים שם והנסיונות לחלץ אותם אחרי שהתחנה עצמה נפגעת.
 

on drugs orange

New member
יכול להיות שזה זה..

קראתי את שהייתי בכיתה ז...(ואם היום אני בכיתה י´ זה אומר 4 שנים בערך?)
 

aizenimr

New member
"הרוח הנושבת מהשמש"

יש את הקובץ "הרוח הנושבת מהשמש" מאת ארתור סי קלארק המכיל סיפור באותו שם, שעוסק בספינות המונעות באנרגיה סולארית. לצערי קראתי את הספר לפני המון זמן, וזה בערך כל מה שאני זוכר (חוץ מזה שהיו שם סיפורים מעולים).
 

SaidinsTaint

New member
את הסיפור הזה

יש גם בקובץ הסיפורים החדש שלו - 100 עמודים בערך זה אצלי בחדר - אני פשוט לא זוכר מה השם המדויק של הסיפור. הוא מספר על תחרות של מפרשיות אור מסביב לכדה"א. אבל הן לא אוגרות אנרגיה סולרית - אלא משתמשות בלחץ האור על מנת לנוע (אני זוכר עוד חללית כזו, בטרילוגית היצ´י או איך שלא קראו לזה...)
 

הייזל

New member
יש איזה ספר שהדבר

היחיד שאני זוכרת ממנו זה את השם וגם זה לא וודאי "מעוף השפרירית" שמספר על ספינת חלל עם טכנולוגיה של מפרשים סולרים.
 
מעוף השפירית של רוברט ל. פורוורד

ולמרות התיאור המקיף של טכנולוגית מפרשי שמש, לא זה עיקר הסיפור בניגוד לסיפרו של קלארק. בכל מקרה זה לא עונה לקריטריון של כדור הארץ בלבד ולכן לא הוזכר.
 
למעלה