אנשים,אני בהתלבטות קשה...

אנשים,אני בהתלבטות קשה...../images/Emo122.gif

אז ככה... אנשים מקסימים,אני קוראת את הפורום שלכם בשקיקה כבר חודש בערך {מאז שהמחשבה על לגור לבד הפכה להיות ממש חיפוש אחר דירות}. אני מוצאת כאן המון עידוד תמיכה ודברים שניראו לי מפחידים במגורים לבד ואפילו בלתי אפשריים פתאום מקבלים פרופורציות. אז דבר ראשון,תודה לכםםםםם על שאתם כאן. רציתי להתייעץ איתכם ולשמוע את חוות דעתם של אנשים שיודעים מה זה לגור לבד {החברים שלי עדיין גרים בבית} לפני שאני עושה צעד גדול. אז ככה: הדירה היא דירת שני חדרים:סלון ענקי,חדר שינה לא גדול,מטבח חמוד בסמוך לסלון,מקלחת ושירותים יפים,הדירה משופצת יפה ומוארת. איזור בין הנחשבים בירושלים {ארנונה,למי שמכיר},איזור שקט,איכותי ויוקרתי,שלוש דקות הליכה מהעבודה שלי,עשר דקות באוטו מהלימודים,המכון כושר ומרכז י-ם. שכר הדירה:2500 ש"ח,כולל מים,ארנונה {יקרה מאוד באזור הזה},גז,כבלים לא כולל חשמל. המשכורת שלי היא 3500 ויש לי עוד קצת חסכונות בצד למקרה חירום {שתי משכורות בערך}. האם אוכל לעמוד בזה לדעתכם מבחינה כלכלית {אין הורים שיעזרו לי מהבחינה הזאת}? {אני לא מדברת על נפשית כי זה כבר מורכב יותר
} הדירה מדהימה בעיניי ואני ממש לא רוצה לוותר עליה אבל אני גם לא רוצה שיהיה מצב ולא אוכל לעמוד בזה. {פרט חשוב: מאוד חשוב לי לגור לבד, אז למצוא משהו זול עם שותפים זה פחות מתאים לי}. בבקשה את עזרתכם הכנה,כל תגובה או עיצה יתקבלו בברכה.

לא עושים לך דווקא

כפי שהסברתי כאן בעבר, לא בכל רגע יש לאחד ממשתתפי הפורום פנאי לענות. קראתי את הודעתך, וראשית, אני שמחה שאת נהנית משירותיו של הפורום. זה תמיד כיף כשקוראים שקטים הופכים לפעילים בפורום. שנית, אני מבינה שלדירה יש מעלות רבות בעיניך, והיא באמת נשמעת מאוד מוצלחת. הבעיה, לדעתי, היא שאם את משתכרת 3500 ש"ח, ומתוכם שילמת 2500 לפני ששילמת חשבון חשמל, ולפני שערכת קניות, אז המצב בעייתי. אני בספק אם 1000 השקלים הנותרים יספיקו לשתי ההוצאות הללו, שלא לדבר על דברים אחרים - וגם הם יהיו. לא מובא כאן בחשבון ביגוד, בילויים, אכילה בחוץ, הוצאות לא צפויות. אני מתארת לעצמי שקשה לוותר על דירה מדהימה, אבל בתכלס איך שלא מחשבים את זה, לא נראה לי ש-3500 ש"ח בחודש יספיקו.

לא אמרתי שעושים לי דווקא....

פשוט ראיתי שההודעה שלי נעלמה בין שאר ההודעות,אז הקפצתי. לא צריך להתעצבן מזה. תודה על תשובתך,לקחתי לתשומת ליבי.

מנסיון

לא תצליחי לעמוד בהוצאות האלה. אם את מרוויחה 3500 ש"ח תנסי למצוא דירה ב-1500, כלומר 300 דולר. אני מאמינה שיש דירות כאלה בירושלים ואני בטוחה שתוכלי למצוא בסכום הזה דירה מגניבה לא פחות. ולהגיד לך את האמת ב-2500 ש"ח את יכולה למצוא דירות שלושה וארבעה חדרים. חבל לשלם כ"כ הרבה כסף רק בגלל שאת גרה בשכונה שנחשבת יוקרתית. שיהיה לך המון הצלחה!

גם הנסיון שלי אומר ש-3500 ש"ח

לא יספיקו לך לכל ההוצאות. אני גרה לבד, משתדלת מאוד לחסוך ולהימנע מהוצאות מיותרות, משלמת שכר דירה יותר נמוך ממה שאת כותבת, וההוצאות החודשיות רק על הדירה (החשבונות והאוכל) מגיעות לכדי 3500 ש"ח. ועל זה צריך להוסיף נסיעות, ביגוד, טלפון, טלפון סלולרי, אינטרנט, והוצאות נוספות ובלתי צפויות שכל הזמן יש. בקיצור לחיות לבד זה מדהים, אבל לחיות בלי תנאים בסיסיים, יכול להיות די סיוט.

goldy

New member
לדירה ראשונה ../images/Emo41.gif

ביישוב בו אני גר חדר+שירותים=2000 ש"ח לחודש, ואני גר בישוב זול. זול יותר יש רק בשכונות, אך עדיף לגור עם ההורים ולא שם. עלייך לדעת כי ההוצאה הגדולה ביותר תהיה שכ"ד ואחריה אוכל. אל תלכי על דירה למשפחה, אלא על שני חדרים וסלון. זה לדעתי צריך להיות המודל שלך. לא נורא אם תלכי קצת ברגל כדי להגיע למקומות האלה - מרכז העיר זה תמיד יקר. בברכה

למעלה