אנשים , אני מריח שרטלנים, אנא היזהרו

Tsachi6

New member
אנשים , אני מריח שרטלנים, אנא היזהרו

לפני כחודשיים ראיתי בפייסבוק הודעה שמחפשים שחקנים חדשים לעונה הבאה של "עספור". האתר היה נראה משהו רשמי של חברת HOT. אמרתי "נו שווין" והשארתי פרטים. להזיק אמרתי, זה בטח לא יזיק.
מעולם לא התיימרתי להופיע בטלויזיה ואני לא חושב שאני משהו מיוחד אבל, אנא אערף.. מציעים לך - תיקח.

לא עברה חצי שעה מאז שלחתי את הפרטים, וחברת "גו מנג'מנט" יצרו איתי קשר. שאלו אותי אם אני רוצה לקבוע לאודישינים. אמרתי סבבה ואמרו שיצרו איתי קשר. בינתיים, חשדן שכמותי, קצת חיפוש קצר בגוגל ואני מגלה שמדובר במסחטת כסף. מאחורי ההודעות הורודות בפייסבוק מסתבר שצריך לשלם לשרלטנים 3000 ש"ח על האודישינים ואף אחד לא מבטיח לך שהם יצרו איתך קשר ויציעו לך ליהוקים שונים. קראתי על אנשים שנפלו בפח ויצאו עם חור בכיס אך בעיקר עם עוגמת נפש.
וויתרתי. סה"כ להישאר אזרח אנונימי וצנוע לא כזה רע. לא את כולנו יגלו ביוטיוב כמו מר. ביבר ולא לכולנו יש קול אלויס לכוכב נולד. ואלה שבאמת רוצים להיות כוכבים עולים, צריכים מאוד להיזהר. יש נחשים בחוץ שמחפשים את התמימים שיעשו הרבה בכדי להגשים חלום.

מזכיר לי שהייתי קטן. ממש ילד פוסטרים. הציעו לאבא שלי כמה פעמים מלהקים שראו אותו איתי ברחוב להגיע לאודישינים של ערוץ 22 בכדי להופיע בפרסומות. אבא שלי סרב אך בסוף החליט, ש..למה לא?
הגענו לשם . אבא שלי ראה הרבה הורים שגררו את ילדהם בתקווה שיהיו הדבר הגדול הבא ( וחלקם מבלי בכלל לשאול אם לילד זה מתאים)שהגיע תורנו, אמרו לאבא שלי שהוא צריך לשלם 900 ש"ח לאודישן מבלי הבטחה שאתקבל. אבא שלי רתח מזעם ולקח אותי משם באותו רגע.
מדובר על 900 ש"ח בסוף שנות ה90. הערך שלהם היה יותר יקר מ900 ש"ח נכון להיום. אבא שלי פשוט עבד קשה ממדי יום יום בעבודות כפיים מכדי להפקיד את כספו לחבורות שרלטנים.
"אתם ביקשתם אותו לאודישן! אז למה אני צריך לשלם?!" הוא אמר להם בכעס. שרלטנים כבר אמרתי?

EdisonGirl

New member
תודה על האזהרה

אין לי זמן לנשום, אז בלאו הכי לא הייתי מנסה אפילו... חחח

זה ידוע כל הרמאים האלה, תמיד זה היה, שהם

כביכול רוצים אותך, ברגע שהם באמת ירצו אותך לא דורשים כסף, ככה.

למעלה