אנשים, אני צריך עזרה .. >>

• פותח הנושא S__A
  • פורסם בתאריך

S__A

New member
אנשים, אני צריך עזרה .. >>

אני מנסה לעמוד על הגדרת המושג גורל, או יותר נכון על דרך הפעולה שלו .. ובפני עומדות שתי אפשרויות : 1. בעצם הגורל רק מתווה לנו נקודות ציון שאליהן אנו צריכים להגיע, והדרך שבה נגיע אליהן תלוייה בגורם מסויים .. 2. או , שהגורל הוא מדוייק לחלוטין וצופה את כל המהלכים שלנו. הביעו דעתם גם בנושא הגורם המסויים שיטווה לנו את הדרך בשבילי החיים .. S__A - זה אני

TomerZimmermann

New member
בדיוק דיברתי עם אייסי על זה

בזמן שראינו את המאטריקס אני חושב שההגדרה של גורל זה כמו שכתבת ב1 יש לנו מטרה כללית (או מטרות) אליהן נגיע אבל איך נעשה את זה, זה כבר בשליטתנו. גורם מסויים שיטווה לנו את הדרך? לא ממש מבין את השאלה אבל בכלופן אני לא מאמין בגורל אז הגורם היחידי הוא המחשבה שלך

srullli

New member
אין לי מושג

אם יש או אין גורל , ושוב, כמו שכבר אמרתי המחשבה שלי קצת השתנתה ..... אבל אם נדבר על הגורם המסויים המשפיע על הדרך בה נגיע לנק´ ציון המסויימות הללו (אם כמובן מסתכלים על הגורל כאפשרות זו), well אני מניחה שמדובר למעשה במכלול של כל מה שאנחנו פוגשים בחיינו , בין אם זה אנשים מסויימים (ולאו דווקא דברים שהם אמרו לנו או דברים שהם חשפו אותנו אליהם , זה יכול גם להיות עצם קיומם ..... המצב הכללי שלהם ...) , זה יכול להיות מחשבות שעברו אלינו דרך אנשים/קריאה/ניתוח עצמי של המחשבה, זה קשור גם לסביבה הפיזית ולתרבות שבה גדלנו , זה יכול להיות קשור למהלכי ההיסטוריה/לאקטואליה/לכותרות העתונים , זה יכול להיות בעצם גם סתם מזל .... טוב.....אין לי כ"כ חשק להרחיב , כי זה לא הולך להיגמר.... נראה לי שהנקודה שלי איכשהוא ברורה ..... וכמובן שיהיו דברים שישפיעו יותר או פחות , וזה כמובן גם תלוי באדם עצמו - כיצד הוא מקבל על עצמו רעיונות או אנשים חדשים ,מידת ההתפתחות שלו .... אולי כריזמה (שגם יכולה להתפתח) וכיו"ב דרך אגב , אם כבר דיברתי על זה שהמחשבה שלי משתנית כאן כל הזמן , אז דווקא נושא הגורל זה אולי הדוגמה הקלאסית לכך , יש כאן עניין של מחשבה משפיעה על מחשבה, ובמקרה הזה זה היה מושפע מהאמונה שלי שכן יש אלוהים (לא שאני לא מאמינה עכשיו או כן מאמינה - אני סתם פשוט לא חושבת על זה כדבר ברור מאליו, הרעיון היה כזה - יצאתי מתוך נקודת הנחה שיש אלוהים (ושהוא במקורו טוב) ואמרתי לעצמי : אם יש אלוהים ,הוא בטח ירצה להביע את שליטתו בעולם , כך שיצא מושכר מהבריאה , שידעו על קיומו, ושלא הכל מקרי , שתהייה לו בקיצור איזשהוא השפעה על קצב ומהלך העיניינים בעולם . ולכן החלטתי שיש גורל , כי אם לא היה גורל אז בעצם הכל היה נתון להחלטות החופשיות של האדם , וזה כולל גם את הרס העולם - הרס מעשה ידיי אלוהים , ועצם עובדת קיום הגורל בעצם תוכיח את קיומו של כוח עליון - שיש מישהו מלמעלה שמחליט ויוצר בעצמו איזה תסריט לחיים ולהתפתחות על היקום . מאידך , הגורל ,באותה נקודת השקפה, לא יכול להיות קבוע וברור לגמרי כי אז למעשה אין טעם בחיים ובניסיונות ההתפתחות שכן לא משנה מה נעשה, אפשר לשבת בחיבוק ידיים ועדיין להגיע לעד שנגיע, ככה אין לא חופש ולא זכות בחירה , ומלבד זאת, ככה יוצא אלוהים כשליט עריץ , ולא מתחשב, מנקודת ראות זו יצאתי לרעיון חדש , שישנו רק כיוון כללי מוגדר , תחום , או באמת נק´ ציון מסוימות שאליהם נגיע, אבל עדיין ישנה הרבה בחירה לדרך בה נגיע אליהם , ולעיתים אפילו לא נגיע אליהם אלא רק ניפסע בכיוון דומה-כללי שנבחר מראש ..... וכך בעצם דמות אלוהים טוב ועוזר, אך לא עריץ . אבל עכשיו כשאני לא יודעת במה אני מאמינה ,אז גם השקפת נושא הגורל שלי כבר לא ממש ברורה , ואותו עיקרון גם לגבי נושא גילגול הנשמות שהוזכר פה , ולא חוויתי עליו את דעתי מאותה סיבה של השפעת מחשבה על השנייה . טוב......נמשיך בהודעה הבאה, זה יוצא ארוך מדיי......

srullli

New member
אז ככה - נושא גילגול הנשמות

הושפע אצלי לאו דוקא מרעיון קיום האלוהים (וכשאני מדברת על קיומו אני לאו דווקא מדברת על כל קיום של ישויות קוסמיות על-טבעיות אלא על בורא היקום)אלא מחשיבה פרקטית-מעשית-גבולית , ואולי גם קצת טיפשית במחשבה לאחור....
קודם כל האמנתי (ועכשיו , כאמור, לא ברור לי כ"כ במה אני מאמינה , למרות שאין גם טעם בהיתפשות לאמונות ...) שיש גילגול נשמות ,והוא הושפע בין היתר גם מרעיון ההפרדה של גוף-נפש . יצאתי מתוך נקודת הנחה שגוף האדם הוא מכונה מופלאה ומיוחדת , שלעולם לא נוכל לייצר מכונה כזאת בדרכים לא שיגרתיות (לידה) , כי מחשבה עצמית/רגשות ודברים שכאלה לא נמדדים בחומרים וחישובים.... כלומר- יש משהו מעבר לגוף , שהוא למעשה הנשמה . ואז אמרתי לעצמי, הרי מוות הוא למעשה מכונת הגוף , שנשחקה , והגיע זמנה להפסיק את פעולתה המופלאה, ולמרות שישנו איזה קשר בין תהליכים המשפיעים על הנפש , על פעולת ובריאות גוף האדם (ולהיפך), עדיין החלטתי שברגע שהגוף מת , הנשמה יוצאת לחופשי. ואז היהרתי לעצמי במחשבה : רגע, אז כל כך הרבה נשמות יוצאות כל הזמן.... איפה הן מתרכזות, ומאיפה באות חדשות בשביל החיים החדשים שגם כן נוצרים כל יום ?! , ואז חשבתי - למה בעצם לא לעשות שימוש חוזר (כמובן שבמחשבה זו פסלתי מעט את השקפת אפשרות האינסוף) . זה היה נראה, השימוש החוזר בנשמות האבודות והמסתובבות להם סתם בעולם, כרעיון מעשי ונוח....
ועכשיו ,שוב, גם את אפשרות קיום גילגול הנשמות אני לא פוסלת , אבל אחרי דיון בנושא יצירת רובוט וה"נשמה" שבו , אני כבר לא יודעת מה להחליט ...... כלומר, אני עדיין איכשהוא מאמינה בקיום ובהפרדה (עם זיקה אחד לשני) של גוף ונפש, מצד שני - אולי יחד עם הגוף מתה גם הרוח , ודווקא בגלל הזיקה..... (מצד שני הגוף יכול להיות רק הכלי בו הנפש משתמשת , והיא הרבה פחות תלותית מאשר הגוף בנפש), ואולי כן מדובר כאן באינסוף, וכל הזמן נוצרות נשמות חדשות (וכך יש כ"כ הרבה שוני וסוגי אנשים בעולם.... , או להיפך - אם יש גילגול יש תכונות אופי דומות לקבוצות אנשים מסויימות..... :)), או שאולי עושים רק שימוש בחלק..... יש הרבה אנשים שבאים כל הזמן במגע עם עולם שמעבר לעולם הפיזי , הרבה עדויות שאני דווקא מאוד מאמינה לרובם !! , אנשים בדר"כ מפותחים יותר מבחינה רוחנית יכולים ליצור קשר עם אנשים שכבר מזמן חלפו מן העולם.....ואולי אם יש גם גורל, או רעיון כללי, אולי גם לגבי המימוש והדרכים למימוש יש השפעה על בחירת הגוף הבא בגילגול החיים הבא.... טוב, התייאשתי מהכתיבה הזאת .... זה מעייף.....

למעלה