אנשים...אני רוצה להתעייץ איתכם

אנשים...אני רוצה להתעייץ איתכם

יש לי חבר,שנפגש עם מישהי(בליינד דייט) והם כבר יצאו פעמיים. לפי מה שהוא סיפר לי ולפי מה שאני ראיתי(הם היו ביחד במסיבת יום הולדת) הכימייה נראית בינהם פשוט פיצוץ..הם ממש נראים כמו זוג יונים. הכל טוב ויפה עד אתמול... היא אמרה לי שהיא רוצה לספר לו משהו ואז הביאה לו את הבום הגדול: " אני גרושה+1(ילדה בת שנה וחצי)"! סתם לידע כללי: הבחורה בת 21...חבר שלי בן 23(והוא רווק טוטלי!) אז בקיצור חבר שלי נכנס לשוק והוא לא יודע איך להתמודד עם זה... אז מה אתם אומרים? כדאי לו בכלל להכנס לכל זה?(הוא צעיר,נראה טוב ולא חסר לו כלום!) תודה מראש!

האלי

New member
רגע שאני אבין,

את/ה שואל/ת אותנו כמה עולה זוג מכנסיים ליתום?

???????

מישהוא אמר דבר כזה??? למה את מסיקה מסקנות סתם??? הקטע הוא שהבחור יחסית צעיר ואני לא יודע אם כל כך כדאי לו כבר להכנס לקטע של מחויבות... ואם את לא יכולה לתת תשובות יותר לעניין אז היציאה משם----------->! תודה.

אלה_ה

New member
אולי אפשר להעביר את המסר בצורה

יותר חיובית וככה להשיג יותר? (מכוון ל TULANA).

tulana16

New member
אני באמת מצטערת,

לא התכוונתי להעליב ולא חשבתי שטמבל היא מילה כל כך גסה, אני קצת רגישה עכשו, כאמא נטושה.אז שוב סליחה.

רק אחד יודע מה התשובה באמת

וזהו החבר שלך. ואם איננו יודע את התשובה כי זו פעם ראשונה שהוא שואל את השאלה, עדיין רק אצלו ימצא את התשובה. לא בפורום ובודאי לא באמצעות מתווכים (אלא אם אתה הוא המתלבט). לגופו של עניין, יש כאן הרבה מעבר לשיקולים "טכניים" כפי שהעלית. עיקר התשובות יבוא "מהבטן" ולא מהראש. אני מאחל לחבר שלך בחירה נכונה ורק אושר.

אלה_ה

New member
אני חושבת שאלו המחליטים החלטות מראש

עם מי הם לא יצאו (כי יש לו קרחת, כי היא מלאה, כי הוא מהעדה הלא נכונה, כי יש לה ילד וכו´) עלולים להפסיד את הדבר האמיתי. צריך לזרום עם הדברים. אחרי שתי פגישות עוד אי אפשר לדעת כלום. אבל אולי בהמשך יתגלה שהאהבה וההתאמה כל כך גדולים והילד כל כך משתלב והשד כל כך לא נורא? ואולי יתגלה שהאחריות גדולה מדי והורסת את הקשר? ואולי זה יהיה פשוט לא זה? אז כמו שאומרים-פרה, פרה.. ולך אני מייעצת-לא לייעץ. למה לך להסתבך?

אלי.מ

New member
דווקא כאן לקחת החלטה מראש.

ולא מטעמי דת גזע צבע וכד´. קודם כל יפה והוגן מצד הבחורה לידע את הבחור בשלב מוקדם בפני מה הוא עומד.בקשר הזה אין טעם להמשיך לפני שהבחור מברר עם עצמו שאלה עקרונית: האם בגיל 23 אתה מוכן ורוצה לקחת על עצמך אחריות לגידול ילד בן שנה וחצי. האם אתה מסוגל להעניק לו חום? האם התכניות שלך משתלבות במגבלות שמציב הילד? לדוגמא, טיול להודו והמזרח, לימודים ועבודה עד שעות מאוחרות וכו´. מה קורה שבחורה בת 21 היא כבר גרושה עם ילד? מה היה חלקה בכשלון המערכת הקודמת? האם היא בשלה לזוגיות?ובמיגוד לאלה אני חושב שאחרי שתי פגישות הכל ברור כשמש והבחור רק צריך לקחת החלטה לכאן או לכאן. והדבר אינו פוסל את האשה הצעירה ואינו מטיל בה פגם.

האלי

New member
אנגלית/עברית

באנגלית לוקחים החלטה (to take a decision) בעברית מקבלים החלטה... לא יודע למה, אבל ככה זה.

actually....

באנגלית אומרים to *make* a decision. אבל לא משנה... גם אני לא בדיוק מהרתי לקשור את חיי בחייו של גבר גרוש + ילדים כשהייתי בת 23 והנושא של ילדים נראה לי רחוווווווווווק רחוווווווווווווק כך שאני יכולה להבין את השיקול הזה. אני לא ממש מעריכה את הקשר הנרמז בין "הוא צעיר, נראה טוב ולא חוסר לו כלום" להחלטה אם להמשיך את הקשר או לא. אז, אם הוא צעיר, מכוער ותפרן השיקול משתנה? כלומר שימשיך להיות איתה רק אם הוא לא מסוגל לתפוס משהו "יותר טוב" מגרושה עם ילדה? לא יפה! צחוק הגורל הוא אם היא בסוף תחתוך כי הוא רוצה מישהו "מנוסה, מבוסס ויציב".

אלי.מ

New member
לקחת/לקבל wharever.

צודקת ההערה לגבי העברית הצרופה,אבל אנחנו בתקופה שגם העברית משתנה וסופגת שינויים. בהרבה אירגונים כלכליים או פוליטיים ובודאי בצבא תשמע את השימוש בביטוי:לקחת החלטה.זה מין שיבוש שהשתרש והשתרש לא רע לדעתי. מבחינה פסיכולוגית "לקחת החלטה" נשמע יותר אסרטיבי ו"מרסיאני"(מארס= מאדים אבי התכונות הזכריות),מלקבל שזה פסיבי.

למעלה