אנשים ביחיאת דינק... תעזרו להאנס...

davesh

New member
אהההממממ ...

מרגע לחיצת הכפתור להכנת כוס קפה, הקפה נקלה (10 דק'), מחכים שה-CO2 ייפלט (יומיים-שלושה), טוחנים את הפולים (30 שניות) וחולטים את הקפה (25-30 שניות). סה"כ שלושה ימים ו-11 דק, לקבלת כוס קפה ... שווה!!!.
 

oferlev9

New member
הם טוענים שכל התהליך לוקח 5-6 דקות

הבעיה היא שהחליטה היא קפה פילטר (פרקולטור)
הם טוענים שבשלב הבא יעשו גם מכונת אספרסו
 

davesh

New member
לא יכול להיות ...

קלייה לא לוקחת 5-6 דקות.
גם לא רואים מה קורה עם המוץ. נראה לי שיש פה סכנת התלקחות.

בסרטון שבו הם מראים את השלבים שהקפה עובר עד להגעתו לצרכן, רוב השלבים הם שלבים שבו הקפה הוא עדיין ירוק, ולכן אין משמות לזמן הרב שהקפה "מטייל".
טריות הקפה נקבעת מהרגע שקולים אותו ועד לחליטה.
ואם מישהו הוא צרכן קפה ענין טעם, הוא יידע כבר מאיפה להשיג קפה קלוי טרי, ולא יקנה קפה מהסופר.
את צרכן קפה הממוצע לא מעניינת טריות הקפה.
 

oferlev9

New member
תצפה בסרטון שלהם .....

הם טוענים שבגלל שקולים כמות קטנה, הקלייה היא 4 דקות
אחר כך דקה בערך מקררים אותו באמצעות מאוורר
 

eldza

New member
קליה במכשיר פופקורן 4-5 דקות

לא מביע דעה אודות התהליך כולו מאחר ונראה לי סוג של גימיק
 

davesh

New member
אולי אם המכונה כבר חמה ...

אבל אם הקולה קר, זה יקח יותר זמן.
 

knappertsbusch

New member
הפרט הכי חשוב נשמט, כצפוי

לא משנה באיזו שיטת קלייה, הקפה מגיע לשיאו כעבור 24-72 שעות מרגע הקלייה.
קפה שנקלה זה עתה הוא בסדר, אבל לא מממש עשירית מהפוטנציאל.
בדוק. נבדק מאות פעמים. אפילו אשתי והבוס מסכימים אתי בנושא.
 

davesh

New member
עוד פרט שנראה לי שנשמט ...

יש לי הרגשה שהמכונה תעבוד רק עם פולים ירוקים שעברו הסרת מוץ מבעוד מועד.
אחרת יש סכנה שהמכונה תתלקח או תיסתם או במקרה הטוב רק תלכלך את המטבח.
ואם אני צודק, אז המודל השיווקי שלהם מטעה. אתה לא קונה פולים ישירות מהחקלאי, אלא מהם בלבד. ואתה כמובן משלם על זה עמלה יפה.
 

knappertsbusch

New member
יש מצב. ייתכן שבכמות כזו זעירה זה לא משנה

מבחינת המוץ, אני מתוון.
קראתי שוב, הצצתי בווידאו, והמסקנה חד-משמעית: מטופש.
מטופש כמו שואב אבק שמכין גלידה.
 

קרלטון

New member
אולי יש דרכים

להאיץ פיזור ה-CO2 לאחר הקלייה או "הבשלת" הפולים הקלויים?
 

knappertsbusch

New member
אתה מזכיר לי ניסיונות לזרז יישון ויסקי


בטוח שיש דרכים. לטחון מיד אחר הקלייה, ולחשוף את הקפה הטחון לאוויר עוזר במידה מסוימת.
אבל זה עדיין לא זה.
 

dudi4321

Active member
לי יש פולים ירוקים

הם עדיין על השיח.
נראה את האנס מגיע לגינה שלי עם המכונה ולוגם קפה. בחלום הלילה, בצאת הכוכבים.
 
למעלה