אנשים גדולים

SHABBI THE 3rd

New member
אנשים גדולים

ישנם הרבה מאוד אנשים גדולים במהלך ההיסטוריה שלמרות (ואולי גם בגלל) הגמגום הגיעו לאן שהגיעו. משה רבנו יוליוס קיסר אלקסנדר מוקדון אלברט איינשטיין רומל ... אם מישהו יודע על עוד אנשים שיומר בבקשה

mgamgem

New member
משה רבנו אינו דוגמא טובה...

הרי בסופו של דבר מינו את אהרון שידבר בשבילו.

משה רבינו דוגמא מצוינת

דווקא הוא ענק הענקים היה מגמגם , ואך ורק הוא היה בעל הזכות היחידה לדבר ישירות עם בורא עולם

yaronil2003

New member
מפורסמים מהיום

קורין אלאל, דני סנדרסון, אלון אולארצ'יק, אביב גפן, יהודה פוליקר. ואל תענו בבקשה בציניות שאולי גם חיים יבין מגמגם. האנשים שציינתי הם מגמגים ברמות שונות

dolphin m

New member
איזה שטויות

רק יהודה פוליקר מגמגם. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה שאביב גפן מגמגם. גם אם הוא מגמגם זה בטח לא הגמגום שלנו, שמשפיע לנו על החיים. וחוץ מזה בחיים לא שמעתי אותו מגמגם.

קלאודיוס

הקיסר הרומאי קלאודיוס היה מגמגם רציני. לא ידעתי על יוליוס, אולי בלבלת עם קלאודיוס? בכל מקרה לגבי קלאודיוס, הוא באמת נעשה קיסר בזכות הגמגום, כי אלמלא נחשב למגמגם ואדיוט, בודאי היה נרצח בצעירותו כיתר קרוביו. בפועל הוא היה לאחד הקיסרים היותר מוצלחים ושפויים.

shuky63

New member
קלאודיוס לא דוגמה טובה

לפי הסידרה.לפי הסידרה הוא היה מגמגם.בעל טיקים בלתי נשלטים בפנים כנראה מסיבות נאורולוגיות,וצליעה רצינית.בקיצור הגימגום היה בעיתו הקטנה ביותר.

אז למה הוא לא דוגמה טובה?

למרות כל בעיותיו והגמגום ביניהן הוא היה קיסר שפוי ומוצלח, אז למה הוא לא דוגמא למגמגם שהצליח? לא הגמגום ולא יתר בעיותיו מנעו ממנו להצליח. אגב, אני מדגיש את המילה "שפוי" כי גם קאליגולה שקדם לו וגם נירון שהחליף אותו (ושניהם נחונו בהופעה נאה ודיבור קולח) היו מן המטורפים שבקסרי רומי.

צרת רבים חצי נחמה

או ש....צרת רבים נחמת טיפשים?! ברצינות , אני לא רואה שהמפורסמים המגמגמים פועלים להעלת המודעות לנושא וחבל כי יש בידם כוח מאוד גדול. מצד שני יכול להיות שהם לא רואים בגמגום שלהם מגבלה או מכשלה ולכן לא רואים צורך לפעול בנושא. עדיין לא שמעתי על אף מפורסם לקוי דיבור שהסכים להגיע למפגשים של אמב"י או שדיבר על הגמגום שלו בפתיחות.

mgamgem

New member
רוני סומק

אכן מעט מפורסמים-מגמגמים פועלים להעלאת המודעות, אך רוני סומק הוא דוגמא לאחד מאותם מעטים. הוא אפילו בחר לשים את השיר "נקמת הילד המגמגם" על השער האחורי של ספר השירים בו פורסם השיר, כך שכל מי שמעיין בספר לא יכול לפספס את השיר. ואני חושב שלא צריך להמתין ל"מפורסמים" כדי להגביר את המודעות. נכון שלמדיה יש המון כח אבל אם כל אחד מאיתנו ירגיש חופשי לדבר בנושא עם הקרובים אליו זה יתרום לא מעט.

shuky63

New member
רוני סומק הוא אכן דוגמה טובה

לשיתוף פעולה,אבל הוא מגמגם לשעבר.הוא גימגם בגיל 9-11 והפסיק כשם שהתחיל בפתאומיות לדבריו כשכל השנתיים האלה כמעט לא דיבר. יהודה פוליקר שהוא מגמגם עכשוי ודי כבד לא מוכן לשתף פעולה ולהשתתף בארועי אמ"בי

mgamgem

New member
ולדעתי גם רונאל פישר

יתכן מאד שאינו ממש מתכוון לפעול להגברת המודעות, אך בעיסוקו הוא שם עצמו בקידמת הבמה, הן כמנחה תכנית והן כעו"ד. לגבי סומק - אינני חושב שיש משמעות גדולה לכך שכיום אינו מגמגם. יתכן שלכן קל לו יותר.

למעלה