אנשים, השמיעו קולכם

berta84

New member
אנשים, השמיעו קולכם

כ"כ שומם כאן שאני כבר כותבת הודעות לעצמי אז ככה, ברטה בקושי ישנה השבוע, בקושי קמה בבוקר לשיעורים, ונרדמה בהרצאות והיום היה לי כלכלת ישראל, למדנו על פיחות, בהתחלה המרצה כיבה חצי כיתה ובקושי ראיתי, העיניים מה זה כאבו לי, אני גם ככה חצי עיורת, בשבילי זה סיוט לשבת בכיתה לא באמצע שורה ראשונה כי אני לא רואה את הלוח בצד השני. ישבתי ליד אירנה שהפריעה בשיעור ואף ננזפה ע"י המרצה...סתאאם...אבל היא סרקה את הילה עם סרגל וביום ראשון אמור לנו להיות שיעור ב-11 אבל כנראה שהוא יתבטל כמו שבפעמיים הקודמות.

אליהו ד

New member
פרט שונא סיכון בעצם משלם את ההפרש

בין הערך הצפוי מההגרלה לבין ערך וודאי שהתועלת ממנו היא אותה תועלת שהוא היה מקבל אותה לא היה אכפת לו להסתכן ולהשתתף בהגרלה בעצם הוא זה שגורם לעצמו לשלם כסף - הפחד שלו או הרתיעה שלו ממצב של אי וודאות גורם לו לראות את המציאות בגוון אפור , שכאשר הוא מכומת לכסף , הוא מקבל את הערך הכספי הנקרא גם במפתיע הרווח של חברת הביטוח בעצם חברת הביטוח היא כל כך בעלת בטחון עצמי כך שהיא אדישה לסיכון , היא יודעת מה תהיה התוצאה , ובניגוד לפרט שגם הוא יודע מה יהיה אבל מת מפחד שזו לא תהיה התוצאה , היא מסכימה לראות את המציאות כפי שהיא , ומרשה לפרט לצבוע את המציאות בגווניו שלו , וכך כולם מרוצים . זה אגב לא ביטוח הוגן טוב נראה לי הבנתי

אליהו ד

New member
או במילים אחרות

הרתיעה שהמקרה הגרוע יתממש גדולה מהשמחה שהמקרה הטוב יתממש למרות שלשניהם יש אותו סיכוי

berta84

New member
כיוונת לדעת גדולים

אתמול כשניסיתי לקרוא את הספר בשוק ההון, בדיוק נתקלתי שם בקטע של השנאת סיכון, ניסיתי לשרטט לעצמי את הגרף- ולהבין(לא להיזכר כי אף פעם לא ידעתי אלא להבין), מקווה שהבנתי נכון, אם הייתי יודעת לשרטט גרפים במחשב, הייתי משרטטת כאן אתה מדבר על פרמיית הסיכון נכון? זה ההפרש בין תוחלת ההגרלה לבין הערך Y שהוא שווה ערך ודאי להגרלה מבחינת התועלת שקלול התועלות של שני הערכים הצפויים מההגרלה צריך להיות שווה לאיזושהי תועלת על פונקציית התועלת והערך שנותן תועלת זו הוא שווה ערך ודאי להגרלה אצל פרט שונא סיכון שווה הערך הודאי נמוך מהערך שהוא התוחלת של ההגרלה, זה נגרם בגלל צורתה של פונקציית התועלת שלו פרמיית סיכון=תוחלת ההגרלה-שווה ערך ודאי, זה מה שהפרט ישלם בשביל שבמידה וההגרלה תקרה לו חברת הביטוח תשקם את רכושו תיאורטית זה נראה לי הוגן כי הפרט משלם על מנת לחסוך לחץ מעצמו. אבל אני לא יודעת מה קורה במציאות עם חברות הביטוח. E(U(X))=U(Y) מכאן מקבלים שווה ערך ודאי Y אוף אי אפשר לכתוב כאן נוסחאות הסוגריים קופצים לצד והאופציה של המדעית מתקיימת רק בכותרת אני מקווה שמה שכתבתי נכון, אני ממש לא יכולה להתחייב על זה

רציתי להעיר אותך, אבל ישנת שינה עמוקה...

עזבי חושך, השיעור הזה משעמם ברמות מטורפות. אגב, אמרו לי שלא צריך לבוא להרצאות.

למעלה