אנשים ואנשות סילבסטר שמח! ושנה טובה

../images/Emo44.gifשנה טובה לכולם../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

תהנו היום, ותשמרו על עצמכם
במיוחד בכבישים..

חג שנה אזרחית אם כבר........

סילבסטר = יום הולדתו של ישו הנוצרי ! אלה אם כי אתה נוצרי אז - חג שמח!

הסלבסטר זה יום הולדת של ישו

הסילבסטר הוא תאריך בו נולד ישו היהודי - שהתנצר ורשם את הברית החדשה, ומאז מבחינת הנוצרים החל העולם- לפני 2005 שנה, לפי היהדות - שזה לפי התנך זה היה 1500 שנה נוספים, כלומר שנת 3500 ומשהו עכשיו. אך אין זה נושא הפורום אז חבל על הוויכוח.

אוקיי אוקיי אני לא מתווכחת

וזה באמת לא הנושא של הפורום.... הנושא הוא הטופ מודל הבאה ואני עדיין בבאסה שהעיפו את שרה

אז מי נולד בחג המולד?.. שי גבסו?

סילבסטר הוא יום מותו של איזה אפיפיור אחד בשם סילבסטר, שהיה אפיפיור במאה השלישית או הרביעית. ואף אחד לא חוגג את זה בגלל האפיפיור סילבסטר אלא חוגגים את תחילת השנה האזרחית החדשה, גם בארץ וגם בחו"ל. רק בארץ משום מה קוראים לזה בשם סילבסטר, בכל שאר העולם זאת פשוט השנה החדשה.

זה לא חג! הנה הסבר-

בעולם כולו, נוצרים ולא נוצרים מציינים את המעבר בין ה- 31 לדצמבר ל-1 בינואר בגלל תחילת השנה החדשה, ולא כ"חג" דתי. מאיפה בא השם סילבסטר? היה אפיפיור מתישהו במאה ה-3 או ה-4 שהשם שלו היה סילבסטר (אגב, לא זוכרת איפה קראתי, אבל כנראה שהיו כמה וכמה אפיפיורים שקראו להם סילבסטר). עכשיו- בנצרות, לכל תאריך בלוח השנה יש "קדוש" שמיוחס לו, אני מניחה שבדרך כלל יש סיבה מסויימת למה קדוש מסויים קיבל את התאריך המסויים. ככה למשל, ילדים שנולדים לפעמים מקבלים את השם של הקדוש של אותו היום, ואם לא, אז אני יכולה לספר למשל, שגרתי בצרפת והילדים שם היו מן הסתם חוגגים את היום הולדת שלהם, אבל גם מציינים את ה"יום שלהם", שהכוונה הייתה שאותו תאריך זה היום של הקדוש ששמו כמו השם שלהם. דוגמה שאולי יצא לכם לשמוע עליה- ה- 17 לאפריל, אם אני לא טועה, הוא היום של פטריק הקדוש שהיה אירי שעשה כל מיני דברים טובים לאירלנד (למשל, אם אני זוכרת נכון, קשור בו סיפור שמסביר למה באירלנד אין נחשים), ובגלל זה בכל שנה ב- 17 לאפריל יש חגיגות גדולות באירלנד לכבוד ה"סיינט פטריק'ס דיי". ה- 31 בדצמבר הוא היום של הקדוש סילבסטר, כי זה היום שהוא נולד או מת, אני לא זוכרת איזה מהשניים, אבל זה כל הסיפור. בגלל זה נדבק לחגיגות של השנה החדשה השם "סילבסטר", לא בגלל איזה חג נוצרי, ואף אחד לא חוגג את סילבסטר אלא את השנה החדשה, גם אצלנו וגם בעולם הנוצרי. באמת מוזר שרק בארץ משתמשים בשם "סילבסטר", ולא בשום מקום אחר בעולם, בכל מקום באמת רק קוראים לזה חגיגות השנה החדשה- "new year's eve" וכו'. יש מבינה?

עדידי15

New member
נראה לך שאני אקרא את כל זה

וזה לא חג לא הייתה לי מילה אחרת לציין את זה

purple rain2

New member
שנה טובה../images/Emo70.gif שנה טובה../images/Emo70.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo8.gif

למעלה