אנשים טובים, :)

Merlin194

New member
אנשים טובים, :)

אני חדשה בפורום, ואני משתתפת שקטה, מדי פעם קוראת הודעות. לפני מספר חדשים חזרת לילדות (באמת ילדות, גיל 4! ) והתחלתי לאסוף פרקים של מסע בין כוכבים הדור הבא. אני כבר בעונה שישית ועמוק עמוק בבוץ. מה שנקרא... אתמול ראיתי את הפרק החותם את עונה שישית, ואני לא מאמינה כמה פעמים צריך להרוג את לור המעצבן הזה.... בכל מקרה, מספר שאלות, אולי תעזרו? 1. מה משמעות השם lore והאם למושג data-lore יש משמעות כל שהיא? 2. שמעתי שיש ספרי סטאר-טרק הדור הבא, לא כלם תורגמו לעברית, חיפוש מקרי הביא את הספר אימזדי, האם הספר קיים בארץ? האם אוכל להזמין אותו? (אנגלית, עדיף..האמת...) שמעתי שזה צמד ספרים או משהו כזה..הכל נורא אפלולי, אולי מישהו ישפוך אור? 3. איפה ניתן להשיג (תל אביב, לא בעיה....) אבל מעדיפה שלא מאמזון........... 4. סתם מסקרנות. מה זה ה.1 אחרי התאריך..... XXXXX.X? nמחכה לתשובות בכליון עיניים מג.

EBow

New member
תשובות (לפחות בחלקן)

1. Lore פירושו 'תורה' באנגלית, או חכמה שמועברת באופן מסורתי מפה לאוזן (תלוי בקונטקסט). עד כמה שידוע לי (ולאחר חיפוש במספר מילונים), אין מילה או ביטוי באנגלית שנקרא 'Datalore' או 'Data-Lore' ולהערכתי זו המצאה של כותבי הפרק. אני משער שכוונתם הייתה ליצור מעין ניגודיות בין שתי הדמויות ע"י שימוש בשמות של שתיהן אחת לצד האחרת. מן הראוי לציין ש-Data פירושו 'נתונים' או במובן אחר 'נתונים יבשים', כלומר מידע אובייקטיבי שאמור לשקף את המציאות ללא נטיות לכאן או לכאן, בעוד ש-Lore הוא מידע שעשוי להיות אפוף מסתורין ואינו בהכרח נאמן למציאות, הואיל והוא הצטבר במהלך דורות רבים ובכל מקרה אינו מדויק לחלוטין כנראה. זו לדעתי אנלוגיה לניגודיות בין דמויותיהם של Data ו-Lore, כאשר האחת מייצגת נטייה לאובייקטיביזם ומחקר נטול משוא-פנים והאחרת מערבת רגשות ותחושות (כשם ש-Lore הוא האנדרואיד בעל הרגש). 2. שמעתי על הספר 'אימזדי' וגם על העובדה שתורגם לעברית, אם כי מעולם לא קראתי אותו באף אחת מהשפות (ולא שמעתי שהיו לו שני חלקים). אבל בכל מקרה - כן, יש מספר ספרי הדור הבא (וגם מספר ספרים מהסדרות האחרות) שתורגמו לעברית, מרביתם בהוצאת 'שלגי', כמו למשל 'כוכב הפיראטים', 'מסיכת החוכמה', 'שומרי השלום' ועוד כמה וכמה (מאמר שכתב אלי אשד יחסית לא מזמן מפרט עוד על הנושא). אני מניח שאפשר לנסות להזמין את הספר (או ספרים נוספים) דרך חנויות ישראליות באינטרנט כמו dbook או סטימצקי. 3. נראה לי שעניתי עליו ב-2. 4. יש כל מיני הסברים לגבי המשמעות של ה-Stardate בכלל ולגבי הספרה האחרונה בפרט. מתוך מה שקראתי ב-Memory-Alpha, הספרה האחרונה אמורה לייצג עשירית מיממה של 24 שעות, אבל זה סותר השערה אחרת שלפיה כל 1000 יחידות של הספרה האחרונה אמורות לייצג שנה בזמן הסדרה.

לא ידעתי שזה פירוש השם lore../images/Emo63.gif

מגניב! כל יום לומדים משהו חדש...

sysiphus

New member
ראוי לציון שזה לא פירוש שמו של לור

כלומר, זו אכן משמעות המילה האנגלית lore, ללא ספק. אולם זה אינו בהכרח פירוש שמו של לור, האנדרואיד. ייתכן והוא קרוי באמצעות המילה lore, ייתכן גם וכוונתו של סונג הייתה לקרוא לאנדרואיד "לור" בשמו של השמרטף החייזר שהיה לסונג כשהיה קטן... למרות שקשה להאמין שנעשה שימוש במילה הזו בלי שהתסריטאים במקור רצו שתהיה לזה איזשהו משמעות סימבולית, אבל היא עד כדי כך נחבאת אל הכלים שקצת קשה למצוא אותה...

Merlin194

New member
אוי תתפלא כמה משמועיות סימבוליות יש

לתסריטאים שכותבים את הסדרה... בקולנוע אומרים שלכל דבר יש סיבה, וברגע שמפענחים את הסיבה החוויה הקולנועית מעצימה. כל הקטע מאחורי סטאר טרק זה להעמיד את האנושות מול עצמה על כל חולשותיה ומעלותיה. הדמות של דאטה היא תזכורת מתמדת כמה אנחנו בני האנוש, מלאי מזל שיש לנו את מה שאנחנו לוקחים כמובן מאליו. רגשות. (כפרה עליו, גורם לי לבכות :) ) יש פרק מעולה בסוף עונה שישית שבו רייקר חושב שהוא משתגע, ומעמידים אותו מול מכשיר כזה שמייצג רגשות שונות בתוכו, סתם הוא בחר את טרוי כרגש, דאטה כהגיון ופיקארד כאומץ? לא נראה לי..... זה סימבוליזם, וזה עושה את כל הפרק... (יש שם קטע אדיר שהם מתארים אירוע מסוים מנקודת ההתרחשות של כל אחד מהרגשות האלה. ם כל הערכה שיש לי לדמות של רייקר, יכולת המשחק של פרייקס בעונות הראשונות, הייתה פחות או יותר בעווית של העין הימנית שלו, פה הוא ממש התעלה על עצמו....) סליחה על הנאום, ישב לי בבטן. Meg out. :)

subatoi

New member
למה?

אם זו המשמעות של המילה, אז למה זה נחבא כ"כ אל הכלים? זה כמו המשמעות של השם של דאטה. זו משמעות. זה שהפירוש של המילה לא מוכר לנו כמו הפירוש של data, כי זו לא מילה שבשימוש כ"כ, זה עושה את זה קצת תלוש (בהנחה שזו היתה כוונתך)? גם לשם של הצאצא של דאטה, לאל, יש משמעות, למרות שאפאחד מאיתנו לא היה יודע אותו אם לא היינו קוראים איפשהו שזה אומר "אהבה" בהודית (או משהו כזה). אז זה אומר שזה תלוש? וחוצמזה, קפטן קירח (אחד מהם
) אמר פעם "תשוקתו של ד"ר סונג לשמות מוזרים אינה יודעת שובע", או משהו כזה, בזמן אחר ובמקום אחר...

sysiphus

New member
תראה...

כל מה שאמרתי בעצם הוא שמדובר בפרשנות. זה לא קאנון (כי זה לא נאמר און-סקרין) ואני גם לא מכיר ראיון או ספר עם מידע על הסדרה שבו מוסבר "מדוע קראו ללור בשם זה?". המשמעות נחבאת אל הכלים כי היא לא ברורה מאליה. המשמעות של השם "דייטה" היא קצת יותר חדה. הנה לך משמעות לשם "lore": אולי סונג קיווה שהאנדרואיד החדש שבנה ילמד ויכיל בתוכו את כל הידע וההבנה האנושית - יבין את משמעות הקיום האנושי ויאגור כרכים אדירים של של חוכמה אנושית - lore. ההסבר הזה הוא לא טריוויאלי וגם שלי מצוץ קצת מהאצבע כי לא עבדתי עליו הרבה, אבל הוא אפשרי במידה כזו או אחרת של סבירות, כמו כל הסבר אחר, כל עוד אין הסבר קאנוני חד וברור. ורק נקודה אחת קטנה - השם "לאל" מוסבר און-סקרין ע"י דייטה עצמו. אהבה בסוואהילי או בסנסקריט. אני לא זוכר. צריך רק לקרוא את הכתוביות... לא יותר מזה...

subatoi

New member
אה, אז תגיד שהתכוונת

מבחינת הקאנון. ברור. ולגבי לאל - וואלה. הזכרון כבר לא מה שהיה פעם

Merlin194

New member
איש מאוד נחמד.

קראתי את המאמר של אלי, וכתוב שהספר אינו תורגם לעברית. בסטימצקי חיפשתי, אין. לכן שאלתי אם מכירים מקומות פחות..הממ...מוכרים. האם יש למישהו להשאיל? אני מבטיחה פרס לעונה...(אני נואשת, הספר הזה מסקרן אותי כל-כך, תהרגו אותי למה... מג.

oblique

New member
TADA TADAM יש לי את IMZADI2

את 1 אין לי ואני מבטיח לך שזה לא ספר איי איי איי ו (2 כלומר את 1 לא קראתי)כן הוא באנגלית אלא מה? בכל מקרה אני אוכל להשאיל לך אותו בתאום מראש של שבוע. מה הפרס? מטיל לטינום כבוש זהב אחד? צרי קשר איתי במסר אישי...

kinspirit

New member
אימזאדי 1

הספר הראשון הוא פשוט יצירת מופת לכל מי ששומר אמונים לזוג טרוי ורייקר (מי שלא אהב אותם ביחד לא יתחבר לספר כי הוא מתמקד בסיפור האהבה שלהם על גבי שלושת מישורי הזמן). קראתי אותו בנשימה אחת ואפילו עכשיו, איזה 6 שנים אחרי שקראתי אותו, אני עדיין מחשיבה אותו כאחד הספרים שיותר נהנתי לקרוא. הספר השני הוא ספר המשך לכל דבר - סתם חיפשו מה לכתוב כדי להמשיך ולהרוויח כסף מהעניין. הוא לא מגיע לקרסוליים של הראשון (מה גם שמכניסים לספר השני את וורף כבן זוג של טרוי ואני אישית הייתי מאוד נגד הסוגיות שלהם בסדרה). אני זוכרת שראיתי גרסה של שני הספרים ביחד בכריכה קשה בסטמצקי לפני איזה שנה, אולי עדיין יש שם. אם לא אכפת לך למצוא יד שניה אני ממליצה לך לחפש בחנות הלפר, את יכולה אפילו להרים לו טלפון ולשאול אותו אם יש לו את הספר. יש לו שם מגוון די גדול של ספרי מסע בין כוכבים, ונראה לי שיש סיכוי טוב מאוד שתמצאי שם את הספר באיזה 10 ש"ח בלבד. וכמובן שבאנגלית, לא שמעתי אפילו שזה תורגם לעברית (ובכלל, אם תשאלי אותי, עדיף לקרוא דברים כאלה בשפת המקור ובלי תרגומים עילגים למושגים שמוכרים לנו כל כך טוב מיקום מסע בין כוכבים).

kinspirit

New member
לא ממש זוכרת

אבל בטח בקניון עזריאלי או רמת אביב, בהתחשב בעובדה שאלו שני הקניונים שביקרתי בהם בשנים האחרונות.

CaptainOok

New member
אם את כבר בקטע של ספרים...

הרשי לי להפנות אותך לשרשור מלפני כ-3 שנים (OMG, has it been that long...
) עם המלצות על ספרי Star Trek. גם אני המלצתי שם על שני הספרים היחידים שקראתי

subatoi

New member
"Bless you, my child."

"The world needs more people like you." (Herbert & Kay, Far Beyond The Stars) ( פתאום באו לי הציטוטים לראש
)

zulti

New member
אז ככה...

1. הפירוש המילולי לשם LORE כבר ניתן. תסיקי מזה מה שאת רוצה. כמו שנאמר, אני לא מכיר מונח שנקרא Data-Lore, סתם שני השמות של האחים. 2. יש *המון* ספרי סטאר טרק באנגלית. עשרות רבות מאוד. לא הייתי טורח לחפש את אלה שתורגמו, כי כולם רעים. אם את רוצה - הספרים של פיטר דיוויד נחשבים לטובים מאוד. המומלצים - Imzadi, Q-Squared, הספרים שנכתבו על הסרטים השונים (כולם מוסיפים המון לסרטים). 3. אני מציע לך, גם מטעמי נוחות ובטח מטעמי מחיר לא להזמין את הספרים האלה. חכי לכנס הגדול הבא (כנס עולמות בפסח) ותקני שם את הספרים. כל ספר כזה ימכר שם במשהו כמו 10 שקלים. אם תזמיני מאמאזון או משהו כזה, המחיר על הספר הוא 6$ (וזה בלי עלויות המשלוח). 4. לא הייתי מחפש יותר מידי משמעות ב- star dates. למיטב ידיעתי, המציאו את זה סתם ורק אחר כך ניסו להדביק לזה איזושהיא משמעות. אפשר לקרוא על זה יותר בוויקיפדיה כמובן. http://en.wikipedia.org/wiki/Stardate

zulti

New member
הכנס הבא יתקיים בחוה"מ פסח

כנס "עולמות". במדיאטק חולון אם זכרוני אינו מטעה. עקבי אחרי הפורומים, כשהאירוע יתקרב תופענה הודעות על כך.

למעלה