אנשים, יהיה או לא יהיה שלום עולמי?

Mayaz01

New member
לא יהיה

בדיוק כמו שחיות תמיד יריבו על טריטוריה, בני אדם תמיד ילחמו על שטח ושטויות כאלה (המזרח התיכון, למשל). וגם בלי הטריטוריות תמיד איזושהי מדינה תמצא איזושהי סיבה לתקוף מדינה אחרת ו... בקיצור, אין מה לעשות, זה טבע האדם, תמיד תהיה מלחמה איפשהו.
אה, ואני לא מהפורום, סתם הגעתי לפה וראיתי את השאלה הזאת אז עניתי

אז תצטרפי חח... האמת גם אני חושבת שלא יהיה של

שלום מעצם העובדה שאנחנו בני אדם עם דיעות שונות ולעולם לא נסכים על כזה מכלול ענק של דברים שאמור להביא שלום...

אני ממש לא מסכים

חיות תמיד יריבו על טריטוריה, נכון, אבל האדם הוא יצור תבוני שמסוגל לשלוט ביצרים שלו, כן, גם ביצר המלחמה. חיות מזדווגות בפומבי, בני אדם (רובם לפחות) לא עושים את זה. זה גם יצר, האדם שולט בו ומגביל אותו ואלה שלא מסוגלים לשלוט בו (אנסים וכו') הם מיעוט והחברה מוקיעה אותם. לבני האדם יש את הכוחות להגביל את היצר שלהם להילחם, הם פשוט לא טרחו להשתמש בהם וזה מה שהוביל אותנו לעולם שנמצא במצב מתמיד של מלחמה כאשר אם צד אחד מחליט שהוא מפסיק הוא לוקח בחשבון שהוא ירמס. כתוצאה מכך השלום העולמי רחוק מאיתנו מאוד (הוא דורש הסכמה עולמית ותהליך ארוך) אבל הוא אפשרי. כל מי שאומר שהוא אינו אפשרי וקורא לי נאיבי, בעצם פוסל, מעכב ובולם את הרעיון הזה שלדעתי הוא הכרחי לחיים טובים בעתיד.

סיר חע

New member
כל עוד יהיה יותר מבנאדם אחד עלי אדמות,

לא יהיה שלום עולמי.

noamgk

New member
גם אני חשבתי על זה כשקראתי את הדיון...

ועלה לי לראש הציטוט הזה של הרב קוק: "מי שאמר עלי (י. ח. ברנר) כי נשמתי קרועה, יפה אמר. בוודאי היא קרועה. אי אפשר לנו לתאר בשכלנו איש שאין נשמתו קרועה. רק הדומם הוא שלם, אבל האדם הוא בעל שאיפות הפכיות, ומלחמה תמיד בקרבו. וכל עבודת האדם היא לאחד את הניגודים שבנפשו על ידי רעיון כללי, שבגדולתו וברוממותו הכול נכלל ובא לידי הרמוניה גמורה." אבל זה כי אני בייני"ש...

למעלה