זה מה שמצאתי בעמודים הבאים::
קו-פיפי למתחיליםו נשםםם ו 22:16 | 04/11 אז ככה לפני הכל: קו-פיפי הוא המקום הכי יפה שיצא לי להיות בו בנתיים. פשוט גן עדן. מ-ד-ה-י-ם. הנה כמה טיפים שאספתי שם: קודם כל: אם אתם מגיעים לפיפי דרך פוקט, אל תגיעו לפוקט אחה"צ, כי אחרת תאלצו לבלות שם לילה מיותר (המעבורת האחרונה לפיפי יוצאת מוקדם). לאלו מכם שמגיעים במעבורת-אוטובוס-מעבורת מקו-סומוי/פנגן: בעצירה בקראבי, מנסים למכור לכם מלונות, אל תתפתו. מה שאתם רואים בתמונות זה לא מה שאתם מקבלים, חברה שלי ניסתה ונפגעה. הלאה, כשמגיעים לאי, יש מלא חאפרים שמציעים לכם בתי מלון מתוך קלסרים, אל תחשבו עליהם אפילו. קו-פיפי הוא אי מאד יקר יחסית לאיים בצד השני של היבשת קחו בחשבון שהכל יעלה פה יותר, אבל עדיין אפשר למצוא בו מקומות זולים וסבירים (הכל שאלה של עד כמה בא לכם להתחפש). יש מקומות יקרים (באזור 2000 באט ללילה), בינוניים אבל אחלה (מים חמים, ניאגרה, מזגן, טלוויזיה) באזור ה- 700, ויש חושות לטיילים גם ב- 200 באט. קחו בחשבון שבעונת השיא (נובמבר -מרץ המחירים עולים)... יש בפיפי מלא מקומות מדהימים, המלצה שלי - רק בטונסאי. יורדים מהמעבורת, וליד ה- 7-11 (מצד ימין) יש שביל עפר, שמגיע למפרץ (עובר ב- PRINCESS) ומשם אפשר להגיע לכל מקום על המפרץ ברגל. (קחו בחשבון שאין כלי רכב ביכלל בקופיפי). אני לא מכיר הרבה מקומות, אבל מה שאני מכיר: 1. PRINCESS, מדהים, גם אם מציעים לכם חדרים יותר יקרים, דעו, שכולם בסופו של דבר (פרט לסוויטות) הם אותם חדרים בדיוק, גם אם הם בונגלוס, וגם אם הם בשורה של חדרים(זה רק המיקום שמשתנה). כמו כן, יש כמה חדרים שטוענים שיש בהם רעש, ולכן מקבלים עליהם מחיר יותר טוב: אנחנו לא הרגשנו שום רעש. משתלם לקחת אותם. יש מים חמים מזגן ועוד הרבה פינוקים (כולל ערוצי סרטים), אבל הדובדבן הוא הבריכה שיש שם. כמו כן, אנשים חושבים שבגלל שהמקום יעני יוקרתי אין מצב להתמקח. אז קבלו תיקון, תתמקחו כאילו אין מחר. אנחנו הורדנו אותם ב- 900 באט (ללילה). 2. קאבאנה, אני לא יודע עליו הרבה רק שהוא אחלה. 3. CHARLIE, אחלה של מקום, אבל: יש להם מעט מאד בנוגלוס עם מים חמים. ולכן הם משתמשים בטריק: אומרים לך, תהיה לילה אחד במים קרים ומחר נעביר אותך למים חמים, כמובן שאתה מתחייב בשביל זה לכמה לילות, ואז יום אח"כ הם אומרים לך שכל החדרים מלאים, אבל אתה כבר התחייבת ושילמת. אנחנו תפסנו אותם ממש ברגע האחרון. אם מים חמים חשובים לכם (ולפי דעתי להתקלח בערב לא כיף במים חמים) היזהרו מהטריק המלוכלך.... 4. מעט לפני ה- PRINCESS (כשמגיעים מה- 7-11) יש מקום שנקרא PHI PHI INN. הוא לא על הים, וזה בניין, אבל יש בו הכל והמחירים באזור ה- 800 ללילה. ויש עוד הרבה מקומות שם, שפשוט לא יצא לי להכיר. הגיעו מוקדם ותחקרו... קופיפי הוא אי קטן וכנראה בגלל זה הכל שם קרטל. כל המחירים יהיו אותו דבר בדיוק בכל מקום: החל בצלילות יומיות, וכלה במחיר לקילו כביסה. לא תמצאו מישהו שישבור את המחירים האלה. למרות שהוא אי קטן, יש בו מלא מה לעשות (קופיפי הוא בעצם שני איים: DON ו- LAY, כשכל המלונות והמסעדות הם ב-LAY .DON הוא שומם לחלוטין, לא גרים בו אנשים, אבל הוא מקום מדהים שחייבים לראות - פירוט מיד): -צלילות - האי הוא גן עדן לצוללנים, ולכאלה הרוצים ללמוד. לא עושים יותר מידי בעיות עם הרשיון. צוללים בעיקר מסביב לאי, ובאזור... -טיול ל-פיפי ליי - אל תתפתו לקחת את הטיול ליום שלם, זה מיותר לגמרי. קחו טקסי בואט, שלמו לו 300 לאדם ל- 3 שעות, והוא ייקח אתכם כבר לפי פי ליי.. המקום הכי מדהים שיש. זה כולל שנירקול וכולל את מאיה ביץ', ואת הלגונה ששכחתי את שמה, זאת עם ההד. שלא תעיזו לפספס את השלוש שעות המדהימות האלה. אם יש לכם מספיק זמן, יש מקומות בצפון PHI PHI DON שטוענים שהם יפים. - עלו ל- VIEW POINT - השקיעה מדהימה. דבר אחרון: אין יותר מידי מעבורות בין קופיפי לפוקט כל יום, יש באזור ה- 3 לכל כיוון. אל תיקחו סיכונים איתם, לפעמים הם מתעכבות, אם יש לכם טיסה לתפוס, וודאו שלקחתם מספיק זמן מראש (לנו לקח כמעט שעתיים וחצי להגיע לפוקט, ואח"כ עוד שעה לשדה"ת). מקווה שהטיפים שלי יעזרו.... - - כפרות עלי -