אנשים יקרים-שאלות לי על סין בשבילכם

guanyin

New member
אנשים יקרים-שאלות לי על סין בשבילכם

מישהוא יודע מתי מתחיל סימסטר האביב הבא עלינו לטובה בסין? הוא מתחיל בכל הערים באותו התאריך? ומישהוא יודע איך איך מגיעים ברכבת מהונג קונג (או הפזורה) לקונמינג? אין לי מושג מאיפה הרכבת יוצאת... ומישהוא גם במקרה יודע אם אפשר לקנות בהונג קונג כרטיסי רכבת בתוך סין? ובימים האחרונים של חופשת ראש השנה הסינית, סוכנויות הנסיעות בהונג קונג עובדות? תודה רבה - תזכו לחיים ארוכים! אMור וחבורתו: בבקשה אל תתנגחו בי על זה ששאלתי גם בפורום ה"מתחרה" אבל אני רוצה לקבל כמה שיותר תשובות מכמה שיותר אנשים. מקובל? יופי!

אMור

New member
פורום מתחרה? ../images/Emo46.gif נחסום אותך כאן

אין פורום מתחרה, יש משלים. את לא מעודכנת... @ סמסטר אביב - אין לי מושג, נברר @ יש רכבת מלו-הו, שנז'ן כמעט לכל יעד בסין, נבדוק @ סוכנויות הנסיעות עובדות כולן, הספרינג פסטיבל זה המאני-טיים מתי את מגיעה? אה, ו...טחינה היונה הלבנה - לא קרוואן - תתקבל בברכה, אנחנו
י טחינה, בטח כבר היספקת ללמוד... בדיוק היום נגמרה לי הטחינה. 2 קילו חומוס מחכים למסיבה מחר...

guanyin

New member
אני באמת לא מעודכנת...

ככה זה כשרואים אינטרנט פעם בשבועיים. אם לו הו זה Luohe, אז באמת יש רכבת, והיא לוקחת "רק" יומיים. איזה מחשבה מעודדת. אולי באמת כדאי לשנס מתניים ולקחת טיסה... בעעעעעעע... אתה יודע אם אפשר לקנות כרטיסי רכבת סיניים בהונג קונג? אני אביא את הטחינה אם אתה תכין את החומוס, אבל בבקשה בבקשה בבקשה בלי כוכבי כוכב נולד בתור מוזיקת הרקע (כבר עדיף וו אי ני למיניהם)! אז נתראה בפברואר (מתישהוא...)

guanyin

New member
ועוד משהוא:

רק עכשיו קראתי על השינוי במדיניות הויזה לישראלים! הכצעקתה????????? זה באמת נכון? בטוח בטוח בטוח??? כבר אי אפשר לפברק ויזת עסקים לחצי שנה או שנה? אם ככה אז אולי כדאי לי כבר להוציא ויזת תייר לחודש בארץ, ואז להפוך אותה לויזת סטודנט ברגע שאני מתחילה ללמוד... כאילו - WTF????

אMור

New member
OK, קצת תשובות:

@ סמסטר האביב מתחיל כשבועיים לאחר חופשת ראש השנה הסיני. התאריך המדויק משתנה ממוסד לימודי אחד למשנהו - אנא בררי עם האונ' הספציפית שלך @ תשובת סוכן הנסיעות שלי בהונג קונג לסוגייתך, כדלקמן: "Sorry, in Hong Kong, we only can buy HKG-SHA, HKG-CAN , HKG-PEK only "those from Shenzhen - Kuming, can buy in the train station !! @ לגבי הויזות - אכן זהו המצב כרגע, אך עשוי להשתנות השד יודע מתי... אם את הולכת ללמוד כדת וכדין בסין, אזי סוגיית ויזות התייר אינה רלוונטית. צאי מהארץ עם ויזת תייר 2 כניסות (שזה בעצם ל- 60 יום) וכשתגיעי לכאן (שם, בשבילך), שני את סטטוס הויזה בהתאם עם האישורים והמסמכים המתאימים. @ תביאי טחינה - יהיה חומוס. mei-wen-ti

guanyin

New member
mei wen ti?

אני עדיין לא יודעת סינית (לצערי...). טוב - אחרי שראיתי את מס' השעות שלוקחת הרכבת (אם אכן לוהו זה LOUHE), ואת המחיר, נראה לי כבר שלהחזיק אצבעות ולפנטז על דילים של טיסה זאת אופציה רבה יותר ריאלית (וחביבה). אני ממש מקווה (לטובת הסינים כמובן) שמצב הויזה יפתר ובהקדם, כי גם לי יש כמה חברים נתניתים!
בכל מקרה - ויזת סטודנט היא לא ממש משאת נפשי, בגלל שהיא מסתיימת בסוף הסימסטר. אולי אפשר להמיר אותה אח"כ לויזת תייר עם הארכה, אבל מי יודע... בכל מקרה - ממש ממש תודה! ואם תסדר לי זיתים ירוקים, אני אסדר לכולם שקשוקה!

אMור

New member
LuoHu

וטיסות באמצ"ש זולות מאוד. אין טעם ל- 20 שעות רכבת, באמת שלא... אגב - mei wen ti = No problem

guanyin

New member
@@@

אז בדקתי שוב (לפי הלוהו המאונגלת) ואין בכלל רכבות... אווווווווווווווף, סינים ארורים...

guanyin

New member
עוד כמה שאלות:

1. אז מה נסגר עם התאריכים של תחילת הסמסטר באוניברסיטה? יש כאן אולי איזה סטודנט שיוכל לענות? 2. השאלה המקורית יותר: אני יודעת שיש הכל בסין, אבל האם הכל כולל גם עדשות מגע חד פעמיות? המספרים של העדשות הולכים כמו בארץ? ואם כן - אני פשוט יכולה לגשת לאופטומיטריסט הקרוב לביתי ולבקש ממנו?

gao xing

New member
גם עדשות חד פעמיות יש בסין!

אני אומנם לא משתמשת בעדשה חד פעמית אלא חצי שנתיות עם צבע ומספר. המחיר הוא 200 יואן לזוג (הבנתי שזה חצי מהמחיר בארץ). וזה זמין בכל מקום. לעיתים דורש המתנה של יומיים במידה ואין את המספר.

למעלה