אנשים יקרים,
! (גיאומטריה)

ויקי16

New member
אנשים יקרים, ../images/Emo53.gif ! (גיאומטריה)

או קיי... לפני שאני אשתגע, בבקשה בבקשה בבקשה שמישהו יעזור לי לפתור שאלה מספר 1, מבחן 30, מתוך הספר מבחני מתכונת במתמטיקה לתלמידי 5 יח"ל של גבי יקואל... הייתי מצרפת את השאלה...אבל אני ממש לא מסתדרת עם להכין את זה בוורד...
אז אם למישהו יש את הספר, בבקשה תעזרו לי ... תנו רמז...כיוון...משהו... אלפי תודות מראש,

arcsinus

New member
תשובה.

במידה ועדיין יש לך שאלות לגבי הפתרון, שאלי בבקשה. 5 5 5 5 5

ויקי16

New member
כן רון!! אשמח אם תוכל לעזור לי...

ואני בינתיים אנסה את השאלה שצירפת קודם
תודה מראש

ויקי16

New member
נכון שעדיף להקליד...אבל אני לא

מסתדרת עם וורד...יקח לי שעתיים להכין את הקובץ... אז עדיף אם כבר, לשבת ולנסות לפתור במשך השעתיים האלה...

arcsinus

New member
תשובה.

במידה ועדיין יש לך שאלות לגבי הפתרון, שאלי בבקשה. 5 5 5 5 5

ויקי16

New member
המון תודות!! או.קיי..אז בעיקרון,

את הנקודות החשובות המובילות אל הפיתרון ידעתי קודם... הבעיה שלי היא שלא הבנתי למה שורש של רדיוס בריבוע ועוד הרדיוס חלקי תשע, נותן רדיוס שורש עשר חלקי שלוש... יש פה איזה משהו שאני לא יודעת/לא מבינה... תודה מראש לכל המנסה להסביר,

תיקון לפתרון שלך

ל arcsinius , יש לך טעות באחד השלבים, האם אתה מעוניין לחפש אותה בעצמך ?
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

arcsinus

New member
לויקי ורון.

ויקי: מכנה משותף: r² + r²/9 = (9r² + r²)/9 = 10r²/9 נוציא לזה שורש ונקבל: r * sqrt(10)/9 רון: הטעות היא במשוואה: AE * EF = AO * OB תיקון: AE * EF = OE * EC ויקי לתשומת ליבך. במידה ועדיין יש לך שאלה לגבי הפתרון, שאלי בבקשה. 5 5 5 5 5

צר לי arcsinus ...

אבל עדיין המשוואה שלך איננה נכונה. משפט המיתרים הנחתכים מתייחס לעיגול כולו ולא למחצית העיגול !

ויקי16

New member
תודה...אם אני לא טועה, אז

כשרשמת, שכחת לרשום שה r הוא בריבוע..., ואני פשוט קראתי את הפיתרון שלך, בלי לחשוב, ולכן משהו לא הסתדר לי... עכשיו ברור! |תודה!!|

ויקי16

New member
אני והשאלה הזאת לעולם לא נסתדר!!

נתקעתי שוב....
אני פורשת... תודה לכל מי שניסה לעזור

לויקי

דבר ראשון זו באמת שאלה קשה... בבגרויות השאלות קצת יותר קלות. אבל לפני שאת מרימה ידיים, קחי את הפתרון של arcsinus , ורק תציבי נכון במשפט המיתרים : AE·EF = CE·EG (סימנתי ב G את הקצה השני של הקוטר שמתחיל ב CO ).

למעלה