אנשים, מה קורה?????

אנשים, מה קורה?????

למה בכל העמוד הזה יש רק איזה שתי הודעות חדשות, או משהו כזה? צריך לכתוב עוד!!! תמצאו נושאים ודברו עליהם, צריך למצוא נושא ממש מעניין שכולם יכתבו בנושא. אז אני בעד לעשוות תחרות השבוע לנושא על צמחונות\טבעונות הכי מעניין

Neta558

New member
לא צריך תחרות בשביל זה...

אתה יכול פשוט לפתוח פה הודעות בנושאים שמענינים אותך, בתקוה להעיר קצת את חברי הפורום, שבזמן האחרון באמת נדמה שהם נכנסו לתרדמת חורף קלה
...

דורון ק

New member
אז הנה הודעה../images/Emo26.gif

כבר העלתי את זה-למה המאמר "חלבון מלא מן הצומח" עדיין במאמרים? למה שאנשים יאמינו ויקראו מיתוסים כגון זה,ויראו את התזונה הצמחית כמשהו מסובך? גם המאמר על קבוצות המזון לוקה מאוד... בכלל המאמרים בנושאי תזונה של אנונימוס לוקים ביותר,אבל במיוחד אלו.

Neta558

New member
אבל לא כתבת למה...

כתבת שהם רווים במיתוסים, אבל לא פרטת על מה בדיוק אתה מדבר. אני אשמח אם תרחיב ותתקן, כדי שנוכל ללמוד
בינתיים אני אסמוך על מילתך ואוריד את המאמרים
נטע

דורון ק

New member
ממרתפיו וימיו החשוכים של המדע

מחוסר זמן-ארשום בקצרה: נרשם במאמר כי יש צורך בשילוב מאכלים על מנת לקבל "חלבון מלא" המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות(הכרחיות) כביכול. מיתוס זה עדיין שורר בהיבט הציבורי באופן ניכר,מה שהרבה אנשים לא יודעים: -מחקר אשר נערך ב-1914 מצא כי עכברים גדלו טוב יותר על ידי שילובי צמחים או על חלבון מן החי מאשר על חלבון צמחי. -בשנות ה-70, בספר Diet For A Small Planet טענה פרנסיס מור(אם זכור לי נכון השם), על פי מחקר זה!! כי על מנת למנוע מחסור בחלבון יש לשלב צמחים בתזונה לקבלת "חלבון מלא"-הספר היה מלא בתיאורים שונים לגבי שילובים המקנים "חלבון מלא". -ספר זה נמכר ומיתוס זה "נתפס" בהיבט הציבורי,לגבי בני אדם. אולם היא התעלמה מכך ש: צרכי החלבון של עכברים שונים ביותר מזה של האדם! למשל-עכבר דורש פי כמה וכמה יותר מתיונין על מנת לגדול פרווה! ישנם 10 חומצות אמינו הכרחיות לצרכיי העכבר לעומת 8 לאדם,חלב האם של עכברים מכיל כ-50% ח"א! בגרסה המעודכנת של ספר זה-כותבת הספר חזרה בה מהכתוב בו,ואמרה כי בנסיונה לצאת כניגוד מיתוס אחד-"בשר הוא המקור היחיד לחלבון" היא יצרה מיתוס אחר-"מיתוס השילוב". לגוף האדם יש בריכה של חומצות אמינו, קרי-אין זה משנה כלל השילוב בארוחה ספציפית כזו או אחרת. למי שזה מעניין אותו,ממליץ על הספר: Mammalian Protein Metabolism, edited by Munro HN.. London: Academic Press, 1970, Vol. IV, p. 305-386. הפרק על "FREE AMINO ACID POOLS". יש כמובן הרבה ספרים בנושא,ולא ניתן להעביר דרך ההודעה בפורום באופן רציני על הנושא. עוד פרטים על נושא זה ועל חלבון יהיו במאמר שנעלה לפורום(ואת הרי ראית אותו נטע...).

דורון ק

New member
ובקשר למאמר על קבוצות המזון

הוא מתעלם מקבוצת מזון חשובה: קבוצת הזרעים והאגוזים!

למעלה