אנשים מפורסמים עם אפילפסיה...

frusciante

New member
אנשים מפורסמים עם אפילפסיה...

זה לא נראה לכם מוזר שיש כל-כך הרבה אנשים מפורסמים עם אפילפסיה? אלכסנדר הגדול, נפוליאון, יוליוס קיסר, לואיס קרול, אגתה כריסטי, לאונרדו דה וינצ'י, צ'רלס דיקנס, דוסטויבסקי, חניבעל, אלטון ג'ון, ולדימיר לנין, אברהם לינקולן, מיכאלנג'לו, מוחמד, אייזק ניוטון, אלפרד נובל, אדגר אלן פו, פיתאגורס, צ'יכובסקי, ואן גוך. לי זה נראה מאוד מוזר!

חייםלוי

Member
מנהל
לא כל כך מוזר. חציאחוז מהאוכלוסיה

בעולם ישלה אפילפסיה. זה מספר די גדול של אנשים. על כל ההיסטוריה האנושית זה יוצא מספר מאוד גדול. מתוך כל האנשים האלה סביר שיהיו כמה וכמה מפורסמים.

שי מאיל

New member
יש הרבה כובשים גדולים עם אפילפסיה

(רגשי נחיתות?) אם יתגלה שלג'ינגיס וקובלאי חאן הייתה אפילפסיה אני לא אתפלא.

זה לא נראה לך מוזר שאין מפורסמים

עם אפילפסיה בישראל? לי כן... חומר למחשבה אה?

love410

New member
מה שקורה

עם המפורסמים פה בארץ שהאגו עובד אצלהם שעות נוספות ממי וואלה תחשבו על זה זה נכון קחו למשל את עופרה חזה ז"ל היא נפטרה מאיידס עם היא הייתה מדברת אתם יודעים כמה חולים היו חיים עם עצמם יותר טוב באמת כמו למשל על הזמרת המפורסמת שאמרו שבוע שעבר שנפטה על סמים זו הייתה ריקי גל באמת אז צחשבו על זה אנשים יקרים באמת.

אני דווקא חושבת שהם חוששים

שהפרנסה שלהם תיפגע בגלל הסטיגמה של האפילפסיה- זה מעגל קסמים שכזה. לא מדובר באנשים פרטיים, מדובר באנשים שהתדמית שלהם היא חלק מאמצעי השיווק שלהם והם תלויים בה. יחד עם זה שאני לא מצדיקה את הסתרת המחלה , יש בי היכולת להבין את המקום ממנו זה בא. מה שכן, הם מתחבאים מעולה ואני לא מקנאה בהם.

לאלה מכם שמכירים מפורסמים

ישראלים שלא נחשפו. לדעתי יש לכבד את רצונם לא להחשף ולשמור את המידע לעצמם. תודה על שיתוף הפעולה ויום נעים לכולנו

tropic

New member
וזו גם דעתי

כי כל אחד יעשה מה שהוא מרגיש לנכון עם חייו הפרטיים ועם בעיותיו שלו. ומי שלא מוצא לנכון לפרסם זאת זכותו שלו. שיהיה לכולנו המשך יום נעים להתראות

והייתי מצפה שבפורום מכובד כמו

בתפוז לא ינהגו בביריונות וימחקו את ההודעות שלי כי במקום להגן עליהם יש גם את חופש הביטוי ומה שכתבתי אינו בגדר השמצה אלא אמת לאמיתה!!!!

חייםלוי

Member
מנהל
יש פה עניין של צנעת הפרט. אם מישהו

גם אם הוא מפורסם לא רוצה לפרסם את עובדת היותו חולה אפילפסיה אין לאף אחד זכות לעשות לו אאוטינג. זכותו של כל אדם לפרטיות והאפילפסיה שלו היא בינו לבין רופאו ומשפחתו.

וישנו חוק מדינה הקובע כי לכל

אדם יש זכות לפרסם מידע כל עוד הוא נכון והרי זהו בדיוק חופש הביטוי אך כנראה שבתפוז הוא נדרס על ידך

שי מאיל

New member
אבל זה מידע רפואי

מידע רפואי עד כמה שידוע לי הוא חסוי ע"פ חוק. מה שלומכם? כמעט ואין לי זמן להיכנס לפורום

אני לא הרופא של מי שאמרתי

רק לרופא אסור לפרסם מידע רפואי אני לא רואה שהאגודה למלחמה בסרטן קופצת כל פעם שמפרסמים על מישהו עם סרטן מעניין שזה לא ככה עם אפילפסיה ומעניין למה אתם תורמים לחיזוק השליליות בזה שאתם רגישים יתר תחשבו טוב עם עצמכם למה ההגנת יתר ואם זו לא צביעות אתם עוזרים לדחוף את השד לבקבוק בזה שאתם מבדילים אפילפסיה משאר המחלות שגלויות וכששרה מפורסמת נאמר עליה שהיא חולה בסרטן זה מגביר את האמפטיה והמודעות אבל אתם בורחים ומסתתרים מאחורי צנעת הפרט כלומר אתם עדיין מפחדים ולא מוכנים להלחם

כי אפילפסיה זו לא מחלה מכובדת

איזה ילד חולה בסרטן לא יודע שיש לו סרטן? אבל ילד שיש לו אפילפסיה הרבה פעמים לא יודע שיש לו אפילפסיה ואנשים מפורסמים לא מוכנים להגיע למדיה ולדבר על המחלה האיומה הנוראית והלא מכובדת. אפילפסיה זו מחלה לא מכובדת והיא תישאר כזו עד שאנחנו נפעל אחרת, כל עוד אנחנו נשב בצד ונחכה שאחרים יגידו "יש לי אפילפסיה" לא יקרה כלום. נאה דורש- נאה מקיים. הם- הם ילמדו מאיתנו! אנחנו צריכים להוות דוגמא לכל מי שאין לו אומץ והסיבות שלו לא מעניינות אותי. מה שמעניין אותי עכשיו זה , שאמרו שאנחנו לא יכולים להביא ילדים לעולם, הבת שלי מסיימת יב' בהצטיינות ויוצאת לעתודה. מה הולך פה תגידו? המדינה הזאת השתגעה לגמרי.

ואתה שי מאי"ל למה אתה לא בשרשור?

למה אתה שמייצג את אי"ל האגודה הישראלית לאפילפסיה לא כותב כלום על מה שנאמר בחדר מלחמה? אמרו שלאנשים עם אפילפסיה לא יכולים להיות ילדים. מעניין שאין לך מה לומר... חומר למחשבה ידידי? ולמפגש שלנו תגיע או שבגלל שזה לא בירושלים אין מצב שנפגוש אותך?

שי מאיל

New member
אני בלחץ נוראי

אני בקושי מצליח להעיף מבט מדי פעם על השרשור העליון, זה הכל. אבל אני יכול לספר לכם שיוסי כבר התחיל לפעול במלוא המרץ בנושא הזה. כבר פנינו לכל מיני אנשים שקשורים לנושא. ובקשר למפגש... נשמע מעניין, אולי באמת. למרות שאני גר בגוש עציון א זה לא כל כך נוח בשבילי.

moribat

New member
יש לי הרבה מה להגיד, אבל אני יוצאת

לעבודה.בערב אגיב, זה ממש בוער בי...

ענת71

New member
את צודקת בהחלט.

צריך לשנות את כל הסטיגמה של המחלה הזאת. לצערי הרב חולפות להם השנים ושום דבר לא זז!!!

חייםלוי

Member
מנהל
לאנשים עם סרטן אין בעיה להיחשף

כשמפרסמים על מישהו שיש לו סרטן זה מן הסתם בהסכמתו. אם זה לא בהסכמתו הרי שאסור לפרסם, לדעתי. אני אשמח מאוד אם אנשים מפורסמים שיש להם אפילפסיה יסכימו להיחשף. כל זמן שהם לא מוכנים אין לנו זכות "להוציא אותם מהארון"

tropic

New member
צר לי לענות לך כך

אבל בגלל שהתופעות של התקפי האפילפסיה לא נראות נעימות לעיין והחברה הרבה פעמים נלחצת ובורחת או שהמחלה עצמה מונעת מהחולים לעשות דברים מסוימים (כמו רשיון נהיגה) אז אנשים לא אוהבים לדבר על זה ולא מעוניינים שהחברה סביבים תדע שלהם יש אפילספיה. אנשים לא רוצים להרגיש "מוגבלים" או חסרי עצמאות בגלל עניין האפילפסיה, והכוונה שלי שזה לפעמים מונע מהממונים עליך לתת לך משימות שונות בגלל הדאגה, החרדה או הרחמנות שאתה לא יכול!! ואף אחד לא תורם לחיזוק השליליות של המחלה, להפך פה בפורום אנשים הרבה יותר נפתחים ברגע שהם יכולים לשאול ולהתייעץ עם אנשים אחרים שמכירים את התופעה הזו. וכשאנחנו רוצים לשאול איזו שאלה מבלי שיכירו בנו גם זה אפשרי ותמיד מקבלים פה תשובה עם הצעה כל שהיא. וזה לא עניין של להלחם כי מי שמעוניין תמיד יכול להגיד שיש לו אפילפסיה, אף אחד לא ימנע זאת ממנו ואולי גם ירגיש יותר טוב עם זה. אך מצד שני מי שלא רוצה להגיד לא מוכרח ואם טוב לו לא לפרסם זאת, אז זאת הזכות המלאה שלו!!

למעלה