אנשים משהו מוזר קרה לי ....

אנשים משהו מוזר קרה לי ....

ברכיבה האחרונה באשתאול בעליה הממושכת נפל לי הקרנק !!!כן נפל לי הקראנק השמאלי פשוט כך . שאלתי עם למשהו קרה כזה דבר ? קודם לנפילת הקראנק נפלה לי כנראה הטבעת שסוגרת את הבורג שסוגר על הקראנק את הטבעת לא מצאתי מדובר באופניי ספישליזד ארד רוק קומפ דיסק , האם בעקבות זה ניזוק לי הציר המרכזי ? תודה למשבים המקצועיים .

בסדר כנראה הזרוע זו שלא מחוברת

לגלגליי השיניים . יש לך דעה או מידע מורחב בנושא ? תודה .

noamwax

New member
תשובה

אני לא מהמקצועיים ביותר אבל מדובר בהסבר פשוט יחסית מבחינה טכנית. שני דברים מחזיקים את הזרוע במקומה: 1. בורג אלן שמחבר בין הזרוע לציר 2. קונוס שנמצא בשני הצדדים. הכוח שמופעל על הפדל הוא מספיק כדי להוציא את הבורג ממקומו ולכן גם הוסיפו את הקונוס שנותן חוזק מוחלט בייחד עם ההברגה.זאת גם הסיבה שכדי לחלוץ את הזרוע לא מספיק להוציא את הבורג. הבעייה ידועה בעיקר באופני מדבקה אבל קוראת גם באופניים איכותיים יותר. לא סביר שנגרם נזק אלא אם כן נתחנה ההברגה בציר או ההברגה בבורג. הסגירה חזרה לא צריכה להתבצע עם כלי מיוחד אלא סגירה חזקה ככל האפשר עם מפתח אלן ארוך. במידה וזה קורה שוב הייתי מציע לשים כמה טיפות של לוק-טייט ולקחת בחשבון שהפעם הבאה שתצתרך לפתוח את הסיפור תהייה קשה מאוד.... מקווה שעזרתי נועם

bikelessraider

New member
תוספת

עם נפלה הזרוע יתכן שתצתרך להחליף אותה החלק שמיתחבר לציר מרכזי במידה והישתפשף הוא יותר לא יחזיק טוב את הציר וישתחרר תמיד

למעלה