Lucifer LightBringer
Well-known member
אבל הם חיים יותר שנים מאותם אנשים אלימים בממוצע...
עריריים לא רק מתקשים לשמור על יחסי אנוש תקיניםואם המטרה בחיים היא live long אז כנראה שזה עדיף...
צריך למות מתישהו...עריריים לא רק מתקשים לשמור על יחסי אנוש תקינים
הם גם מתים מוקדם יותר
יש חושבים שלא כדאי לחיות לנצח, כי בגיל הזקנה יש מחלות והאדם מתנוון ומרגיש רע. אמנם המוות תמיד עצוב וקשה.צריך למות מתישהו...
No one lives forever
לא כדאי או שזה בלתי אפשרי?יש חושבים שלא כדאי לחיות לנצח, כי בגיל הזקנה יש מחלות והאדם מתנוון ומרגיש רע. אמנם המוות תמיד עצוב וקשה.
זה לא אני, זה מישהו שלמדנו עליו בקורס פילוסופיה פעם. אני לא זוכר את שמו. בדרך כלל רצוי להשתדל ככל האפשר להימנע מלמות כי אין חזרה משם. לא כדאי לחיות לנצח כשיש מחלות, ולא יודעים אם זה אפשרי. לפי מעשייה ערבית אחת שלמה המלך רצה בזקנתו לחיות לנצח, החיות המליצו לו לעשות זאת ורק השועל המליץ לו למות כדי שלא יסבול מחלות וזקנה.לא כדאי או שזה בלתי אפשרי?
אתה גם נגד התאבדות...
לא פלא שהבאת מקודם את ה"פילוסוף" שפתר את בעיית האבן, אני לא אתפלא שאתה אותו פילוסוף...
השועל עבד גם על החכם שבאדם...זה לא אני, זה מישהו שלמדנו עליו בקורס פילוסופיה פעם. אני לא זוכר את שמו. בדרך כלל רצוי להשתדל ככל האפשר להימנע מלמות כי אין חזרה משם. לא כדאי לחיות לנצח כשיש מחלות, ולא יודעים אם זה אפשרי. לפי מעשייה ערבית אחת שלמה המלך רצה בזקנתו לחיות לנצח, החיות המליצו לו לעשות זאת ורק השועל המליץ לו למות כדי שלא יסבול מחלות וזקנה.
המטרה לחיות חיים שמחים. אדם צריך לדאוג לרווחתו האישית, להנאתו ולשמחתו. אם יש קושי, צריך לפתור אותו ולא לוותר.ואם המטרה בחיים היא live long אז כנראה שזה עדיף...
סופם של כולם להיעלם...לא ברור לי בכלל המשפט "אנשים נחמדים לא מעמידים צאצאים". אדם רע ואלים סופו בדרך כלל להיחלש ולהיעלם.
בדרך כלל? עשית סטטיסטיקה?הרעים בדרך כלל נחלשים ונעלמים יותר מהר, כי רוע סוג של חולשה.
לא ברור לי מה אתה מקשקש, אבל עובדה שאנשים רעים ממשיכים לחיות בקרבנו והם אלה שמעמידים צאצאים ואנשים נחמדים לא.לא עשיתי סטטיסטיקה, אני מדבר על אמונה. אנשים טובים מקבלים עזרה ויוצרים סביבם שיתוף פעולה, גם באבולוציה התפתח טוב לב כי הטובים עזרו זה לזה. אבי פרופסור לביולוגיה ואמר לי את זה. לטווח הארוך המוסר מנצח. עובדה שעדיין העולם לא נכחד בידי הרעים וגם את היטלר האמריקאים ניצחו בסוף, וגם יש מוסדות כמו משטרה ובית משפט ששומרים על החברה מפני פושעים. המשפט "נחמדים לא מעמידים צאצאים" נשמע לי כמו המשפט "אדם שנלכד בפלצור המחשבה, שנאלם דום מול מבטה הנחשי, יקשה עליו להימוג עד כלות בקצף מילותיה החודרות הנבובות של האהבה", או בקיצור "מי שחנון לא מזיין".
כל אחד ומצפונו...גם לא ברור לי מה אתה טוען, הוריי אנשים מאוד טובים ואני מכיר הרבה אנשים נהדרים שהביאו צאצאים. ברור שהעולם לא מושלם ותמיד יהיו גם רעים, אבל רוב האנשים טובים והחברה שומרת על עצמה כבר הרבה דורות בגלל עליונותו של הטוב. אגב, לפי האמונה הדתית אלוהים רוצה בטוב ובוחן את האדם אם יקיים את מצוותו להיות טוב ומוסרי. סבי ז"ל שהיה מסורתי אמר לי פעם שאלוהים הוא המצפון.
האם זה מוסרי להרוג חייל או טרוריסט?משמעות המצפון שכל אחד חייב אובייקטיבית להתחשב ברצונות האחרים ולא רק ברצונותיו שלו, כי גם האחרים חשובים כי הם חשובים לעצמם. גם אם הוא לא רוצה להתחשב, הוא חייב. מי שאינו מתחשב באחרים, אינו מוסרי. העובדה שכולם חשובים, מייצגת מצוין את אלוהים כי אלוהים מקשר בין כל המודעויות ודואג לטוב הכללי. אדם מוסרי מתחשב בעמדה האלוהית שמענישה את הרעים ודורשת מהאדם להיות טוב.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.