אנשים עזרה ..... אני מסובב את הגלגל

אנשים עזרה ..... אני מסובב את הגלגל

באויר ואני שומע מעיין נקישות מכיוון הנאבה ( נאבה שימנו) יכול להיות מהכדורים שבתוך הנאבה . שאלה : האם זה אומר משהו לגביי הנאבה ? או זה אומר משהו לגביי הקסטה שאולי הרעש משם ? תודה על התשובות יואב .

תוציא את הגלגל.

אם תוציא את הגלגל, תוכל לסובב אותו יחד עם הקסטה (כלומר, הקסטה לא תנוע יחסית לגלגל). אם עדיין יש רעש - קרוב לוודאי שמקורו בנאבה (אגב, אפשרות של שפיץ שבור סבירה בהחלט). לרוב, ניתן לחזק את הנאבה או לטפל בה (ניקוי + גריז חדש). אולם, אם תזניח את העניין - אתה יכול לגמור את הנאבה תוך מספר רכיבות בודדות. במידה והרעש נובע מהקסטה: 1. בדוק אם היא מחוזקת כמו שצריך. 2. בדוק אם לא נתקע משהו (אבן, ענף...) בין גלגלי השיניים. אם מדובר בנאבה מוכרת (כגון שימאנו), יש אפשרות להחליף את מנגנון הפריילוף לחוד. אחרת, הלכה הנאבה. בהצלחה.

ido pro

New member
יש בהרבה או ליתר דיוק ברוב

הנבות אפשרות להחלפה של הפרילוף

amirgal

New member
אבל לא לכולם יש שירות בארץ.

ואם זו נבה זולה, כבר עדיף להחליף אותה למשהו איכותי.

ido pro

New member
החלפה של פרילוף עולה עד 140 שח

(לפי מה שידוע לי החלפה של נבא (רק הדברים שמיתבזבזים ) שפיצים 100 שח עבודה 70-120

amirgal

New member
אבל מה אם אין להשיג בארץ

פרילוף מתאים, וצריך להזמין מחו"ל? בהנחה שהנבה באיכות גרוע, אז כבר עדיף ליקנות חדשה.

DoronG R

New member
מנצל"ש: רעש מהנבה בסיבוב הגלגל

כשאני מסובב את הגלגל האחורי נגד כיוון הנסיעה נשמע רעש, מעין חריקה, מהנבה (נבה של שימנו). מה יכול להיות הגורם? תודה, דורון

יכול להיות הרבה דברים

החל מרעש חסר משמעות של גומיות האטימה או רעש מלכלוך, וכלה בחוסר גריז, חופשים, שחיקה וכו'. האם השרשרת והקראנק מסתובבים כאשר אתה מסובב את הגלגל נגד כיוון הנסיעה? אם כן, אתה צריך לבודד גורמים אלה ע"י הוצאת הגלגל. תבדוק אם יש חופשים בנאבה. לחילופין, תבדוק אם היא לא מהודקת חזק מדי (הגלגל אמור להסתובב חופשי סביב הציר...). המלצה חמה: אם לא פתחת נאבה מעולם, גש למכונופן ובקש ממנו להראות לך איך עושים את זה ומהם הדגשים בעבודה מסוג זה. בהצלחה.

למעלה