אנשים....עזרה דחוף....

אנשים....עזרה דחוף....

אני רוצה לשאול שאלה אחת... מישהו יכול להסביר לי איזה עידה גרים בחולון בשכונה"השומרונים"...יעני מאיזה דת הם..? פעם אחת הייתי שם בשבת הם לובשים איזה חלוק..(גם גברים)...כל זה יפה אבל מעניין... תודה על העזרה.. ויקה

Compulsive

New member
חחחחחחח מה?!

הם שומרונים, יא שומרונית. זה הדת שלהם - שומרונים. זה מן תפיסה אחרת לדת היהודית אני לא בדיוק מבין בזה. עופר יסביר לך מתישהו בטח.

The WizardMan

New member
חחחחחחחחחח

חחחחח הלוואי שהייתי יודע מה הם בדיוק הם גרים ליד הבית שלי ... וכן הם מסתובבים עם חלוקים לבנים כאילו שהם הולכים לחוג קראטה יש סיפור כזה בתנ"ך שדרכו מבינים מה זה שומרונים אבל כיום הם סתם מוגבלים כאלה מצטער אם מישהו נעלב חחח :)

The WizardMan

New member
ישבתי פעם עם חברים מתחת לבית

ביום שישי ...וכזה פתאום באיזה שלוש וחצי בלילה אנחנו רואים אותם יוצאים עם השמלות האלה ... ופאקין באמצע הלילה נראים כאילו שהם הולכים לאיזה קאנטרי קלאב אנשים מצחיקים :)

^NB^

New member
פעם הייתי אצל חבר

(בשכונה שלך יוני) ומתחת לחלון שלו שחטו תרנגולות חחחחח שומרונים משוגעים

אנזימים

New member
יש איזה אחד

שומרוני מפחיד ותמיד מסתובב ליד הקניון עם עז וצועק על ילדים קטנים חחח...איזה מצחיק זה.

Absolut May

New member
חח מכירה,

לא ידעתי שהוא שומרוני ואני לא יודעת בכלל איפה השומרונים גרים.

Katy Cat

New member
הוא לא שומרוני.

הוא יהודי.. סתם מעלילים עליו עלילות. יש כאלה שאומרים שהוא שוחט את הכבשה שלו כל שנה ומביא חדשה, אבל זה בכלל לא נכון (אבא של ידיד שלי מכיר אותו).

אנזימים

New member
חחח...שומרוני או לא שומרוני

הבנאדם מפחיד!!!!

^NB^

New member
איך עברת את הבגרות בתנ"ך?

אממ גלות בבל כולם הוגלו חוץ מתושבי שומרון והם השומרונים משהו כזה

הכבוי

New member
הם אלו שבאו במקום אלה שהוגלו

ואולצו לקבל את דת המקום... |גילהרחמים|

Rastaman Chant

New member
והיהודים לא הסכימו לקבל אותם

כיהודים. כי הם תופסים את התנ"ך בדרך אחרת קצת דומה לרפורמים. אז הם פתחו דת משלהם. הם מקבלים את המצוות כמו שהן כתובות, בלי פרשנויות (כנראה בגלל שהפרשנים חיו בספרד ואירופה, והם נשארו בארץ). למשל - הם לא אוכלים גדי בחלב אימו. אבל פיצה עם גבינה צהובה, כן.

loca

New member
השומרונים

הם יהודים שתפיסתם הדתית שונה. כלומר...דתם מבוססת לפי גאוגרפיה ולא אמונה שלמה. הם מאמינים באלוהי ישראל רק משום שהם חיים בטריטוריה שלו... משום שזהו "האל המקומי" (בעבר לכל מדינה\ארץ\שטח היה אל משלהם)... ואם הם היו חיים בארצות ערב אז דתם הייתה מוסלמית. בעבר (תקופת האלילים) הם שילבו בין האמונה היהודית המונותאיסטית לעבודה פגאנית (אלילית). הם מקיימים את מצוות היהדות בדרך הפשט - כלומר,כפי שהן מצויינות בתורה בלבד ואינם מקבלים את דרך הדרש-שהיא הדרך בה היהודים מקיימים את מצוותיהם. דרך הדרש זה בין היתר הגמרא. לדוגמא: בתורה כתוב "ולא תאכל גדי בחלב אימו". לפי הפשט-אין לאכול גדי ביחד עם חלב אמו (פרה או עז..לא זוכרת).... אבל זה כן אפשרי לאכול עוף עם חלב (מה שהם באמת עושים). לפי הדרש-אין לאכול חלב עם בשר. מישהו כאן צריך עוד הסברים? :)

למעלה