אנשים , עזרה!

אנשים , עזרה!

שלום לכם , אני מקווה שתוכלו לעזור לי , למה אני רוצה קודם כל להיות אנונימי......... קצת רקע על חיי: אני בן 17 וחצי , הלומד בכיתה יב' ( ומסיים אותה עוד מעט ). יש לי המון חברים , ואני בן אדם שקל לדבר איתו , וקל למצוא חברים אצלי. אך יש לי בעיה........ אמא שלי הייתה מכה אותי ואת אח שלי , מגיל 0 עד גיל 14 , הגשנו ביחד עם אגודת א"לי תביעה משפטית נגדה , והיא התחננה לפנינו שאנחנו נבטל את התביעה , ונגיד שלא אמרנו את האמת........ אמא שלי תמיד עיצבנה אותי ואת אחי , היא חושבת שהיא חייה בשנות ה-60 מתי שהיא הייתה ילדה. אין לי אבא , אבא שלי נפטר לפני כמה שנים , אבל הוא היה חי איתנו עד שהייתי בן 6. נספר כמה דוגמאות: אני ואח שלי מתנדבים במשמר האזרחי ובמכבי האש כמעט כל יום , בלי הגזמה אבל כמעט כל יום. ואנחנו מאוד נהנים שם , ואנחנו הולכים לשם , כי אנחנו לא רוצים להיות בבית , בגלל שאמא שלי מעצבנות אותנו. כשיום אחד , אח שלי נסע למשמרת במכבי האש , אז הוא הלך לאיזה 14 שעות משמרת , והיא מתעצבנת שהוא הולך יותר מידי למכבי האש. דוגמא נוספת , שבו אני רוצה לצאת עם חברים , אבל היא בשלה , שאני חוזר בשעה חצות , ולא יותר מאוחר מיזה...........אז לפעמיים אני עושה טריקים , לפעמיים חוזר מאוחר בלי שהיא שמה לב , ולפעמיים זה. עוד אחת , שבו , אמא שלי מחטטת לי בדברים יותר מידי , נכנסת אליי לחדר בלי לדפוק בדלת , ושואלת אותי יותר מידי שאלות , והסיבה לזה שהיא שואלת שאלות , זה שהורים מהיום שמים לב........זה היה משפט שהייתי צריך לשמוע כל פעם , שהיא עשתה משהו מעצבן , והייתי צריך לכעוס על זה. אני עובד בעבודה זמנית , וכל המשכורת שלי נכנסת לחשבון בנק שלי.... כשאני מוציא כסף מהחשבון בנק שלי , אמא שלי מתעצבנת על זה שאני מוציא כסף..... למה? כי בא לה! היום הייתה לי שיחה רצינית איתה על זה שאני הוצאתי פעם ב-3 ימים 20 ש"ח , והיא אומרת לי , שלי אין שום זכות לגעת בכסף הזה , ושאני צריך לקבל אישור ממנה על אם להוציא כסף או לא. והיא אומרת לי את זה בפרצוף , יענו שזה הכסף שהיא מרוויחה! סליחה! זה כסף שלי , אני הרווחתי אותו! היא רושמת לי על דף , שאם אני יעשה את אחד הדברים ( שאני יוציא כסף מהבנק ללא אישור ) אז יהיה לי רע........ לפעמיים , כשאמא שלי מעצבנת , נגיד כמו זה שהיא שואלת פעמיים את אותה שאלות , או שהיא מציקה , או שהיא עושה סתם דבר שלא מוצא חן בעיני או בעיני המשפחה , אז אני לפעמיים מתרגז , וכשהיא ממשיכה עם זה , אני אפילו צועק , כי היא מציקה ומעצבנת. כשאני צועק , אז היא אומרת לי להמניך את הטון , ונוגעת בי כאילו היא רוצה להכות אותי. בעיניים שלה אני רואה את זה , שהיא רוצה להכות אותי , ואני אומר לה שלא תיגע בי......היא מפחדת שאני יביא עוד תביעה משפטית עליה. עוד מקרה , שכל דבר שנעלם בבית , היא מאשימה אותי ואת אחי......... נגיד , שנעלם שרשרת בציפוי כסף , אז היא האשימה אותי ואת אחי , שאנחנו לקחנו , אך בסוף , אחרי יומיים , מצאו אצ זה בארנק שלה...... מקרה נוסף , כשהיא הגיעה הבייתה , היא ראתה שהכיסא שלה הוזז , ושהאור בחדר שלה נשאר דלוק , אז היא התחילה להתעצבן על זה , שהזיזו לה את זה כמה ס"מ , ולא נגנב כלום! אז היא באה אליי ואל אחי , להאשים אותי ואותו . אחרי כמה דקות , אני בא לשחק במחשב , והיא מנתקת לי את המחשב , כי היא אומרת שאני הזזתי לה את הדברים והשארתי לה את האור דלוק. יש לך הוכחות? משהו?! אין לך כלום! אז היא התחילה להגיד שאני שקרן . עוד משהו , אני מעשן , ואמא שלי לא יודעת על זה בינתיים , והיא רוצה לגלות את זה , ואני מנסה להסתיר ממנה את זה. אני מפחד על התגובה שלה , מה אני עושה? אגב , אפילו הבן זוג שאיתה , מתעצבן ממנה , כי הוא לא יודע מה לעשות.... בכל מקרה , מנסים לדבר איתה , והיא לא רוצה , לפעמיים היא מדברת , אבל לפעמיים היא לא רוצה לדבר...... "כל זמן שאני חי בבית הזה , אתה תיהיה תחת פיקודי " זה המשפט שלה כל הזמן. אנשים , מה אני עושה? אני זקוק לעזרה דחופה........ תודה למי שיעזור לי , השם יברך אותו.......

מבליג ומחכה לגיוס...../images/Emo24.gif

אין הרבה מה לעשות. זאת אמא שלך ואתה גר בבית שלה, ולפי מה שאתה מתאר היא לא מעוניינת להשתנות. מה שחשוב זה שתמשיך להאמין בעצמך, ותדע שאתה יכול להצליח. כל הכבוד לך ולאח שלך שהלכתם והתלוננתם. הכסף הוא כסף שלך, למה היא בכלל יודעת שאתה מוציא כסף? תנסה לחיות כמה שפחות באינטרקציה (קשר) איתה וכך אולי זה יחסוך את העימותים. המון בהצלחה. יעל.

faith2

New member
מסכימה עם כל מילה...../images/Emo45.gif

הכסף הוא שלח- ואין סיבה שהיא תהיה מודעת למצבך הכספי... ובקשר ליחסים שלכם, לצערי אין מה לעשות, זה נראה שזאת פשוט היא, והיא לא מתכוונת להישתנות, כי היא לא מרגישה צורך שכזה...פשוט תנסה להבליג, ותחכה לגיוס שמתקרב...

lolipop277

New member
צא מהבית.

כל עוד אתה גר בבית שלה - אתה באמת תחת פיקודה, ואין לך מה לעשות בנידון. לא מוצא חן בעיניכם? צאו מהבית, שיכרו דירה/חדר בדירה ותוכלו לעשות מה בראש שלכם. וזהו. בהצלחה.

למעלה