אנשים עם בעיה של הודעות טקסט קצרות

אנשים עם בעיה של הודעות טקסט קצרות

אני בטוח שכמוני ובתור אנשי פורומים יצא לכם להיתקל בתופעה של אנשים (בדרך כלל גברים) שמאוד קשה לקיים איתם שיחה בכתב.
אנשים שכל הודעה שמקבלים מהם יש בה מינימום מילים וכנראה גם מינימום משמעות.
אנשים שגם לא יחזירו הודעות אלא אם כן אתה תשאל אותם משהו ברור וענייני.

אני כותב על זה מתוך תסכול... כי אני אף פעם לא יודע אם אני צריך להרגיש שהבנאדם לא מתעניין, שאני זה שמפריע. או שאולי זו באמת בעיה של אמצעי תקשורת שהם מאוד לא אוהבים להשתמש בו?

האפשרות השניה סבירה לדעתי כי אני עצמי אדם שמתקשה מאוד לתקשר בעל-פה. כשאנשים שאני פוגש בסיטואציה מפתיעה מנסים ליצור איתי שיחה אני לרוב נרתע ולא משתף פעולה למרות שאני ממש לא מתכוון לזה, וחלילה לא חושב שהם לא מעניינים.

AlabamaW0rley

New member
אויש, תקשיב לזה:

עד לא מזמן אני הייתי מהאחרונים שיש להם מכשיר נוקיה ישן. סתם, לא היה לי כוח להתעסק בלהבין איזה סמארטפון אני רוצה ודחיתי את כל ההתעסקות הזו. בכל אופן, אנשים מסביבי כבר התרגלו לסטנדרטים של שיחה בוואטסאפ, ואני עוד מחברת הודעות עם מקשי המספרים, כשחלקם בכלל לא עובדים טוב. ברור שבמצב כזה הייתי כותבת הודעות כמה שיותר לקוניות. לא תמיד אנשים ידעו באיזה מכשיר אני מחזיקה. הנחתי שהלקוניות שלי בטח נראית מוזר בסמארטפון.

עכשיו גם, עם המקלדת של האנדרואיד אפשר להקליד הרבה יותר מהר אבל לא מהר כמו מקלדת רגילה, שמקלידים עליה על בליינד. אז גם כן, אי אפשר לנהל שיחות חפירה כי באנדרואיד כי אין סבלנות.

ועוד תסריט: אני עם מקלדת והכל טוב, אממה - אני בעבודה. אני מחוברת לג'ימייל אבל לא באמת זמינה לשיחות עומק. מישהו אחר שיושב בבית ורואה אנשים עם אייקונים ירוקים שלא מדברים איתו או שעונים לו בלקוניות ועם דיליי רב להודעות שלו - הוא נהיה עצוב.

אז... אל תהיה עצוב. אוהבים אותך.

גם אני השתדרגתי בחודש האחרון לסמארטפון,

ובין היתר גיליתי את הווצאפ.
זה שדרוג בלתי רגיל ביחס למה שהיה קודם עם המקשים המעצבנים, אבל באמת אחרי מספר שבועות של התלהבות גיליתי שגם למקלדת המגע יש מגבלות.

ובאמת... למחשב השולחני למרות המקלדת הנוחה יש בעיה אחרת, גם אם לא עובדים ברגע שיושבים אנחנו בעצם נחים ואי אפשר להעמיס עלינו יותר מדי אם אנחנו לא מוכנים לזה מראש.
שיחה כזאת מחייבת לרתק אותנו להמשך ישיבה כשאנחנו בעצם רוצים לנוע...

אני מכיר את התסריטים, ועדיין, מאוד מתאמץ שלא לתת לאחרים את ההרגשה הזאת שההודעות הקצרות וההתעלמויות נותנות.

תודה על העידוד, אני עוד אשתכנע בסוף שאין כאן סיבות אישיות :)

AlabamaW0rley

New member
שמע, אתה חייב מדי פעם גם להפגש עם החברים שלך

כדי לא לאכול את כל הסרטים האלה

EdisonGirl

New member
צורת תקשורת נטו

כמי שכבר הגיעה ליותר מ- 1000 הודעות SMS בחודש, ומתקשרת עם הרבה מאוד אנשים בדרך הזו, יש אנשים שפשוט לא מתחברים לזה, אז אם תתקשר אליהם, הם יגיבו לך מהר יותר מאשר להחזיר לך תשובה באותו הרגע בכתב (אצלי זה הפוך.. לא טורחת בכלל לענות לטלפון כי לא אוהבת לשוחח בצורה הזו).
יש גם אנשים שמוצפים באינפורמציה. כלומר, המתכתבים האובסיסיביים (לא אני, אני לא אוהבת צ'אטים. פשוט אם יש צורך לתקשר, אז מעדיפה בכתב), שהם באמצע התכתבות ואתה שולח להם SMS, הם כבר אדישים לחיוויים השונים במכשיר (בייחוד אם הם לא יודעים לתכנת אותם נכון לנוחות האישית שלהם), ככה שיכול להיות שפספסו את ההודעה שלך (מנטלית, לא פיזית חחח)... קח גם את האופציה הזו בחשבון.

למעלה