אנשים פה משתמשים בGOODREAD?

avivs

New member
אנשים פה משתמשים בGOODREAD?

זה אתר/קהילה מקוונת של אנשים שממליצים על ספרים ומדרגים אותם. בערך כמו הביקורות באמאזון, רק הרבה יותר.
אני ממש אוהב את האתר הזה. קיבלתי שם כמה המלצות טובות על ספרים, ויש קבוצות מעניינות בנוגע לכל מיני ז'אנרים וסופרים.
יש שם תחושה של מעין שילוב של פורום ופייסבוק, כי אפשר לראות עדכונים בFEED של חברים.

http://www.goodreads.com/

אם למישהו יש והוא לא בחברים שלי, אשמח להוסיף אותו

כריכרכה

New member
אותה שיטת דירוג מעצבנת מאמזון

כש-80% מהספרים בעלי דירוג של "4 כוכבים" (שזה בעצם 3 מתוך 4) ומעלה. שלא לדבר על כך שהם נותנים דירוגים לאותו הספר במהדורות שונות מה שמקשה על היכולת למיין ספרים לפי סופר.

avivs

New member
דווקא אני בדרך כלל נתקל

בכאלה שהם 3 נקודה משהו. גם רוב הספרים ,אני אישית כתבתי עליהם ביקורת היו כאלה שכן אהבתי.

D O 7

New member
לא מדוייק בכלל

ממש לא לרוב הספרים יש דירוג מעל 4, דווקא לרוב הספרים יש דירוג מתחת ל-4. אם מסתכלים רק על ספרים של ג'ורג' מרטין, פטריק רות'פאס, ברנדון סנדרסון ועוד- אז זאת לא בדיוק חוכמה לטעון ש-80% מהספרים מדורגים מעל 4.
חוץ מזה, יש גם את האופציה של החברים, ואפשר להסתכל גם רק על הדירוגים והחוות דעת שלהם.

כריכרכה

New member
באמזון 82% מהספרים בעלי 4 כוכבים ומעלה

ו-93% בעלי 3 כוכבים ומעלה (ובספרי קינדל זה 96%, ממש בדיחה), וזה אומר שהחציון נמצא בין 4 ל-4.5 (אין הרבה 4.5 ומעלה). כל המספרים גלויים לגמרי במנוע החיפוש של אמזון.

avivs

New member
האמת,

אם אני מסתכל על עצמי כדוגמה, אני חושב שלרוב אני נותן ביקורות טובות כשאני בכלל נותן ביקורת.
ספרים ממש גרועים אני לא תמיד מסיים, ואז לא הכי נעים לי לתת ביקורת לספר שעזבתי יחסית מוקדם.
גם ספרים בינוניים וסתמיים לא ממש חושבים עליהם אחרי הקריאה, אז לא בהכרח טורחים לכתוב ביקורת.
בשביל לכתוב ביקורת באנגלית, שיש לה איזשהו תוכן, אני צריך לאהוב את הספר ברמה שחשוב לי לתמוך בו, או מצד שני, שחשוב לי להזהיר אנשים מפניו (אבל שוב, אני לא מסיים לרוב את הספרים האלה).

אז כן, די הגיוני לי שרוב הביקורות הן טובות.

restored

New member
אני גם רשום שם

אבל לאחרונה אני מרגיש שאין לי אמון עוד באתרים כאלה (וגם לא אמזון) בכל הקשור להמלצות.
לאחרונה נכוויתי עם כמה ספרים "עצמאיים" שקיבלו המלצות פיצוציות, ומה שהתקבל היה פשוט לא טוב.

D O 7

New member
ידוע שהביקורות על הספרים הזולים באמזון

מושפעות מהמחיר הנמטך שלהם, צריך לקחת את זה בערבון מוגבל......

כריכרכה

New member
יש לי כמה כללי אצבע לניתוח המלצות באמזון

קודם כל תמיד לקרוא את 10 הביקורות המועילות ביותר ולשים לב אם חלק מהן שליליות (ולא, 3 כוכבים עם אמירה שנהנה מהספר זה לא שלילי לצורך העניין), זו אינדיקציה לכך שזה ספר גרוע שקודם בצורה אגרסיבית.

דרך אחרת, אם זה לא ספר ממש חדש, היא לקרוא דווקא את הביקורות החדשות ביותר מתוך הנחה שהטוקבקיסטים של המו"ל כבר עברו לקדם ספרים חדשים יותר ואילו הטוקבקים החדשים סביר יותר שהם אותנטיים.

חוץ מזה, בסופו של דבר אם יש מספר חד ספרתי של ביקורות שליליות אז זה אומר מישהו כי המקדמים למיניהם לא יכולים למנוע פרסום ביקורות שליליות בכלל, הם רק יכולים לסמנן כלא מועילות.

אופציה נוספת היא לקרוא בעיון את ביקורות ב-3 כוכבים, שהן אף פעם לא רבות (כי כאמור 82% מהספרים באמזון הם בעלי 4 כוכבים ומעלה), מתוך הנחה שלפחוד את חלקן הטוקבקיסטים מטעם לא כתבו (כי זה ישפיע לרעה על הדירוג המשוקלל) ומצד שני אלה אנשים אמביוולנטיים כלפי הספר כך שייטו לפרט יותר מהקצוות.

אבל בסופו של דבר, הכי פשוט זה להתחיל לקרוא את הפרק הראשון בחינם באמזון ולראות אם אתה מתחבר לזה או לא.

ניימן3

New member
העצה האחרונה שלך מצויינת.

כל השאר גם טובות, אבל בחיי שאין לי כל כך הרבה אנרגיה להשקיע בבחירת הספר-הבא-שאקרא.

למעלה