אנשים רבים מתגאים במעשיהם,

נעימה 5

Active member
המוצלחים,למרות שבדרך כלל הם לא תוצאה של תכנון,אלא של יד המקרה, או איך שנקרא מזל גורל
במה אתם מאמינים ,במזל גורל,או בתכנון המעשים,??

Harrington

Well-known member
מנהל
כאשר תכנון טוב פוגש את יד המקרה (ככל שיש דבר כזה), התוצאה יכולה להיות מושלמת.

אישית אינני מאמין ב'יד המקרה'. אני מאמין שהכל מכוון ומסודר מלמעלה. אבל גם ע"פ אמונה זו הדרך להצליח מתחילה במעשים עצמאיים, לא בהתבססות על הנס או על 'המקרה'.
על כן להשקפתי כאמור, טוב יעשה האדם שיתכנן היטב ואם יעשה זאת ויזכה לפגוש את 'יד המקרה' או 'הגורל' או 'ההשגחה הפרטית', מובטחת לו תוצאה שיכולה להיות מושלמת. מי שלעומתו לא יתכנן היטב, האחוז מתוך הסך הכולל שהוא יצטרך שיהיה מ'יד המקרה' וכו', גדל, כאשר אין לו כל שליטה על זה, וממילא הסיכוי לתוצאה מושלמת, על אף שתיתכן שתתרחש, יורדת בהתאמה.

נעימה 5

Active member
יש אמירה שאומרת אדם טורח ואלהים צוחק, אני חסידת המזל והגורל,,והנה יש לנו דוגמא טובה מהחודשים האחחרונים
אנשים שהקימו עסק חדש פתחו מסעדות וכו והחלו לראות ברכה בפרי עמליו,,לפתע בא הקרונה והרסה הכל,

טירחת האדם לא היתה שוה כזית,כשאין מזל

חיי אדם מושפעים ממה שיעשה ויוכל לשנות בעצמו, וממה שתלוי בגורל. את הגורל אי אפשר לשנות, אבל אני לא מאמין במזל הפועל לטובת מישהו. גורל אקראי ותלוי בגורמים שונים כמו חוקי הטבע והחלטות אקראיות חלקית של אנשים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
המוצלחים,למרות שבדרך כלל הם לא תוצאה של תכנון,אלא של יד המקרה, או איך שנקרא מזל גורל
יש דברים שאני מתכננת, ולא יוצא לפעול, ויד דברים שלא תכננתי, ויוצא מעולה, כך בחריזת תכשיטים, סריגה ובישול.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש דברים שאני מתכננת, ולא יוצא לפעול, ויד דברים שלא תכננתי, ויוצא מעולה, כך בחריזת תכשיטים, סריגה ובישול.
חיי אדם מושפעים ממה שיעשה ויוכל לשנות בעצמו, וממה שתלוי בגורל. את הגורל אי אפשר לשנות, אבל אני לא מאמין במזל הפועל לטובת מישהו. גורל אקראי ותלוי בגורמים שונים כמו חוקי הטבע והחלטות אקראיות חלקית של אנשים.
היי פילוסוף שמחת שהגעת לכאן. הקומונה עדין פעילה, ואתה מוזמן להמשיך לכתוב איתנו.

אבי בן 1231

Well-known member
כאשר תכנון טוב פוגש את יד המקרה (ככל שיש דבר כזה), התוצאה יכולה להיות מושלמת.

אישית אינני מאמין ב'יד המקרה'. אני מאמין שהכל מכוון ומסודר מלמעלה. אבל גם ע"פ אמונה זו הדרך להצליח מתחילה במעשים עצמאיים, לא בהתבססות על הנס או על 'המקרה'.
על כן להשקפתי כאמור, טוב יעשה האדם שיתכנן היטב ואם יעשה זאת ויזכה לפגוש את 'יד המקרה' או 'הגורל' או 'ההשגחה הפרטית', מובטחת לו תוצאה שיכולה להיות מושלמת. מי שלעומתו לא יתכנן היטב, האחוז מתוך הסך הכולל שהוא יצטרך שיהיה מ'יד המקרה' וכו', גדל, כאשר אין לו כל שליטה על זה, וממילא הסיכוי לתוצאה מושלמת, על אף שתיתכן שתתרחש, יורדת בהתאמה.
אכן הכל מסודר מלמעלה כרגע קיבלתי הוראה מלמעלה לענות לך, אני מחכה להוראות נוספות מה לכתוב!!!

נעימה 5

Active member
יופי של תחביבים,,,ככה זה אצל כל אחד ,,איש אחד קיבל מכתב פטורים מהעבודה,,הוא לא תיכנן זאת והיה מאד עצוב,,
במקרה פגש מכר והלה הציע לו מקום עבודה,,האיש הצליח מאד במקום העבודה החדש, יותר מאשר בעבודה הקודמת,
אלמלא לא היה מקבל את מכתב הפטורים,, לא היה מעז להתפטר,והנה יד המזל ללא תכנון או איך שתקראו לזה
הביאה אותו למצב הרבה יותר טוב מאשר היה קודם,

SupermanZW

Well-known member
בפשטות, יש דברים שתלויים בנו ויש דברים שאינם תלויים בנו. חשוב לתכנן כדי שאת מה שתלוי בנו נעשה נכון. זה מגדיל את הסיכויים להצלחה אבל לא מבטיח אותה. במה שלא תלוי בנו אנו לא יכולים לשלוט. אני לא רוצה להיכנס להגדרות של מזל וגורל, אלה מבחינתי שמות נרדפים לדברים שאינם תלויים בנו אך למרות זאת עלולים להיות מושפעים באופן עקיף ממעשינו, לכן, בכל מקרה, אינם קבועים מראש ולכן המשתמשים בהם כתירוץ או הסבר להצלחה או לכישלון עושים לעצמם עוול.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא אמר לי שלא תבלבל במוח!!!
אשריך שזכית (וידעת!) לשמעו!
אבל אהה... כל מי שקצת מכיר אותו יודע שהוא לא אומר לא' מה ב' כן או לא צריך לעשות. כבר מזמן לא. היחידים שזכו לכך היו הנביאים ואני מניח שאתה יודע גם בלי שהוא יספר לך למי ניתנה הנבואה בימינו...

נעימה 5

Active member
למה תרוץ לא הבנתי,,??? יש מקרים שבאמת לא תלוים במעשיו של אדם,, למשל אדם חלה במחלה אנושה ולא יכול לעבוד ולפרנס את משפחתו
זה תרוץ?? ויש עוד הרבה דוגמאות ,,העסקים קרסו כתוצאה מנגיף הקורונה,,,זה תרוץ???

למעלה