"אנשים רגילים" או "תליינים מרצון"?

תמיר1991

New member
"אנשים רגילים" או "תליינים מרצון"?

אני רוצה להיכנס לעובי הקורה בפולמוס המרתק הזה, שעליו אני יודע רק את הבסיס של הבסיס - ומעוניין להעמיק מכך. עכשיו, נשאלת השאלה - באיזה מהספרים עדיף להתחיל? והאם הם נחשבים, באופן עקרוני, אמינים היסטורית, ללמידה באופן כללי על התקופה? בברכה ושבוע טוב, תמיר.

TaL53

New member
בקשר לתליינים מרצון

העלתי כאן שאלה בקשר לספר בעבר והבנתי מקוכולין שיש להתייחס לספר הזה בזהירות.

TaL53

New member
תסתכל כמה דפים אחורה

אני חושב שזה היה לפני משהו כמו חודש וחצי-חודשיים

Y. Welis

New member
היו לפחות 3 דיונים מקיפים

מילות מפתח לחיפוש: גולדהאגן; תליינים; נאצים; אברהארד יקל (...).

ממליץ על אנשים רגילים

ספר מדהים, רציני, מקיף, מנומק, מעורר מחשבה על טבע האדם וכמה קל להפוך אנשים הגונים לסדיסטים שמסוגלים לרוצץ כגולגולת של תינוק על סלע ולצחוק בהנאה. במובן הזה מדכא. תליינים מרצון מעלה תיאוריה מפוקפקת ואפילו הקורא הלא מקצועי מבין שיש כאן עיוותים ובעיות עם התיאוריה. יכול להטעות מי שקורא ללא ביקורתיות. אשתדל למצוא אחד מהשירשורים המאד מקיפים בנושא מהעבר.

Y. Welis

New member
ספר חדש בנושא שיצא

מתוך אתר 'הארץ' (ספרים חדשים): '* נאציזם - בעז נוימן. על הגישות המחקריות המרכזיות והוויכוחים החשובים ביותר על הרייך השלישי. בפרקים: הדינמיקה הפנימית של המשטר הנאצי; הדרך הישירה לאושוויץ; הדרך המפותלת לאושוויץ; ביו-פוליטיקה; בין הסבר להבנה; ועוד. אוניברסיטה משודרת, הוצאת משרד הביטחון, 354 עמ', 58 שקלים.'

ihtiyar

New member
../images/Emo18.gif הספר "נאציזם" של בעז נוימן

שונה משאר הספרים בסדרת האוניברסיטה המשודרת, ולא רק בהיקפו היוצא דופן. פרקי הספר הם פולמוס ארוך - ומיגע - עם גישות הסטוריות ועם הסטוריונים שונים. זה לא ספר על נאציזם, כפי שאפשר להסיק משמו, אלא זאת סקירה וביקורת על חוקרים וגישות ומחקרים בנושא.

Y. Welis

New member
הזכרתי אותו במסגרת הפתיל

בגלל שהדיון על גולדהאגן כאן בפורום, תמיד גרר איתו את שאלת הדרך להשמדה - מתוכננת מראש או אקראית, והספר הזה מתייחס לכך. באשר לנוסח - נצטרך לקרוא. דווקא רוב הספרים והמאמרים שקראתי על הנושא היו קריאים ומרתקים מאוד.

למעלה